نقش نیروی دریایی راهبردی در توسعه دیپلماسی دفاعی دریامحور

معاون فنی نیروی دریایی ارتش گفت: نیروی دریایی ارتش‌ علاوه‌بر حضور در تمام نقاط جهان، ماموریت دیگری نیز دارد و آن توجه به دیپلماسی دفاعی است.

امیر دریادار دوم عباس فاضلی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به دیدار رهبر معظم انقلاب فرماندهان ارشد نیروی دریای ارتش اظهار کرد: رهبر انقلاب در این دیدار همچون همیشه، تدابیر و نقشه راه جدیدی را برای نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران تبیین کردند که محور اصلی این نقشه راه، تمرکز بر ارتقای توان و آمادگی رزم نیروها بود که تاکنون متوقف نشده است و سیر صعودی خود را طی می‌کند، اما با فرمان فرمانده معظم کل قوا باید این سیر صعودی شتاب بیشتری بگیرد و قدرت و توان رزمی نیروی دریایی ارتش روزبه‌روز افزایش پیدا کند.

وی به تشریح مأموریت ناوگروه ۸۶ و حضور آن در همه دریاها پرداخت و افزود: اقدام ناوگروه ۸۶ در تاریخ ایران بی‌سابقه بوده است و چندین درس مهم را در بر داشت، به‌طوری که رهبر انقلاب فرمودند یکی از درس‌های این حضور، انقلاب بود، چرا که ما توانستیم با بهره‌گیری از نعمت انقلاب به این قدرت برسیم که ناوگروه جمهوری اسلامی ایران بتواند یک دور اطراف کره زمین حرکت کند.

معاون فنی نیروی دریایی ارتش ادامه داد: درس دیگر، امنیت‌آفرینی بود، چرا که ما توانستیم به اقیانوس آرام برویم و در حیاط‌خلوت برخی کشورها حضور پیدا کنیم و آن‌ها را بهت‌زده کنیم،. درس سوم، خداشناسی بود، چراکه با توکل به خدا و توسل به ائمه معصومین توانستیم مسیری را طی کنیم که قدرت‌های دریایی نتوانسته‌اند به آن دست پیدا کنند، بنابراین رهبر انقلاب نقشه و مسیری را ترسیم کردند و فرمودند که این کار باید ادامه پیدا کند.

وی با بیان اینکه نیروی دریایی علاوه‌بر حضور در تمام نقاط جهان، مأموریت دیگری نیز دارد و آن توجه به دیپلماسی دفاعی است، عنوان کرد: دیپلماسی دفاعی نشان‌دهنده ارتقای توان رزم نیروهای مسلح است و نیروی دریایی ارتش نیز باید همیشه تبیین‌کننده فرهنگ ایرانی-اسلامی در تمام نقاط جهان باشد، به همین دلیل، رهبر انقلاب نیروی دریایی ارتش را نیروی دریایی راهبردی معرفی کردند.

فاضلی‌نیا در رابطه با ناوهای دنا و مکران اضافه کرد: ناوشکن دنا و مکران از دستاوردهای انقلاب است که یکی یگان رزمی و دیگری پشتیبانی رزمی را بر عهده دارد و هر دو ساخته دست متخصصان کشورمان است که توسط نیروی دریایی و وزارت دفاع تولید شد.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، مجامع علمی و نخبگان نیروی دریایی برگ زرینی را رقم زد که تولید آن‌ها توانست ۶۵ هزار کیلومتر مسافت دور کره زمین را طی کند؛ این کار نشان‌دهنده تاب‌آوری و کیفیت محصولات ما است، هر دو شناور با موفقیت توانستند طولانی‌ترین مسیر دریانوردی تاریخ کشور را در مدت حدود ۲۳۰ روز طی کنند و برگ زرینی به دفتر افتخارات کشور اضافه شد.

کد خبر 814827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.