به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ قطب هوش مصنوعی کشور میرویم، در ادامه نیز تأمین نیاز کشور به ایمپلنتهای ستون فقرات به همت یک شرکت دانشبنیان مطرح شده است، همچنین ساخت شبیهساز تزریق وریدی کودک با یکسوم قیمت نمونه خارجی، ساخت چاپگر سهبعدی سرامیکی در دو مقیاس آزمایشگاهی و صنعتی و افزایش ۱۰ درصدی وام فرزندآوری نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
ایرانداک قطب هوش مصنوعی کشور میشود
محمد حسنزاده، رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با اشاره به برخورداری این پژوهشگاه از اطلاعات غنی و قوی مورد نیاز بخشهای مختلف از جمله هوش مصنوعی اظهار کرد: در آینده ایرانداک به شکل رسمی، قطب هوش مصنوعی کشور خواهد شد.
وی هوش مصنوعی را یکی از حوزههای مورد توجه و تمرکز پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران عنوان کرد و گفت: در حال حاضر آزمایشگاه هوش مصنوعی و زیرساختهای پردازش هوشمند با قابلیت خدماترسانی به سراسر کشور در این پژوهشگاه راهاندازی شده است و اعضای هیئت علمی و پژوهشگران ایرانداک در آنجا مشغول به فعالیتهای تحقیقاتی هستند.
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با پیشتاز خواندن ایرانداک در عرصه سامانههای هوشمند در کشور افزود: به دنبال پردازش زیرساخت سختافزاری موجود در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات، در آینده ایرانداک به شکل رسمی قطب هوش مصنوعی کشور خواهد شد و بر همین اساس دبیرخانه شهر هوشمند ایران در ایرانداک پایهگذاری شده است.
تأمین نیاز کشور به ایمپلنتهای ستون فقرات به همت یک شرکت دانشبنیان
حوزه دارو و تجهیزات پزشکی از حوزههایی است که ارزبری بالایی را در کشور به خود اختصاص داده و یکی از ضرورتهای اصلی این حوزه، داخلیسازی این محصولات برای رفع نیاز مردم و جلوگیری از خروج ارز از کشور است، اما یکی از الزامهای مهم این حوزه، رعایت استانداردها و حفظ کیفیت در تولید این محصولات و تجهیزات پزشکی با فناوری پیشرفته است.
ایمپلنتها یکی از این تجهیزات پزشکی پرمصرف و اغلب گرانقیمت هستند که کاربردهای مختلف دارند؛ شاید تا یک دهه گذشته، بیشتر نیاز کشور به این تجهیزات پزشکی پیشرفته از طریق واردات تأمین میشد، اما با حمایتهای دولت و نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان کشور، امروز شاهد تولیدی محصولاتی باکیفیت و منطبق با استانداردهای روز جهانی، با قیمتی بسیار پایینتر از نمونههای خارجی هستیم.
حالا یک شرکت دانش بنیان با استفاده از ظرفیت اساتید و نخبگان جوان دانشگاهی کشور موفق شده و سبد متنوعی از محصولات شامل ایمپلنتهای ستون فقرات گردنی، ایمپلنتهای ستون فقرات کمری، ایمپلنتهای ستون فقرات مخصوص کودکان و به زودی ایمپلنتهای دندانی را در داخل کشور تولید کرده که علاوه بر رفع نیاز بیماران، از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری میکند.
افزایش ۱۰ درصدی وام فرزندآوری
رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه گفت: وام ازدواج برای زوجهای زیر ۲۵ سال ۳۰۰ میلیون و برای زوجهای زیر ۲۳ سال ۳۵۰ میلیون خواهد بود.
وام فرزندآوری نیز ۱۰ درصد افزایش پیدا میکند، به طور مثال فرزند اول ۴۰ میلیون تومان، ۴۴ میلیون میشود.
ساخت شبیهساز تزریق وریدی کودک با یکسوم قیمت نمونه خارجی
«شبیه ساز تزریق وریدی کودک» به همت یک شرکت دانشبنیان ایرانی با یکسوم قیمت نمونه مشابه خارجی بومیسازی شد.
مهدی عزیزی، مدیرعامل این شرکت فناور فعال در حوزه طراحی و ساخت مولاژهای آموزشی در حیطه علوم پزشکی و سلامت در معرفی این محصول اظهار کرد: شبیهساز تزریق وریدی کودک در دسته تجهیزات پزشکی و سلامت، وسایل آموزشی پزشکی و آزمون تجهیزات و ملزومات درمانی، نرم افزارهای پزشکی، تشخیصی و درمانی و نرم افزارهای سنجش و تربیت بدنی قرار میگیرد و در آموزش تزریق داخل وریدی کودک، خونگیری وریدی کودک، تزریق داخل جلدی و زیر جلدی کاربرد دارد.
وی ادامه داد: مولاژ تزریق وریدی دست بزرگسال برای اولین بار در ایران با طراحی هوشمند و با مواد مرغوب ساخته شده و در مقایسه با نمونههای خارجی قیمت پایین و کیفیت بالا دارد، مواد اولیه مولاژ ساخته شده در داخل کشور یافت میشود و فرایند ساخت و نمونهسازی با یک سیستم ساده به صورت بومی قابل انجام است.
این فعال فناور افزود: از قابلیتهای آموزشی این محصول میتوان به آموزش مهارت عملی تزریق داخل جلدی، زیرجلدی، عضلانی و وریدی همزمان اشاره کرد، همچنین قابلیت وصل آنژیوکت و سرم، قابلیت دادن انواع پوزیشنهای دست جهت رگگیری و قابلیت تزریق داروها از دیگر کاربردهای این محصول است.
ساخت چاپگر سهبعدی سرامیکی در دو مقیاس آزمایشگاهی و صنعتی
یک شرکت دانشبنیان موفق به بومیسازی دستگاه چاپگر سهبعدی سرامیکی در دو مقیاس آزمایشگاهی و صنعتی با یکسوم قیمت نمونههای مشابه خارجی شده است.
امین کاشفی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان چاپگر سه بعدی سرامیک مقیاس آزمایشگاهی و پرینتر سه بعدی سرامیک صنعتی را به عنوان دو محصولی نام برد که توسط این شرکت بومیسازی شده و در دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت به نمایش گذاشته خواهد شد.
وی افزود: محصول چاپگر سه بعدی سفال و سرامیک در دو حوزه قابل استفاده است، افراد دارای مشاغل خانگی میتوانند از طریق این فناوریها یک کسب و کار را ایجاد کرده و اجزای پیچیده دکوراتیو را طراحی کرده و بسازند؛ کاربرد دیگر این محصول، خدمات آزمایشگاهی و قابل استفاده در دانشگاهها و مراکز آموزشی است. محققان و دستاندرکاران حوزه هنر میتوانند برای بخش معماری و هنر از این دستگاه استفاده کنند، همچنین این محصول در صنعت ساختمان نیز کاربردی است و به واسطه آن میتوان طرحهای پیچیده را ساخت.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه در حال حاضر شش شرکت دیگر در دنیا این چاپگرها را تولید میکنند، گفت: مزیت فنی ما در مقایسه با نمونه مشابه خارجی این است که به جز تولید دستگاه، خمیر مورد نیاز آن را نیز تولید میکنیم، به علاوه بیشتر دستگاههای چاپگر سه بعدی، به یک دستگاه دیگر نیاز دارند تا بتوانند مواد را پاک کنند، اما این دستگاه به این کمپرسور نیاز ندارد و سیستم آن مکانیکی است.
نظر شما