آکنه هشتمین بیماری شایع در جهان است + علل بروز

متخصص پوست و مو گفت: هشتمین بیماری شایع در جهان، جوش یا آکنه است که ۸۰ تا ۹۰ درصد افراد در دوران بلوغ آن را تجربه می‌کنند و در بروز آکنه علل مختلفی همچون تغییرات هورمونی و نوع رژیم غذایی تأثیرگذار است.

گیتا فقیهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه آکنه معمولی یا جوش غرور جوانی، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی و رایج‌ترین علل مراجعه به متخصصان پوست و مو است، اظهار کرد: هنگامی که غده‌های چربی پوست دچار پرکاری، انباشته شدن و انسداد می‌شود، آکنه به صورت‌های مختلف همچون جوش‌های سرسیاه، سرسفید و التهاب و قرمزی بروز می‌کند.

وی با بیان اینکه یکی از عوارض بسیار بدی که از آکنه برجای می‌ماند، اسکار یا جوشگاه است، افزود: به طور معمول صورت، قسمت بالا تنه، کمر و بازوها تحت تأثیر جوش قرار می‌گیرد و هم‌زمان با بلوغ، ممکن است افراد جوش‌های متعددی را روی پوست خود مشاهده کنند.

متخصص پوست و مو با بیان اینکه سن آغاز آکنه در زنان مقداری زودتر از مردان است، تصریح کرد: مجموعه‌ای از عوامل محیطی و ژنتیکی در بروز جوش دخالت دارد، بنابراین در برخی خانواده‌ها به طور وراثتی دیده می‌شود که افراد بیشتر درگیر جوش و آکنه می‌شوند و در نژادهای خاصی در افراد سفیدپوست، این حالت بیشتر از نژاد زرد دیده می‌شود.

فقیهی ادامه داد: در سراسر جهان افراد بسیاری درگیر آکنه می‌شوند، حدود ۸۰۰ میلیون نفر در جهان آکنه و جوش را تجربه می‌کنند و هشتمین بیماری شایع در جهان، جوش یا آکنه است، ۸۰ تا ۹۰ درصد افراد در دوران بلوغ آکنه را تجربه می‌کنند و در بروز آکنه علل مختلفی همچون تغییرات هورمونی و نوع رژیم غذایی تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه جوش یا آکنه در افرادی که غذاهای پرچرب یا فست‌فود مصرف می‌کنند و افرادی که وزن بالاتری دارند، زودتر و بیشتر بروز می‌کند، گفت: بیشتر اوقات پوست چرب دچار جوش می‌شود، اما این موضوع صددرصد نیست و برخی افراد با وجود اینکه پوست خشک و دهیدراته‌ای دارند، درگیر جوش و آکنه می‌شوند.

متخصص پوست و مو با بیان اینکه پوست برخی افراد حالت ترکیبی و مختلط دارد و این موضوع باعث می‌شود در قسمت‌هایی مانند پیشانی و بینی، جوش‌های فراوانی دیده شود، در صورتی که روی گونه‌ها جوشی وجود ندارد، اضافه کرد: نخستین مرحله نگهداری و مراقبت از پوست، شست‌وشو، تمیز کردن و پاک‌سازی است که این موضوع برای پوست چرب از اهمیت بیشتری برخوردار است.

کد خبر 814036

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.