به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان حج و زیارت، علیرضا بیات با تاکید بر ضرورت تأمین امکانات و حفظ هر چه بیشتر منافع زائران اظهار کرد: برنامهریزی برای ایجاد رفاه حال زائران حج تمتع و نیز کاهش مدت سفر در جریان است.
وی با بیان اینکه عوامل مختلفی در تعیین نرخ حج تمتع دخالت دارد، افزود: با برنامهریزی منسجم سال جاری برای نخستینبار، اولین مرحله از نامنویسی ودیعهگذاران حج تمتع، نسبت به سالهای قبل زودتر از مدت مشابه سالهای قبل آغاز شد.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه اکنون پیشثبتنام متقاضیان حج تمتع بر اساس اولویتهای اعلام شده در سامانه MAY.HAJ.IR آغاز شده و بهصورت روان در حال انجام است، گفت: یکی از دلایل این امر کاهش دغدغه زائران و ایجاد فرصت بیشتر برای انجام کارهای پیش از سفر است.
وی عنوان کرد: اکنون همکاران ما در سازمان حج و زیارت در حال برنامهریزی هستند تا سایر اقدامات اجرایی نیز زودتر به سرانجام برسد که از آن جمله میتوان به رایزنی برای تعیین تکلیف موضوع هواپیمایی است.
بیات اظهار کرد: در خصوص اسکان نیز شرایط رایزنی و اجاره هتلها رضایتبخش است و در هر صورت به دنبال رفع نقاط ضعف سالهای قبل و افزایش سطح خدمترسانی هستیم.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه نرخ ارز حج تمتع، نرخ بلیت هواپیما و سایر هزینههای اجرایی در هزینه قطعی حج تمتع تأثیرگذار است، ادامه داد: نرخ ارز یکی از عوامل اصلی محسوب میشود که در این خصوص نیز در جلسه کمیسیون اقتصادی هیئت وزیران موضوع مطرح شد و نرخ آن در روزهای آتی مشخص خواهد شد.
وی افزود: بعد از مشخص شدن نرخ ارز حج تمتع از سوی دولت همچنین هزینههای هواپیمایی و سایر برنامهریزیها، هزینه قطعی حج تمتع ۱۴۰۴ اعلام خواهد شد که تصور میکنیم تا حدود دو ماه آینده این مهم به اطلاع متقاضیان میرسد.
بیات درباره این پرسش که آیا بعد از انصراف در مرحله پیشثبتنام، مبلغ علیالحساب واریز شده به حساب زائران بازمیگردد یا خیر، گفت: اگر متقاضی به هر دلیلی انصراف خود را ثبت کند، مبلغ علیالحساب بهصورت سیستمی به حساب او بازمیگردد.
وی درباره ضرورت آموزشهای اجرایی و بایدها و نبایدهای مربوط به حضور زائران در کشور میزبان افزود: داشتن فرصت کافی برای ارائه آموزشهای مطلوب در حوزه اجرایی یکی از دلایل اصلی برای آغاز زودتر پیش ثبت نام از سنوات گذشته است.
بیات با بیان اینکه به دنبال کاهش مدت زمان سفر حج تمتع هستیم، گفت: تمام تلاش خود را میکنیم تا این مدت زمان را تعدیل کنیم؛ گاهی به دلیل محدودیتها و شرایط کشور میزبان مجبوریم تا این مدت زمان سفر را طولانی کنیم که بهطور معمول آزاردهنده است.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه در حج تمتع آتی ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر اعزام میشوند، گفت: عوامل خدمترسان از نیمه اردیبهشت عازم سرزمین وحی میشوند و کار اعزام زائران نیز از دهه سوم اردیبهشت انجام میگیرد.
وی درباره این پرسش که شرایط همکاری با هواپیمایی داخلی در حج به چه نحوی است، افزود: این بستگی به شرایط هواپیمایی خودمان دارد، اگر بتواند همه امکانات را فراهم کند ترجیح ما هم بر استفاده از هواپیمایی داخلی است، اما منافع زائران برای ما حائز اهمیت است.
رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: یکی از وظایف ما تأمین منافع زائران با حداقل هزینهها است؛ اگر با ایرلاینهای خارجی با قیمت مناسبی که قابل رقابت با داخل باشد بتوانیم عملیات را انجام دهیم به آن فکر خواهیم کرد که البته مذاکراتی هم در این رابطه در جریان است.
وی در خصوص کاهش عوامل اجرایی مستقر عربستان نیز گفت: اگر در جایی با کاهش نیروی خدمتگزار زائران با دغدغه یا مشکلی روبرو شوند موضوع باید بررسی شود اما تا حد امکان باید به کاهش عوامل بیاندیشیم که این مهم با احتساب توجه به خدمترسانی برای زائران در نظر گرفته خواهد شد.
بیات افزود: بهطور معمول بین ۴ تا ۵ درصد عوامل اعزام داشتهایم که البته این رقم در بعضی سالهای گذشته افزایش داشته است، اما با برنامهریزی مناسب و بدون خلل در خدمت رسانی در پی کاهش عوامل هستیم، نکته مهم دیگری که باید مدنظر قرار گیرد این است که همهساله در موسم حج تمتع سهمیه ویزای عوامل وجود دارد و اینگونه نیست که از سهمیه زائران استفاده صورت گیرد، بنابراین اینبار نیز تلاش ما این است که از سقف ویزای عوامل بهره بگیریم و این مهم از حقوق زائران نباشد.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: ضرورت تأمین امکانات و منافع زائران از سوی هواپیمایی داخلی، عوامل مربوط به قیمت قطعی حج تمتع، برنامهریزی برای کاهش مدت سفر و ضرورت تأمین امکانات و منافع زائران از مهمترین اولویت این سازمان است.
نظر شما