مجتبی حقشناس در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: پروژههای هوشمندسازی آبیاری فضای سبز، بنچ مارکینگ (Benchmarking) شهرهای مهم و پیشرو جهان با اقلیم مشابه شهر اصفهان در حوزه فضای سبز شهری و جمعآوری ۵۰ ژنوتیپ بومی زنبق ریزومی و انجام آزمایشهای سازگاری و مقاومت به مدت دو سال (از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳) بهصورت همزمان در پژوهشکده گل و گیاهان زینتی و ایستگاه تحقیقاتی محمودآباد اصفهان اجرا میشود.
وی افزود: فتوبیوراکتور بررسی کارایی و معرفی ریزجلبکهای کارآمد در بهبود کیفیت هوا در محیطهای شهری و طراحی سازه بیوراکتور در مقیاس نیمهصنعتی مذاکرات با پژوهشکده بیوتکنولوژی منطقه مرکزی کشور با محوریت چند موضوع از جمله تهیه فتوبیوراکتور با کمترین هزینه ممکن، انجام و طرح نیز آماده شده است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با اشاره به بهرهگیری از شیوههای کارا در سمپاشی درختان شهر تاکید کرد: هماهنگی با شرکتهای صاحب این فناوری برای اجرای نمونه آزمایشی صورت گرفته و بهزودی برای نخستینبار در کشور، پهپاد به کمک فضای سبز شهری خواهد آمد.
حقشناس گفت: این پهپاد با داشتن تکنولوژیهای مدرنی همچون دوربینهای ارتفاعسنج و مکانیاب جیپیاس، قادر است با دقت بالا به سمپاشی بپردازد که علاوهبر صرفهجویی در هزینه و زمان، موجب کاهش استفاده از سموم زیاد و کاهش آلودگی هوا و خاک نیز میشود.
وی ادامه داد: تشکیل کارگروههای تخصصی روش مؤثری برای راهاندازی پروژهای با هدف رسیدگی به یک مشکل ویژه است و با توجه به ویژگیهای ذاتی موضوعات مطرح در فضای سبز شهری که تخصصی است، متنوع و در عین تنوع به یکدیگر مرتبط است و بر هم تأثیر میگذارند، از اینرو بررسی مسائل در حوزه فضای سبز باید بهصورت چندبعدی و از منظر تخصصهای مختلف صورت بگیرد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: این سازمان اقدام به تشکیل و برگزاری کارگروههای تخصصی برای رفع معضلات و ارتقای کیفی فضای سبز شهر کرده است.
حقشناس گفت: اعضای این کارگروهها شامل اساتید برجسته دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و مدیران و کارشناسان مجرب حوزههای اجرایی (ستادی و میدانی) فضای سبز هستند.
وی افزود: عناوین این کارگروهها شامل کارگروه تخصصی طراحی فضای سبز شهری، کارگروه تخصصی باغبانی، کارگروه تخصصی گیاهپزشکی، کارگروه تخصصی خاکشناسی و اصول تغذیه، کارگروه تخصصی تأمین انتقال و توزیع آب در فضای سبز شهری، کارگروه تخصصی عرصههای جنگلی و کوهستانی و کارگروه تخصصی مکانیزاسیون میشود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: نتایج چندین طرح تحقیقاتی که با صرف هزینه شهرداری و در طی چندین سال با همکاری هیئتهای علمی دانشگاهها و متخصصان ستادی و میدانی حوزه فضای سبز انجام و نتایج آن بهصورت دستورالعملها و کاربستهای اجرایی قابل توصیه به جامعه علمی و اجرایی کشور در موضوع فضای سبز است که چاپ شده یا در مرحله چاپ است.
حقشناس گفت: طی یک سال گذشته کتابهای اطلس گیاهشناسی کوه صفه، استانداردهای کاشت، اصول پایه آب، خاک، گیاه و اتمسفر در آبیاری، فضای سبز شهری و صنعتی اصول و معیارهای، طراحی دستگاههای آبیاری در فضای سبز شهری (سطحی، بارانی و موضعی) گیاهان مناطق گرمسیری اصول و کاربرد هرس درختان و درختچههای زینتی به چاپ رسیده است.
وی با اشاره به راهاندازی استارتاپ و فضای کار اشتراکی با محوریت فضای سبز ادامه داد: مکانیابی، دریافت مجوز، برآوردهای اولیه و شناسایی فعالان این حوزه انجام شده بهزودی به مناقصه گذاشته خواهد شد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با اشاره به راهاندازی کافه و کلینیک گیاهپزشکی خاطرنشان کرد: محیطی که شهروندان تفریح و گذراندن لحظاتی آرام و دلپذیر، ضمن پذیرایی درباره نگهداری گیاهان منزل خود مشاوره دریافت میکنند و در رویدادها و کلاسهای آموزشی شرکت میکنند.
حقشناس گفت: بررسی و تعیین برترین شیوه ارزیابی وضعیت درختان بهمنظور رفع خطر بررسی و مطالعات کنترل آفات و بیماریهای فضای سبز شهر اصفهان به روش مبارزه تلفیقی با اولویت کنترل بیولوژیک تدوین، مدل کسبوکار راهکارهای تأمین مالی پروژههای مرتبط با فضای سبز شهری در سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان بررسی و تعیین کارآمدترین و اقتصادیترین شیوه استفاده از پسماندهای (مخروط، برگسوزنی و صمغ) درختان کاج موجود در شهر اصفهان بررسی الگوی تغییرات مکانی و پهنهبندی شاخصهای بیولوژیکی کیفیت خاک و غنای گونهای باکتریها در عرصههای فضای سبز شهر اصفهان از عناوین پژوهشی جدید این سازمان است.
نظر شما