گامی به سوی درک بهتر استخوان‌سازی

دانشمندان با ایجاد یک اطلس چندامیکی (multiomic) از رشد اسکلتی جنینی انسان، جزئیات تازه‌ای از فرایندهای تشکیل استخوان و مفاصل در مراحل اولیه رشد ارائه کرده‌اند، این تحقیق مسیرهای متمایز و شبکه‌های نظارتی در فرایند استخوان‌سازی را شناسایی کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نیچر، دانشمندان موفق به ایجاد یک اطلس از رشد اسکلتی جنینی انسان شده‌اند که رشد استخوان و مفاصل را با جزئیات بی‌سابقه‌ای بررسی می‌کند، این تحقیق که روی رشد جمجمه و مفاصل جنینی انسان بین پنج تا ۱۱ هفته پس از لقاح متمرکز است از روش‌های پیشرفته‌ای برای پروفایل‌سازی رونویسی و اپی ژنیک استفاده کرده است.

محققان با استفاده از ترکیب داده‌های رونویسی و اپی ژنتیکی، توانسته‌اند مسیرهای متمایزی را در اندام‌ها و استخوان‌های جمجمه تشخیص دهند و شبکه‌های نظارتی حاکم بر استخوان‌سازی را توصیف کنند.

به کمک ابزار جدیدی به نام ISS-Patcher، مکانیزم‌های پهنه‌بندی پیش‌سازها در طول تشکیل استخوان و مفاصل به‌صورت فضایی مشخص شده است.

یکی از نکات جالب این تحقیق، پیش‌بینی منشأ سلولی غیرمتعارف برای سلول‌های غضروفی انسانی از سلول‌ها است، علاوه‌بر این تیم تحقیقاتی ابزاری به نام SNP2Cell را معرفی کرده است که برای پیوند شبکه‌های تنظیمی نوع سلولی خاص به صفات چندژنی همچون استئوآرتریت استفاده می‌شود.

نتایج این تحقیق شامل شبیه‌سازی اختلالات سیلیکویی ژن‌هایی است که موجب کرانیوسینوستوز مونوژنتیکی می‌شوند که به شناسایی حالت‌های سلولی بالقوه و مکانیسم‌های بیماری کمک می‌کند.

این پروژه پیشرفت عمده‌ای در درک بلوغ استخوان، غضروف و تعیین سرنوشت سلولی در رشد اسکلتی انسان به شمار می‌آید و می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به درک بهتر و درمان بیماری‌های مرتبط با استخوان و مفاصل منجر شود.

کد خبر 813252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.