مرتضی سوری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان با اشاره به پرورش ماهی در قفس در حوزه استفاده از دریاچههای پشت سدها اظهار کرد: با توجه به ملاحظات سازمان آب و برق و محیط زیست خوزستان در حال حاضر مجوز پرورش ماهی در دریاچه پشت سدهای دارای کاربری آب شرب داده نمیشود اما مطالعات پرورش ماهی در قفس در پشت سد مارون با ظرفیت ۷۰۰ تن انجام و مجوزها دریافت شده است.
وی افزود: مزایدهها توسط سازمان آب و برق به عنوان مالک و بهرهبردار سدها انجام شده است و سرمایهگذاران مشخص شدهاند، امیدواریم هرچه زودتر این کار در منطقه اجرایی شود و تولید ۷۰۰ تن ماهی از نوع کپور را داشته باشیم.
مدیرکل شیلات خوزستان تصریح کرد: مسئله پرورش ماهی در قفس طی سالهای اخیر نه تنها در کشور ما اولویت دارد بلکه در دنیا به عنوان اولویت به آن نگاه میشود، زیرا بهرهبرداریها از دریاها در حوزه شیلات به صورت صید و ذخایر آبی انجام میشود اما به دلیل برداشت بی رویه از ذخایر و افزایش جامعه بشری نیاز به پروتئین سالم و امنیت غذایی بیشتر است.
سوری با تاکید بر اینکه یکی از سیاستهای فائو و شیلات کشور توسعه پرورش ماهی در قفس است، تاکید کرد: ذخایر دریا محدود و در حال کاهش است و دیگر کفاف جامعه صیادی در گذشته را نمیدهد، از سوی دیگر جمعیت ساحلنشین افزایش یافته است تا باید برای آنها اشتغال ایجاد شود و نمیتوان به ذخایر و جامعه صیادی بیش از این فشار وارد کرد.
وی با بیان اینکه پرورش ماهی در قفس یک اولویت در حوزه اقتصاد دریا محور است، گفت: باید به سمت پرورش ماهی در قفس در سواحل خوزستان برویم تا علاوه بر اشتغالزایی، غذای سالم برای بشر تولید شود.
نظر شما