مجید نادرالاصلی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از موارد تاکید شده، آداب و اصول زندگی ما موضوع نامگذاری است، در این راستا دین در مورد اینکه چگونه نامگذاری کنیم، به ما تاکید کرده است که برای فرزندان خود نام نیک انتخاب کنیم.
وی با تاکید بر اینکه «نام» برای همه پیشینه فرهنگی و یک ارزش محسوب میشود، افزود: در فرهنگ و تاریخ و تمدن ما، نامگذاری اصالت ویژهای داشته است.
رئیس شورای نامگذاری معابر و اماکن عمومی شهر اصفهان تصریح کرد: شخصیتهای بزرگ، نامگذاریهای خوبی برای خود، مکانها و دوران خودشان داشتند و شکوفاییها در آن زمان به اصالت نام و تعریفی که از نام میشده، برمیگشته است.
نادرالاصلی با اشاره به اینکه در این دوره از مدیریت شهر و شورا بر اساس آموزههای اعتقادی اصرار داشتیم در فرایند نامگذاری نگاه مفهومی، دینی منطبقبر واقعیت و اصول اعتقادی خودمان داشته باشیم، تصریح کرد: در این راستا عزم خود را جزم کردیم تا اتفاق خوبی را در مدیریت شهر رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه نامگذاریها دارای یک دوره و روند طولانی است که حُسن محسوب میشود، ادامه داد: اگر فردی، گروهی و مجموعهای درخواست نامگذاری دارند، تحقق آن دارای مراحل اولیه است که باید نخست درخواست خود را بارگذاری کنند، سپس در ادامه، مناطق آن را بررسی، اعتبارسنجی و صحتسنجی میکنند و در ادامه بهصورت میدانی آن را مورد بررسی قرار میدهند.
رئیس شورای نامگذاری معابر و اماکن عمومی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه بهرغم روند طولانی، دلیل آن محکمی در انجام کار است، گفت: در ادامه نتایج کار به مجموعه ارتباطات شهرداری منتقل میشود، در این راستا مدارک و مستندات احصا میشود و در نهایت، نتیجه به شورای نامگذاری میآید.
نادرالاصلی اظهار کرد: در شورای نامگذاری دو کارشناس زبردست و آگاه نسبت به حوزههای تاریخ و جامعهشناسی حضور دارند و در کنار اعضای دیگر شورا که چند عضو شورای اسلامی شهر و همکاران حوزه ارتباطات شهرداری هستند، مجموع دادهها را که مقدار آن هم کم نیست، مورد بررسی قرار میدهند؛ در نهایت مصوبهای از شورای نامگذاری خارج میشود و سپس به لایحه تبدیل خواهد شد، آن لایحه توسط شهردار به شورای اسلامی شهر ارسال میشود.
وی اظهار کرد: در ادامه، این لایحه برای بررسی به کمیسیون فرهنگی ارجاع میشود و مستندات و آنچه بهعنوان ضرورت یاد میشود، بهصورت علمی مورد مطالعه قرار میدهند و پس از تأیید بهصورت مستقیم به صحن شورا میآید.
رئیس شورای نامگذاری معابر و اماکن عمومی شهر اصفهان تصریح کرد: اگر آن لایحه قابل بحث باشد، به جلسه کمیسیون تلفیق میرود، در غیر این صورت در صحن علنی مطرح و به تصویب میرسد و سپس برای تأیید به فرمانداری خواهد رفت.
نادرالاصلی با اشاره به اینکه چند مرجع برای رسیدگی در فرایند نامگذاری تعیین شده است که نشان از حساس بودن کار دارد، گفت: معتقدیم که موضوع نامگذاری بسیار بااهمیت است و در این فرایند باید نامگذاریها نیز بهصورت شکلی و هم از نظر محتوا صحیح باشد.
وی تاکید کرد: همه میدانند که اصفهان دارای تاریخ و تمدن بزرگ است و مردم دارای فرهنگ هستند، در این راستا همه از ما انتظار دارند، کاری که انجام میدهیم محکم باشد و ظاهری نباشد.
گذر صنایع دستی تا پایان سال جاری رونمایی میشود
رئیس شورای نامگذاری معابر و اماکن عمومی شهر اصفهان با بیان اینکه در شهر اصفهان هنر، صنعت و شخصیتهای علمی، فرهنگی، هنری، تاریخی و سیاسی موج میزند، ادامه داد: اگر همه معابر اصلی را به نام این شخصیتها نامگذاری کنیم، باز هم جای کار وجود دارد و ارزش محسوب میشود.
نادرالاصلی گفت: از دیرباز حتی پیش از انقلاب معابر شهر اصفهان خوب نامگذاری میشده است، البته بعضی اشکال و ایرادهایی نیز وجود داشته است، اما در این دوره مدیریت شهری سعی میکنیم، متناسب با موقعیت محل، نام برای آن انتخاب کنیم.
وی با اشاره به نگاه علمی، تاریخی و هنری و تاکید بر اینکه اصفهان، شهر ایثار است، یادآور شد: برای ما هیچ بخشی تقدم بر دیگری ندارد، نگاه جامع نسبت به این موضوع داریم و همه آن بخشها را با نگاه هنر میبینیم، بهعنوان مثال اگر شخصیتی در حوزه ایثار است، از هنر ایثار و در رشته ادبیات از هنر ادبیات یاد میکنیم.
رئیس شورای نامگذاری معابر و اماکن عمومی شهر اصفهان گفت: بهعنوان یک ضرورت، کوچهها و معابر حتی معابر اصلی را به نام شهدا نامگذاری میکنیم تا از عزت و افتخار یاد و دفاع کنیم.
نادرالاصلی با بیان اینکه اگر در گذشته نامهای بزرگی همچون مدرس ابنسینا نامگذاری شدند، امروز هم در همان راستا نام آیتالله خادمی و آیتالله زاهد را بر معابر نامگذاری میکنیم، افزود: اعتقاد داریم، شهدا چراغ راه ما هستند، همانگونه که دیگر بزرگان ما بودند.
وی ادامه داد: شهدا در کوچهای رشد کردند، بزرگ شدند، در ادامه به جنگ رفتند و شهید شدند، در این دوره مدیریت شهری تلاش کردیم تمثال شهید و تابلوهای کوچهها را نو کنیم.
رئیس شورای نامگذاری معابر و اماکن عمومی شهر اصفهان افزود: این اقدام نوعی تبلیغ برای کوچههای فرعی، اصلی و بنبست است و در این راستا کار بزرگی انجام شد.
نادرالاصلی با بیان اینکه اصفهان ۸۰۰۰ شهید دارد و ۵۰ هزار معبر در اصفهان داریم، ادامه داد: اگر نام همه شهدای اصفهان را بر این معابر نامگذاری کنیم، معادل ۱۵ درصد میشود.
وی تصریح کرد: سعی کردیم از واژههای مفهومی و دارای معنا و واژههایی که در نظام اعتقادی ما مفهوم دارند، در نامگذاریها استفاده کنیم؛ در این راستا گروهی را مکلف کردیم مجموعهای از عناوین، اسمها، صفات و آنچه قابلیت نامگذاری روی معابر را دارد، احصا کنند.
رئیس شورای نامگذاری معابر و اماکن عمومی شهر اصفهان اظهار کرد: در این دوره از مدیریت شهر در نامگذاریها به مفهوم، محتوا و مایه اصلی بیشتر توجه شده است.
نادرالاصلی در پاسخ به این پرسش که یکی از تأکیدات شورای اسلامی شهر از آغاز فعالیت تعیین تکلیف تابلوهای شهری با موضوع رشتههای صنایعدستی بوده است که در دوره گذشته مدیریت شهر انجام شده بود، گفت: ما اصفهانیها هنردوست هستیم و اینگونه نیست که نسبت به یک هنر یا اتفاق یا هنرمندی منفی نگاه کنیم، اما معتقدیم نامگذاریها نباید بیمعنا انجام شود؛ اگرچه تابلوهای صنایعدستی در گذشته نصب شده و کار خوبی است، اما هماکنون کارهای بزرگتر از آن را در دست انجام داریم که نمونه آن گذر صنایعدستی است که تا پایان سال جاری این گذر رونمایی میشود.
وی گفت: این محور، محل برگزاری رویداد هنرمندان صنایعدستی خواهد شد، در این راستا برای اینکه رشتههای صنایعدستی در یک مجموعه تجمیع شوند، این مکان پیشبینی شده است که باید پرسید آیا این مکان بستر مناسبی برای بروز و ظهور صنایعدستی است یا فقط چهارراهها را باید به نام رشتههای صنایع دستی نامگذاری کنیم؟
نظر شما