تجهیز بیش از ۴۰۰۰ حلقه چاه به کنتور هوشمند در استان قزوین

مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای استان قزوین گفت: تاکنون از تعداد ۵۹۴۹ حلقه چاه دارای پروانه بهره‌برداری در استان تعداد ۴۰۶۰ حلقه چاه به کنتور هوشمند مجهز شده‌اند و این عملیات تا تجهیز تمام چاه‌های استان به دستگاه اندازه‌گیری برای رصد و پایش میزان آب برداشت شده ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، منصور ستوده عصر امروز _سه‌شنبه بیست‌ونهم آبان_ در جلسه کارگروه ساماندهی برداشت آب از چاه‌ها اظهار کرد: از سال ۷۸ تاکنون همواره در استان با کسری مخازن آب زیرزمینی روبه‌رو بوده‌ایم.

وی افزود: این مشکل ارتباط مستقیمی با برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، خشکسالی‌های پیاپی و کاهش میزان بارندگی داشته و موجب افت تراز آب زیرزمینی و کاهش کیفیت آب در آبخوان دشت قزوین شده است.

دبیر شورای حفاظت از منابع آبی استان قزوین با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای تجهیز چاه‌های مجاز استان به کنتور هوشمند خاطرنشان کرد: بازآرایی و استقرار گروه‌های گشت و بازرسی و هماهنگی با شرکت‌های فعال کنتورساز برای تأمین کنتورهای مورد نیاز چاه‌های بدون ابزار اندازه‌گیری از جمله اقدامات اجرای پروژه نصب کنتورهای هوشمند در استان قزوین است.

ستوده اضافه کرد: تاکنون از تعداد ۵۹۴۹ حلقه چاه دارای پروانه بهره‌برداری در استان ۴۰۶۰ حلقه چاه به کنتور هوشمند مجهز شده‌اند و این عملیات تا تجهیز تمام چاه‌های استان به دستگاه اندازه‌گیری برای رصد و پایش میزان آب برداشت شده ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به لزوم راه‌اندازی سامانه جامع مدیریت اطلاعات کنتورهای هوشمند تاکید کرد: تعدد شرکت‌های کنتورساز و تعدد سیستم‌های شارژ کنتور هوشمند، ارائه گزارش‌های مختلف برای تصمیمات مدیریتی، آگاهی از میزان دقیق تخلیه آبخوان در بازه‌های مختلف و گستره‌های متفاوت جغرافیایی به ویژه منطقه فرونشست و اطلاع از صحت عملکرد کنتورهای هوشمند از جمله دلایل لزوم ایجاد و راه‌اندازی سامانه جامع مدیریت اطلاعات کنتورهای هوشمند است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین با بیان اینکه مدیریت یکپارچه منابع آب زیرزمینی استان در قالب بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان امکان‌پذیر است، گفت: تجهیز کنتورهای هوشمند آب و برق مدل ۳۰۳ به مودم برای ارسال اطلاعات از جمله چالش‌های موجود در مسیر راه‌اندازی سامانه جامع مدیریت اطلاعات کنتورهای هوشمند است.‌

ستوده اضافه کرد: مشکلات ارسال دیتا در اپراتورهای مختلف‌، بازترمیم تمام کنتورهای بدون دیتا یا دارای نقص در سامانه، رفع نقص کنتورهای دستکاری شده و برقراری لینک با سامانه قرائت آبفا از دیگر چالش‌های این حوزه به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: یکپارچه بودن دشت قزوین، تخلیه بالای چاه‌های دشت قزوین، وجود منطقه فرونشست، وجود نسل‌ها و برندهای مختلف تجاری کنتورهای هوشمند و وجود زیرساخت‌های فنی و امکانات سخت‌افزاری مهم‌ترین دلایل انتخاب استان قزوین به عنوان طرح پایلوت برای راه‌اندازی سامانه جامع مدیریت اطلاعات کنتورهای هوشمند محسوب می‌شوند.

کد خبر 812025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.