طاهره عربی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خراسان شمالی اظهار کرد: از آن جا که نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم استان محسوب میشود و میتواند منبع غنی از فیبر و انواع ویتامین باشد، نقش مهمی در سلامتی شهروندان دارد.
وی افزود: این ارزش غذایی وقتی برای مصرف کننده تأمین میشود که فرد از نان تهیه شده با آرد کامل استفاده کند؛ آرد کامل دارای تمام اجزای دانه گندم شامل جوانه و سبوس و اندوسپرم است که برای سلامت انسان بسیار مفید است اما مردم به دلیل اطلاع نداشتن از خواص این نوع نان همچنان متقاضی نان با آرد سفید هستند.
مدیر واحد غذای معاونت غذا و داروی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: نان تهیه شده با آرد سفید به دلیل اینکه سرشار از نشاسته است، نه تنها ارزش غذایی مناسبی ندارد، بلکه به عنوان یکی از عوامل اصلی بیماریهایی همچون سو تغذیه، مشکلات گوارشی، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و چاقی در کشور محسوب میشود.
عربی ادامه داد: مصرف زیاد این نوع نان هزینههای بهداشتی و درمانی را افزایش و کیفیت زندگی افراد را کاهش میدهد.
وی تصریح کرد: در این راستا یکی از اساسیترین راهکارهای جایگزینی غلات کامل به جای غلات تصفیه شده است، چراکه غلات تصفیه شده به عنوان یکی از اصلیترین عوامل ابتلای افراد به دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و عروقی و یبوست به شمار میرود.
مدیر واحد غذای معاونت غذا و داروی خراسان شمالی عنوان کرد: در این راستا با همت اعضای کارگروههای سلامت و امنیت قضائی و آرد و نان استان و تلاش تمام دستاندرکاران مربوطه طرح پخت نان کامل در خراسان شمالی در دست اجرا است و ۹ نانوایی منتخب در سطح شهرستان شهرستان شناسایی شدند و مورد بازرسی قرار گرفتند.
عربی گفت: تمام آموزشهای لازم در خصوص نحوه صحیح پخت نان کامل ارائه شده است تا نانوایان بتوانند نانی سالم و با کیفیت برای مردم استان تهیه کنند.
نظر شما