۱۱۱ گردنه صعب‌العبور و برف‌گیر در محورهای چهارمحال‌وبختیاری وجود دارد

معاون راهداری اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای چهارمحال‌وبختیاری گفت: راه‌های چهارمحال‌وبختیاری ۳۷۲۲ کیلومتر است که ۱۱۱ گردنه صعب‌العبور و برف‌گیر دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، امین قوامی امروز _سه‌شنبه بیست‌ونهم آبان_ در نشست مشترک تخصصی قرارگاه طرح راهداری زمستانی اظهار کرد: راهداران در همه فصول غیر از زمستان مشغول فعالیت هستند که با توجه به تجربیات فصل زمستان سال گذشته، نسبت به عملکرد آن سال و نقاط قوت و ضعف خود اقدام کرده‌اند و با شناسایی نقاط درگیر و آسیب‌دیده تمهیدات لازم را اندیشیده‌اند.

وی افزود: راه‌های چهارمحال‌وبختیاری ۳۷۲۲ کیلومتر است که شامل ۲۳۸۸ کیلومتر راه روستایی، ۷۳۲ کیلومتر راه اصلی، ۳۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۲۹۱ کیلومتر راه فرعی، ۵۳ کیلومتر راه‌های درون‌شهری و ۱۱۱ گردنه صعب‌العبور و برف‌گیر است.

معاون راهداری اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای چهارمحال‌وبختیاری بیان کرد: تعداد کل ماشین‌آلات راهداری استان ۳۲۰ عدد است که از این تعداد ۲۸۸ ماشین فعال، ۱۲ دستگاه نیاز به تعمیر اساسی دارد که نیازمند اعتبار است.

قوامی با اشاره به سن فرسودگی بالای ماشین‌آلات راهداری استان گفت: با پیگیری‌های انجام شده و انعقاد قرار جدید ماشین‌آلات راهداری، ۳۴ دستگاه ماشین‌آلات خریداری و پیش‌پرداخت به پیمانکار پرداخت شده است که امیدواریم تا قبل از فصل بارش چند دستگاه را تحویل بگیریم.

وی با بیان اینکه ۴۲ پایگاه راهداری در چهارمحال‌وبختیاری مستقر هستند که شامل ۳۱ راهدارخانه ثابت و ۱۱ سیار است، گفت: ۴۵۰ نیروی راهداری در اداره‌کل راهداری استان فعال هستند که همه‌ساله عملیات راهداری را به‌نحو احسن انجام می‌دهند.

معاون راهداری اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱ هزار و ۶۵۰ تن شن، ۲۸۴۰ تن نمک موجود است، اضافه کرد: در سال جاری ۲۴ هزار و ۳۰۰ تن شن و ۴۲۰۰ تن نمک نیز خریداری شده است، همچنین علاوه بر دستگاه‌های موجود، اداره راهداری همه ساله ماشین‌آلات استیجاری تهیه کرده و در اختیار راهداری شهرستان‌ها قرار می‌دهد.

قوامی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه پاشیدن نمک و شن بر روی سطوح بهنگام تردد خودروها بر سطح زمین فشرده شده و موجب تَرک و متلاشی شدن آسفالت می‌شود و خسارت‌های گسترده و جبران‌ناپذیری را برای محیط‌زیست و آسفالت به همراه دارد، همچنین تایر خودروها به علت اصطکاک با ذرات نمک و شن هنگام تردد، دچار آسیب‌دیدگی و خوردگی می‌شوند، لازم است کاربران جاده و پلیس راه با راهداری همکاری مضاعف داشته باشند.

وی ادامه داد: همه ساله قبل از آغاز بارش‌ها، اداره‌کل راهداری چهارمحال و بختیاری درباره طرح زمستانه جلساتی با حضور پلیس راه، هواشناسی، استانداری، اورژانس، بحران و دستگاه‌های دیگر تشکیل و تعامل‌های سازنده‌ای قبل از شروع بارش‌ها صورت می‌گیرد، در هنگام بارش نیز تعامل قوی بین ادارات خدمات‌رسان برقرار است.

کد خبر 811939

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.