به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تعداد کیسههای پلاستیکی سبکوزن خریداریشده در سراسر اتحادیه اروپا سرسامآور است و هرچند میزان استفاده از آنها بهسرعت در حال کاهش است، ارقام مربوط به آن همچنان بهشدت بالاست. کشورهای عضو اتحادیه اروپا در دهه گذشته گامهای مترقی برای کاهش استفاده از کیسههای پلاستیکی سبکوزن برداشتهاند، از جمله اقدامات آنها در این زمینه تعیین هزینه یا عوارض اضافی برای استفاده از کیسههای پلاستیکی یکبارمصرف و ترویج پذیرش جایگزینهای کمپوستپذیر و زیستتخریبپذیر برای آنهاست.
این اقدامات مشکل موجود را بهطور کامل برطرف نکرده، اما اثربخشی آنها ثابت شده است و طبق گزارش یوروستات، امروزه شهروندان اتحادیه اروپا در مقایسه با سال ۲۰۱۸، حدود ۳۰ درصد کمتر کیسههای پلاستیکی سبکوزن خریداری میکنند، با این حال مصرف کلی این کیسهها در مرزهای اروپا هنوز بهطور قابلتوجهی بالا است و تنها در سال ۲۰۲۲، نزدیک به ۳۰ میلیارد کیسه پلاستیکی سبکوزن در سراسر اتحادیه خریداری شد که بهطور متوسط بیش از ۶۶ کیسه برای هر نفر است.
کیسههای پلاستیکی سبکوزن و تأثیر آنها بر محیط
کیسههای پلاستیکی سبکوزن کمتر از ۵۰ میکرون ضخامت دارند و بهطور معمول برای حمل مقادیر کمی از مواد غذایی استفاده میشوند. این کیسهها تأثیر مخربی بر محیط زیست دارند و تجزیه آنها نهتنها قرنها طول میکشد، بلکه با تجزیه شدن به میکروپلاستیکها همراه است که به زنجیره غذایی حیوانات و انسانها وارد میشود و پیامدهای مخرب بسیاری دارد.
کشورهای اروپایی با بیشترین و کمترین خرید پلاستیک
لیتوانیاییها بهطور تقریبی روزانه حداقل یک کیسه پلاستیکی خریداری میکنند. در مقابل بلژیکیها حتی در طول یک سال کامل هم خرید کیسه پلاستیکی ندارند. لیتوانی با ۲۴۹ خرید، بیشترین مصرف سرانه کیسههای پلاستیکی سبکوزن را به ثبت رسانده و پس از آن لتونی (۱۹۳) و جمهوری چک (۱۸۵) قرار دارند. بلژیک با خرید تنها چهار کیسه، سرانه کمترین میزان مصرف پلاستیکهای سبکوزن را گزارش کرده است و پس از آن لهستان (۷) و پرتغال (۱۳) قرار گرفتهاند.
نظر شما