تلویزیون چشم‌به‌راه تازه‌ها/ از حضرت موسی (ع) تا خانواده معمولی

نقش صداوسیما در تقویت هویت ملی غیرقابل انکار است؛ بر این اساس برنامه‌های مربوط به تاریخ و فرهنگ می‌تواند به ترویج احساس ملی‌گرایی کمک کند و با نمایش داستان‌ها و روایت‌های تاریخی، می‌تواند نسل‌های جوان را با هویت و ریشه‌های فرهنگی خود آشنا کند و بر این اساس مجموعه‌هایی در دست تولید قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صداوسیما و تلویزیون به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای رسانه‌ای، نقش برجسته‌ای در فرهنگ‌سازی جامعه دارند؛ این رسانه‌ها نه‌تنها اطلاع‌رسانی، بلکه ارزش‌ها و هنجارهای اجتماعی را تقویت و ترویج می‌کنند و بر این اساس در دنیای معاصر، تلویزیون قادر است به سرعت اطلاعات را به مخاطبان منتقل کند و به نوعی مسیر شکل‌گیری نظرات عمومی را هدایت کند.

تلویزیون یکی از مهم‌ترین منابع آموزشی در جامعه است؛ برنامه‌های آموزشی و مستندات نه‌تنها به افزایش سطح آگاهی مردم کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند فرهنگ‌ها و رسوم مختلف را معرفی و ترویج کنند. این رسانه با فراهم کردن فضای مناسب برای گفت‌وگو و تبادل نظر، به ارتقای آگاهی فرهنگی و اجتماعی کمک می‌کند، همچنین نقش تلویزیون در تقویت هویت ملی نیز غیرقابل انکار است. برنامه‌های مربوط به تاریخ، هنر، و ادبیات می‌توانند به ترویج احساس ملی‌گرایی و افتخار به فرهنگ بومی کمک کنند و با نمایش داستان‌ها و روایت‌های تاریخی، می‌تواند نسل‌های جوان را با هویت و ریشه‌های فرهنگی خود آشنا کند.

مثل جومونگ کم نداریم

بر همین اساس است که رهبر انقلاب در در دیدار با دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی حضرت جعفربن‌ابی‌طالب که مرداد سال جاری برگزار شد، بیان کردند: «در مورد ساخت فیلم هم، دوستان دفتر ما اینجا حضور دارند، بگویند به مسئولان صداوسیما؛ هم در مورد جناب حمزه، هم در مورد جناب جعفر. این‌ها دنبال موضوع می‌گردند؛ به قول خودشان دنبال سوژه می‌گردند، کدام موضوع بهتر از این‌ها؟ این‌ها مفاخر تاریخی‌اند، واقعیت هم دارند، وجود هم دارند، مثل جومونگ خیالی هم نیستند، اما مثل جومونگ جنگ کردند، مبارزه کردند، مبارزه سیاسی کردند، مبارزه‌ی نظامی کردند حضور داشتند، بعد هم شهید شدند؛ در عالم هنر و تولید فیلم و سریال و مانند این چیزها، می‌شود کاملاً اینها را واقعاً پرداخت کرد و امیدواریم ان‌شاءالله این کار هم انجام بگیرد.»

از دیگر جنبه‌های اهمیت صدا و سیما، تأثیر آن بر نگرش‌ها و رفتارهای اجتماعی است. برنامه‌های تلویزیونی می‌توانند با پرداختن به مسائل اجتماعی، به تغییر نگرش و رفتار افراد جامعه کمک کنند، صدا و سیما همچنین می‌تواند در ارتقای همدلی و همبستگی اجتماعی نقش ایفا کند؛ برنامه‌های تلویزیونی که مشکلات اجتماعی و چالش‌های مختلف را بررسی می‌کنند، می‌توانند احساس همدلی و ارتباط بیشتری بین مردم ایجاد کنند و این ارتباط اجتماعی می‌تواند به تقویت پیوندهای اجتماعی و دوستانه در جامعه کمک کند.

در عصر دیجیتال و با وجود افزایش استفاده از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، اهمیت تلویزیون به عنوان یک رسانه جمعی همچنان پابرجاست؛ تلویزیون با قابلیت دسترسی در زمان‌های مختلف و ارائه محتوای متنوع، می‌تواند به جذب و حفظ توجه عموم کمک کند و این دسترسی آسان موجب شده است که تلویزیون بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره مردم باقی بماند و در این مسیر برنامه‌های تلویزیونی می‌توانند به‌خوبی موضوعات حساس اجتماعی را مورد بررسی قرار دهند و با ارائه تحلیل‌های عمیق، به فهم بهتر مسائل کمک کنند.

از دیگر جنبه‌های اهمیت صدا و سیما، نقش آن در تنوع فرهنگی و نمایاندن فرهنگ‌های مختلف است؛ تلویزیون می‌تواند با زنده نگه‌داشتن رسوم، زبان‌ها و فرهنگ‌های محلی، به غنای فرهنگی جامعه کمک کند و این تنوع موجب می‌شود که مردم با جنبه‌های مختلف زندگی اجتماعی و فرهنگی آشنا شوند و نسبت به تفاوت‌ها احترام بگذارند.

طبق این موارد و با توجه به اهمیت حوزه رسانه، صداوسیما در این ایام دست به ساخت مجموعه‌ها و فیلم‌هایی زده است که بتواند نقش‌آفرینی خود در موارد مذکور را انجام دهد.

سلمان فارسی؛ سریالی با حضور بازیگران داخلی و خارجی

سریال «سلمان فارسی» به نویسندگی و کارگردانی داوود میرباقری و تهیه‌کنندگی حسین طاهری به زندگی و زمانه یار ایرانی پیامبر اکرم (ص) در سه فصل ایران ساسانی، بیزانس و حجاز صدر اسلام می‌پردازد؛ تصویربرداری این سریال از زمستان سال ۱۳۹۸ با شروع سکانس‌های فصل بیزانس در کویر شهداد کرمان آغاز شد و در جزیره قشم و ارمنستان ادامه پیدا کرد و بارها به‌دلیل شیوع کرونا متوقف شد.

با پایان تصویربرداری این فصل، نیمه‌های مرداد سال قبل بود که گروه سلمان برای آغاز فصل ایران که به گفته گروه کارگردانی از سخت‌ترین قسمت‌های ساخت سریال است، به شهرک سینمایی ایران (غزالی) رسیدند تا فیلمبرداری سکانس‌های لوکیشن کاروان‌سرای مرمر تیسفونی و اتاق کار زریر انجام شود.

مهر سال جاری بود که پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما از پشت‌صحنه این مجموعه بازدید کرد و حسین طاهری، تهیه‌کننده سلمان فارسی نیز در این بازدید با بیان اینکه تقریباً ۱۶۰۰ هنرور از میان بازیگران تئاتری سراسر ایران در پروژه سلمان با ما همکاری دارند، اظهار کرد: این افراد طی سال‌های گذشته رصد شده‌اند، با آن‌ها کار کرده‌ایم و امیدواریم سرمایه آینده فیلم‌سازی کشور باشند.

وی اضافه کرد: تاکنون حدود ۴۰ بازیگر خارجی و حداقل ۶۰ بازیگر مطرح داخلی در فیلم سلمان بازی کرده‌اند و هنوز راهی طولانی در پیش داریم.

طاهری با اشاره به اینکه اکنون نزدیک به ۵۰ درصد تولید سریال در فصل دومش یعنی فصل ایران به پایان رسیده است و پس از آن، فصل حجاز کلید می‌خورد، گفت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم کار را به‌موقع و در زمان معین‌شده به پخش برسانیم.

تلویزیون چشم به‌راه تازه‌ها/ از حضرت موسی تا خانواده معمولی

نام سید داوود میرباقری در دنیای رسانه به‌طور معمول با سریال‌های بلند تاریخی، مذهبی گره خورده است، بی‌جهت نیست که وی در اوج جوانی و در ۳۰ سالگی سریال ماندگار «امام علی (ع)» را می‌سازد و پنج سال از عمر خود را صرف کارگردانی این سریال می‌کند. سریالی که هنوز پس از گذشت بیش از دو دهه از پخش آن، تازگی خود را حفظ کرده است و بازی‌ها و دیالوگ‌هایش برای مخاطب جان دارد.

در این مجموعه بازیگرانی همچون علیرضا شجاع‌نوری (در نقش سلمان)، فرهاد اصلانی، داریوش فرهنگ، محمدرضا هدایتی، احترام برومند، رامونا شاه، علی دهکردی، مرحوم چنگیز جلیلوند، مرحوم اکبر احمدی، مهدی فقیه، محمدجواد جعفرپور، علیرضا مهران و چند بازیگر خارجی (از کشورهای تونس، ارمنستان، مراکش، یونان و…) و حدود ۱۵۰۰ بازیگر تئاتری و بومی جلوی دوربین رفته‌اند و خواهند رفت؛ بر اساس برنامه‌ریزی‌ها قرار است سریال «سلمان فارسی» از سال ۱۴۰۵ پخش تلویزیونی خود را آغاز کند.

عصای موسی بلند می‌شود

از دیگر مجموعه‌های در دست تولید «حضرت موسی (ع)» است و بر این اساس آبان سال ۹۹ بود که پس از کش‌وقوس‌های فراوان بر سر ساخت سریال حضرت موسی (ع) قرعه کارگردانی این کار به نام ابراهیم حاتمی‌کیا زده شد؛ فرج‌الله سلحشور، پیش از مرگ خود، از جمال شورجه خواسته بود در مقام کارگردان، این سریال را راهبری کند، اما با وخامت حال شورجه، سیما فیلم تصمیم گرفت تا گزینه دیگری را برای هدایت این سریال جایگزین کند و قرار شد تا شورجه، پس از بهبودی به عنوان کارگردان دوم در کنار کار حضور داشته باشد.

حاتمی‌کیا پس از اینکه کارگردانی این پروژه عظیم را برعهده گرفت، در این خصوص گفت: «در میان آثار متعددی که ساخته‌ام، جای یک کار قرآنی را خالی می‌بینم و به همین علت با انگیزه و علاقه، این مسئولیت سنگین را می‌پذیرم به این امید که ادای دینی به فرج‌الله سلحشور کرده باشم.»

پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما که به پشت‌صحنه مجموعه نمایشی «الف» ویژه دیگر تلویزیون، «موسی (ع)» رفت نیز گفت: تیم سازنده تصمیم گرفته است تا پیش‌نمایش مجموعه «حضرت موسی (ع)» را به‌عنوان بخشی از تولید مجموعه نمایشی آماده کنند و مردم به‌زودی پیش‌نمایش آن را مشاهده خواهند کرد.

تلویزیون چشم به‌راه تازه‌ها/ از حضرت موسی تا خانواده معمولی

وی ابراز امیدواری کرد که با تولید مجموعه «الف» ویژه فاخر «حضرت موسی (ع)» شاهد اثری به‌یادماندنی، جریان‌ساز و تاریخ‌ساز باشیم؛ تیم تولید به‌صورت فشرده در حال فعالیت است تا بتوانند هرچه زودتر این سریال به‌ویژه نسخه پیش‌نمایش آن را آماده کند. سرعت تولید بسیار مطلوب است و همکاران مدت قابل توجهی را صرف برداشت‌های آزمایشی کردند، تا برای نخستین‌بار سریال «حضرت موسی (ع)» در تاریخ تلویزیون و سینما به‌عنوان سریالی با فناوری بسیار پیشرفته تولید شود.

جبلی ادامه داد: مجموعه «حضرت موسی (ع)» انقلابی فناورانه در تولید سینما و تلویزیون ایجاد خواهد کرد و لازم بود دوره‌ای طولانی صرف عناصر مختلف تولید و شناخت ذهنی تولیدی متناسب با این فناوری شود؛ از طرفی، اقدامات لازم ازلحاظ تأسیس زیرساخت‌ها، تأمین تجهیزات پیشرفته و فراهم آوردن مراحل طراحی و تولید با موفقیت مسیر خود را طی کرده است.

رئیس رسانه ملی با بیان اینکه ساخت این مجموعه با قدرت ادامه دارد اظهار کرد: داستان «حضرت موسی (ع)» پنج فصل دارد. با وجود اینکه نزدیک به سه دهه از ایده‌پردازی، طراحی، نگارش و آماده‌سازی تولید این مجموعه فاخر گذشته، ما شاهد به ثمر رسیدن این پروژه‌ایم.

رونمایی از نسخه پایلوت «حضرت موسی (ع)» در جشنواره فجر

سیدمحمود رضوی، تهیه‌کننده سریال «حضرت موسی (ع)» نیز در حاشیه این بازدید گفت: از آنجایی که سریال «حضرت موسی (ع)» طبق استانداردهای روز دنیا ساخته می‌شود، به‌طور قطع بازار خود را خواهد داشت. سال جاری از نسخه پایلوت مجموعه در جشنواره فیلم فجر رونمایی می‌کنیم و پس از آن باید به فکر بازارسازی و بازارپردازی باشیم. امیدوارم اتفاق ویژه‌ای برای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران بیفتد؛ چرا که ما سابقه ساخت آثار دینی چون یوسف پیامبر (ع) را داشتیم که از آن در دنیا استقبال ویژه شد.

وی ادامه داد: سریال «حضرت موسی (ع)» نیز همچون «یوسف پیامبر» است؛ چراکه بخش عمده‌ای از آیات قرآن کریم به داستان حضرت موسی (ع) ارتباط دارد. در دنیا هم درباره ایشان کارهای متفاوتی ساخته شده است. این مجموعه هم قرائت صداوسیمای جمهوری اسلامی از داستان زندگی حضرت موسی (ع) است که امیدوارم بازار جهانی داشته باشد.

تهیه‌کننده سریال «حضرت موسی (ع)» با اعلام این خبر که در حال حاضر پیش‌تولید مجموعه به پایان رسیده است، عنوان کرد: برای آنکه بازخورد تولید مجازی را دریافت کنیم، لازم است پیش‌نمایش این مجموعه را به مردم نمایش دهیم و بازخورد آن را دریافت کنیم.

تلویزیون چشم به‌راه تازه‌ها/ از حضرت موسی تا خانواده معمولی

خانواده معمولی در راه تلویزیون

هرچند بخشی از فعالیت‌های صداوسیما ساخت مجموعه‌هایی با محوریت دین است، اما در کنار این امر سریال‌های طنز و خانوادگی نیز نقشی مؤثر در فرهنگ‌سازی جامعه ایجاد می‌کند و بر این اساس یکی از این مجموعه‌ها «سریال پایتخت» است.

فصل هفتم این مجموعه با فرازونشیب‌های متعددی روبه‌رو بود و بر این اساس گمانه‌زنی‌های فراوانی درباره آن صورت گرفت تا در نهایت هومن حاجی‌عبداللهی، بازیگر سینما و تلویزیون صفحه اینستاگرام خود را با عکسی از پشت صحنه پایتخت ۷ کنار هدایت هاشمی به‌روز کرد و نوشت:

«بزرگترین رسالت سریال پایتخت شاد کردن دل مردمه

ولی برای خودمون علاوه بر اون تازه شدن دیدارها و تجدید دوستی‌ها و خاطرات این رفاقت‌های دیرینه اس

یکی از اون زلال‌های جذاب دوست داشتنی که ۲۵ سال از رفاقت باهاش میگذره هدایت هاشمیه

بماند به رسم یادگار از روزهای فیلم‌برداری پایتخت هفت در شیرگاه زیبا در کنار دوستانی که خود، خانواده‌اند.

در تمام این سال‌ها گاه با هم خندیدیم و گاه غصه همدیگر را خوردیم و برای هم اشک ریختیم و این تقدیم به تمام یوزپلنگانی که با ما دویدند.»

در نهایت طبق اخبار اعلام شده سریال پایتخت ۷ در ۲۶ قسمت تولید و روانه آنتن شبکه یک برای نوروز و رمضان ۱۴۰۴ خواهد شد. در سریال پایتخت ۷ بازیگران اصلی همچون محسن تنابنده، احمد مهران‌فر، ریما رامین‌فر، نسرین نصرتی، بهرام افشاری، علیرضا خمسه، هومن حاجی‌عبداللهی، هدایت هاشمی حضور دارند.

تلویزیون چشم به‌راه تازه‌ها/ از حضرت موسی تا خانواده معمولی

کد خبر 811861

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.