به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، ایمان درخشی امروز _ دوشنبه بیستوهشتم آبان _ در نشست «شهر در آئینه دانایی» با تأکید بر مشکلات گسترده فرهنگی و اجتماعی کرمانشاه، از کمبود بودجه فرهنگی و عدم تعامل بین دستگاههای مرتبط انتقاد و اظهار کرد: بودجه فرهنگی کرمانشاه تنها ۳۰ میلیارد تومان است در حالی که شهرهای مشهد، اصفهان و تهران به ترتیب بودجههایی بالغ بر ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد، یکهزار و ۸۰۰ میلیارد و ۷ هزار میلیارد تومان دارند و مشکلات کرمانشاه از نظر اجتماعی و فرهنگی قابل مقایسه با این شهرها نیست.
وی با اشاره به رتبههای بالای بیکاری، اعتیاد و خودکشی در کرمانشاه افزود: این مشکلات ناشی از نبود هویت فرهنگی، کمبود برنامههای هدفمند و ضعف در پیوستهای فرهنگی است؛ شهر کرمانشاه با وجود استعدادها و ظرفیتهای خود هنوز نتوانسته است با برنامهریزی مناسب این بحرانها را مدیریت کند.
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه با اشاره به مقایسه وضعیت کتابخوانی و سرانه فرهنگی کرمانشاه با دیگر شهرها، عنوان کرد: کرمانشاه نیازمند یک جهش فرهنگی است، باید از ظرفیتهای هنری و ادبی این شهر استفاده کنیم بهعنوان نمونه برنامههای شاهنامهخوانی و ترویج ادبیات فاخر در کرمانشاه تأثیرات قابلتوجهی بر کاهش گرایش به ادبیات سطحی و موسیقی مخرب داشته است.
درخشی با اشاره به پژوهشهای انجامشده در این زمینه اضافه کرد: خانوادههایی که فرزندانشان درگیر شاهنامه و ادبیات فاخر بودهاند، کمتر به سمت آثار بیمحتوا و ادبیات سطحی گرایش داشتهاند و ما این تأثیرات را در رفتار و گفتار خانوادهها مشاهده کردهایم.
وی با اشاره به نقش هنرمندان و موسیقی در کرمانشاه، ادامه داد: ادبیات و موسیقی باید هویتبخش و نه اینکه ترویجدهنده ناامیدی، خودکشی و آسیبهای اجتماعی باشند، باید با استفاده از هنرمندان بومی و برنامهریزی دقیق، این مشکلات را رفع کنیم.
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه از مشارکت نداشتن دانشگاهها و نهادهای علمی در برنامههای فرهنگی شهرداری انتقاد کرد و گفت: دعوتهای متعددی از دانشکدههای ادبیات و دیگر دانشگاهها برای شرکت در جلسات فرهنگی داشتیم، اما حضور آنها کمرنگ بوده است و این نبود تعامل، مانعی بزرگ در مسیر حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی شهر است.
درخشی تأکید کرد: شهرداری کرمانشاه بهتنهایی نمیتواند پاسخگوی تمامی مسائل باشد، باید نهادهای مرتبط مانند بهزیستی، کمیته امداد، ورزش و جوانان، و دیگر دستگاهها همکاری بیشتری داشته باشند و با برنامهریزی دقیق، افزایش تعاملات بینسازمانی و تقویت دیپلماسی فرهنگی، میتوان گامهای مؤثری برای بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی کرمانشاه برداشت.
وی اضافه کرد: یک پروژه فرهنگی در کرمانشاه با هدف تولید یک آهنگ فاخر با مشارکت ۱۰ قطعه و حضور احتمالی خوانندگان برجسته در دست بررسی است و این پروژه با هدف تقویت امید و انگیزه در میان هنرمندان و جامعه طراحی شده است.
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: بیتوجهی به استعدادهای هنری و اجتماعی میتواند منجر به ناامیدی افراد شود، نمونهای از این وضعیت تمسخر یک دانشآموز در کلاس به دلیل پرسش علمی است که میتواند به کاهش اعتماد به نفس و بروز رفتارهای ناهنجار در آینده منجر شود.
نظر شما