رشد ۷۱۹ درصدی ترانزیت کالا از مرز خراسان جنوبی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: صادرات کالاهای ترانزیتی از مرزهای استان خراسان جنوبی، رشد وزنی ۷۱۹ درصدی دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، مهدی جعفری امروز _یکشنبه بیست و هفتم آبان_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خراسان جنوبی در بخش‌های مختلف مانند مواد غذایی، تولید کننده است و بیش از ۲ درصد از تولید کشور را در این استان داریم.

وی با بیان اینکه در ۶ ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه آن در نهاده‌های دامی ۱۲۲ درصد رشد داشتیم، افزود: در خصوص تولید سبوس و جو و کالاهای اساسی هم با افزایش تولید نسبت به ۶ ماهه اول سال گذشته در استان مواجه هستیم.

معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در حوزه صادرات و تجارت هم در ۶ ماهه اول سال جاری از نظر وزنی ۶ درصد و از لحاظ ارزش ۳۱ درصد رشد داشتیم.

وی افزود: در حوزه ترانزیت کالا هم ۷۱۹ درصد در وزن رشد داشتیم که از طریق بازارچه ماهی‌رود صادر شده و با انجام این کار خراسان جنوبی در کشور مطرح شد، بر این اساس در این زمینه الگویی برای استان‌های دیگر هستیم.

جعفری گفت: در سال جاری رشد تعداد احیای واحدهای تولید راکد استان ۴۰۲ درصد و اشتغال در این زمینه هم ۵۷۹ درصد بوده است.

وی متذکر شد: امروز اولین آزمایشگاه مرجع دولتی در سه حوزه صنایع غذایی، مصالح ساختمانی و فرآورده‌های نفتی با اعتبار ۳۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسید که جای بسیار خرسندی برای تولید کنندگان خراسان جنوبی است.

مهدی دستورانی، مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی هم گفت: سال گذشته ۲۲۰۵ نمونه از فرآورده‌های نفتی استان آزمایش شد که هزینه آن بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال است.

وی با بیان اینکه آزمایشگاه مرجع استاندارد شرق کشور در راستای تسهیلگری صادرات فرآورده‌های نفتی در مرز در دستور کار قرار گرفت، اظهار کرد: این آزمایشگاه از قاچاق فرآورده‌های نفتی جلوگیری می‌کند و از طرفی هم زمان نمونه‌گیری را از دو یا سه ماه به دو یا سه روز کاهش می‌دهد.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی افزود: در زمینه صادرات خرما به‌دلیل تجهیز آزمایشگاه به مدت ۲۴ ساعت جواب نمونه‌گیری را در راستای تسهیل صادرات صادر می‌کنیم.

وی با تأکید بر افزایش اعتبارات اداره کل استاندارد برای تجهیز آزمایشگاه‌های بیشتر در خراسان جنوبی، گفت: اعتبار عمرانی استان به ۳۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته که انتظار ما تخصیص بیشتر آن است.

دستورانی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۹۰۰۰ بازرسی در قالب طرح امین در سطح بازار انجام و در مجموع طی یک سال اخیر ۱۵۰۰ محصول غیر استاندارد در استان شناسایی و از دسترس مردم خارج شده است.

وی با اشاره به انجام نظارت منطقی بر بازار آهن‌آلات استان یادآور شد: ۹۶ مورد بازرسی و ۱۷۱ مورد نمونه‌برداری انجام شده که ۸۶ مورد نبود انطباق بوده و البته هیچکدام تولید خراسان جنوبی نبوده است.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی بیان کرد: در خراسان جنوبی ۶۰۰۰ ترازو وجود دارد که با آن داد و ستد می‌شود و در یک سال گذشته هزار و ۱۰۰ مورد تصدیق ترازوهای استان انجام شد که ۳۷۷ مورد یعنی ۳۴ درصد آن‌ها مردود شده و برخی از آن‌ها با اصلاح به صورت مجدد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دستورانی با اشاره به فعالیت ۲۶ جایگاه سی ان جی در استان گفت: جایگاه‌های سی ان جی مشمول رعایت استاندارد اجباری هستند که بازرسی‌های ما منجر به بستن هفت جایگاه شد.

کد خبر 811480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.