حسین کارگر در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مبارزه با جوندگان موذی بهطور مستقیم بر سلامت، امنیت و بهداشت شهروندان تأثیر دارد؛ البته روشهای مبارزه شامل اقدامات بهسازی و بهداشتی، استفاده از سموم شیمیایی، استفاده از امواج مافوق صوت، جلبکنندههای شیمیایی، دور کنندهها، تلهگذاری، مبارزه بیولوژیکی و مبارزه ژنتیکی انجام میشود.
وی با بیان اینکه مبارزات فیزیکی شامل تخریب کلوونی موشها و مسدود کردن ورودی و خروجی آنها با بتن است و در مبارزات شیمیایی از طعمههای مخصوص استفاده میشود، افزود: تجارب گذشته نشان داده است بهکارگیری و اجرای تنها یک روش یعنی استفاده از سموم و طعمههای شیمیایی در قالب مبارزه شیمایی چندان کارا و اثرگذار نبوده است و ضرورت استفاده از دیگر شیوههای اجرایی مبارزه فیزیکی و مکانیکی در قالب مبارزه تلفیقی توصیه میشود.
مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان تصریح کرد: طرح ضربتی مبارزه با حیوانات موذی با هدف کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، افزایش سلامت شهروندان و ارتقای بهداشت محیط شهری در محلات این منطقه در شش ماه اول سال جاری اجرا شد.
کارگر خاطرنشان کرد: رها کردن زباله در معابر یا کنار مخازن زباله میتواند منبع غذایی مناسبی برای جانوران موذی باشد که شهروندان و صنوف با ایجاد شرایط بهداشتی، تخلیه نکردن زباله در معابر، کانالها و قراردادن زباله در زمان مقرر به افزایش بهداشت عمومی بهمنظور جلوگیری از معضل تکثر جمعیت موشها کمک کنند.
وی با بیان اینکه در شش ماه نخست سال جاری تعداد ۴۵۱ کلونی موش، ۹۵۰ طعمهگذاری، حذف ۱۴۵ لانه موش انجام شده، همچنین ۱۲۹ لاشه موش رؤیت شده است، گفت: یکی از نکاتی که شهروندان باید به آن توجه کنند، رها نکردن مواد غذایی در سطح شهر بهویژه در باغچهها است، زیرا این مواد غذایی میتواند موجب افزایش جمعیت موشها شود.
مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: بیشتر کلونیهای موش در نزدیکی مکانهایی که مواد غذایی یا آب در دسترس دارد، تشکیل میشود و رها نکردن مواد غذایی در سطح شهر میتواند به کاهش تولید موشها کمک کند.
کارگر تاکید کرد: از شهروندان درخواست میشود در این موضوعات دقت بیشتری به خرج دهند و بدانند که شهرداری اصفهان حامی حیوانات است و تمام اقدامات این نهاد مطابق با اصول مدیریتی و علمی روز دنیا انجام میشود؛ هدف اصلی شهرداری ایجاد محیطی امن، بهداشتی و سالم برای تمام شهروندان و کنترل صحیح اکوسیستم است.
نظر شما