مرتضی نصوحی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه سازمانها برای رشد و توسعه نیازمند بنیههای علمی هستند که باید آن را تقویت کنند، اظهار کرد: یکی از مراکزی که در جامعه و نظام نوآوری کشور روی مباحث علمی فعالیت میکند، دانشگاهها است که انبوهی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف در این نهاد حضور دارند و مشغول آموزش و پژوهش هستند.
وی افزود: شهرداری این کلانشهر برای اینکه بتواند پشتوانههای خوبی برای تصمیمهای مدیریت شهری فراهم و برای مشکلات سطح شهر راهکارهای علمی پیدا کند، ارتباط مستمر و فعالی با دانشگاهها دارد.
مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان تصریح کرد: هرسال بحثی تحت عنوان «نیازسنجی پژوهشی» وجود دارد که نیازهای پژوهشی شهرداری مرکزی و حوزههای وابسته به آن، مناطق شهرداری، سازمانهای وابسته به شهرداری استخراج میشود و پس از آن ارتباطات منسجمی با دانشگاهها و پژوهشگران برقرار میشود تا با کمک آنها بتوانیم به راهکارهای خوبی برسیم.
نصوحی خاطرنشان کرد: در دانشگاهها با توجه به حضور دانشجویان خلاق و جوان، ظرفیتهای خوبی وجود دارد؛ این دانشجویان هرسال در مقطع تحصیلات تکمیلی برای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری باید برای پایاننامههای خود وقت مناسب در نظر بگیرند که در شهرداری اصفهان سعی کردیم در ارتباط با دانشگاهها برای اینکه پایاننامهها برای جامعه کاربردیتر باشد، نیازهای پژوهشی پایاننامهها را به دانشجویان اعلام کنیم تا از این طریق بتوانیم نیازهای مدیریت شهری را پاسخگو باشیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از برنامهها در تعامل با دانشگاهها، «شهر گاه» بوده است که از دو سال پیش آغاز شد و بهمناسبت هفته پژوهش، ارتباط منسجمی بین شهرداری و دانشگاه تحت عنوان برنامههای شهرگاه تعریف کردیم، بهگونهای که با حضور در دانشگاهها، اساتید دانشگاه و دانشجویان امکان ملاقات مدیران شهری را داشته باشند و بهصورت رودررو توانمندیهای خود درباره حل مسائل شهری را به مدیران شهری منتقل کنند.
مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: در این جلسات نیازهای پژوهشی یا نیازهای کاربردی شهر به اعضای هیئت علمی و دانشجویان ارائه شده است.
نصوحی گفت: سازوکار دیگری که برای تعامل با دانشگاه داریم، «باشگاه شهراندیشان» است که در آن به دنبال جذب اعضای هیئت علمی، دانشجویان و افراد نخبهای هستیم که نسبت به مسائل شهر دغدغهمند هستند، یعنی علاوه بر اینکه مسائل شهر را میبینند و در تماس سامانه ۱۳۷ آنها را مطرح میکنند، راهحلهایی نیز برای رفع آن مشکلات ارائه میکنند.
وی ادامه داد: در این راستا افراد علاقهمند را شناسایی و در قالب گروههای تخصصی ساماندهی میکنیم تا بتوانیم از نظرات تخصصی آنها برای حل مسائل شهری استفاده کنیم.
نظر شما