به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، سیوهفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی تهران بستر مناسبی را ایجاد کرد تا کرمانیها که در هنر و صنعت شهره جهانی دارند، نقشونگار شمال تا جنوب دیار کریمان را به معرض نمایش بگذارند و همگان از تماشای آن همه رنگولعاب حظ ببرند.
سالنهای هشت تا ۱۰ محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران تا امروز، شنبه بیستوششم آبان از ساعت ۹:۰۰ تا ۱۸:۰۰، میزبان ۲۶ تن از هنرمندان و صنعتگران استان کرمان است که ۱۲ رشته شاخص صنایعدستی و هنرهای سنتی شامل پتهدوزی، حصیربافی، فیروزه و مس را در معرض نمایش گذاشتهاند.
کرمان تجلیدهنده هنر، سلحشوری و شهادت است
رحیم ممبینی، قائممقام سازمان برنامه و بودجه در خصوص غرفه استان کرمان در نمایشگاه ملی صنایع دستی میگوید: نام کرمان تداعیکننده و تجلیدهنده هنر، سلحشوری و شهادت است، هنر در ابعاد مختلف و شهادت که نمود و نماد آن سردار شهید حاجقاسم سلیمانی است.
وی با بیان اینکه کرمان، نماد کوشش، تلاش و فعالیت در راستای اعتلای فرهنگ اسلامی و ایرانی است، اضافه میکند: امیدواریم کارگزاران بتوانند از این ظرفیت و توانمندیهای بالقوه و بالفعل در راستای اعتلای کشور و استان ارزشمند کرمان بهره بگیرند.
توسعه زیرساختهای گردشگری برای تحقق توسعه اقتصادی پایدار
امیر حسنزاده، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در همین رابطه میگوید: یکی از رئوس برنامههای استاندار کرمان، بحث توسعه صنایع دستی و گردشگری است و این مهم با لحاظ کردن خرید محصولات صنایعدستی توسط دستگاههای اجرایی از داخل استان و از طرف دیگر تخصیص تسهیلات به مشاغل خردوخانگی محقق میشود.
وی با بیان اینکه صنایعدستی با حداقل استفاده از حاملهای انرژی قابل تولید است و هر خانه میتواند کارگاه تولید این محصولات باشد، ادامه میدهد: صنایعدستی کرمان قابلیت صادرات و ارزآوری برای استان را دارد و با هدایت تسهیلات اشتغالزایی به این حوزه در کنار کار تیمی رسیدن به اهداف استان در حوزه ترویج و تولید صنایعدستی و تولید ثروت امکانپذیر است.
معاون اقتصادی استانداری کرمان اضافه میکند: توسعه زیرساختهای گردشگری برای تحقق توسعه اقتصادی پایدار و حفظ بهتر میراثفرهنگی در کنار این امور میسر خواهد بود که بخش خصوصی بیشترین نقش را در رسیدن به این اهداف داشته و برگزاری رویدادهای نمایشگاهی از اهمیت بالایی در رسیدن به آینده روشن استان در میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دارد.
اختصاص ۴۰۰ میلیارد تسهیلات به توسعه گردشگری و صنایعدستی کرمان
شهباز حسنپور، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در بازدید از غرفه استان کرمان از ارائه تسهیلات جهت توسعه صنایع دستی و گردشگری خبر میدهد و میگوید: ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای پرداخت تسهیلات به منظور رفع چالشهای هنرمندان صنایعدستی و مالکان اقامتگاههای بومگردی از طریق پست بانک اختصاص پیدا کرده است.
وی ادامه میدهد: شهرداران با حمایت همهجانبه از هنرمندان صنایع دستی در کنار معرفی همه پتانسیلهای حوزه میراثفرهنگی، تاریخی و طبیعی، صنایعدستی و جاذبههای گردشگری، داشتههای با ارزشی برای تولید ثروت در مسیر توسعه پایدار و متوازن دارند.
حسنپور با اشاره به سرمایه عظیم بافت تاریخی شهر کرمان بهعنوان میراث بهجامانده از گذشتگان میگوید: با همکاری شهرداری کرمان در تسهیل صدور پروانه برای بهسازی بافت تاریخی و پرداخت تسهیلات برای باز زندهسازی بافت تاریخی کرمان آمادگی کامل داریم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلسشورایاسلامی تأکید میکند: همه کرمانیها باید در توسعه، عمران و پیشرفت دیار کریمان سهیم باشند تا استان به جایگاه واقعی خود در ایران و جهان برسد.
جلوه آثار فرش کرمان در مجموعههای ملی و مذهبی
علیرضا یونچی، کارآفرین، مدرس و فعال اقتصادی نیز در بازدید از غرفه استان کرمان در سیوهفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی یا ذکر یاد و خاطره اساتید و هنرمندان پرآوازهای که اثرات خوبی به جا گذاشتند، میگوید: هنرمندان حوزه فرش کرمان آثار ارزشمندی دارند، آثاری که در موزه امام رضا (ع) به چشم میخورد و در ساختمان ریاستجمهوری نیز دیده میشود، از آثار اصیل کرمانی هستند.
به گزارش ایمنا، کرمان با دارا بودن شهرجهانی صنایع دستی گلیم در سیرجان و پنج شهر ملی صنایعدستی شامل کرمان، راین، شهربابک، راور و قلعه گنج و روستای ملی صنایعدستی بیدکردوئیه شهرستان بافت، ظرفیت بیمانندی در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران و جهان دارد.
نظر شما