به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، هادی کیا دلیری، امروز_ پنجشنبه بیستوچهارم آبان _ در آئین تکریم و معارفه مدیرکل محیطزیست لرستان با بیان اینکه میزان توجه جامعه به مسائل محیطزیست شاخص تعالی و رشد هر جامعه است، اظهار کرد: کسی که به طبیعت احترام میگذارد، دیندار است و دیندار هم به محیطزیست احترام میگذارد.
وی افزود: مسئولیت محیطزیست، یک مسئولیت سنگین است و یک مدیر کارآمد در این حوزه باید صداقت، قانونمندی، شفافیت، پاسخگویی و پذیرش مسئولیت و اقداماتی که در زندگی مردم تأثیر دارد را داشته باشد.
معاون سازمان حفاظت محیطزیست گفت: مدیران باید تخصص و آگاهی کافی داشته باشند زیرا هزینههای مدیریت گاهی سبب خسارت به منابع و منافع جامعه میشود.
وی با اشاره به اینکه تعدد مشکلات زیست محیطی به نحوی است که از بزرگترین معضلات کشور و حتی بدون اولویتبندی است، بیان کرد: هیچ جامعهای بدون پایداری سرزمین، امکان ادامه حیات ندارد زیرا تأثیر مسائل زیستمحیطی بر سطح زندگی مردم بسیار قابل لمس است و تغییر نگرش جدی در محیط زیست باید ایجاد شود تا به توسعه کشور دست یابیم.
کیا دلیری با بیان اینکه مدیریت و مسئولیت محیط زیست باید با رویکرد کنترل آشفتگیها و تخریبها کار کند و تغییر سبک زندگی به سوی توسعه پایدار یک الزام است، تصریح کرد: در این راستا سه رویکرد مهم پایداری سرمایههای محیط زیست مبتنی بر انرژی، حفاظت از تنوع زیستی و توجه به چرخه شیمیایی و کاهش زباله و مدیریت پسماند وجود دارد.
وی با بیان اینکه لرستان هم یک مجموعه اکوسیستم مناسب در حوزه تنوع زیستی دارد ولی آسیب پذیر است، گفت: بدون تعارف، جنگلهای زاگرس در حال احتضار است و دچار زوال بلوط شدهاند، ولی زوال عامل نیست.
معاون سازمان حفاظت محیطزیست خاطرنشان کرد: در حقیقت درختان زاگرس در حال نابودی نیستند، بلکه اکوسیستم زاگرس یا مجموعه عناصر زاگرس در معرض آسیب هستند یعنی مجموعه عناصر زاگرس در حال آسیب و زوال هستند پس باید توجه جدی داشته باشید.
وی با بیان اینکه باید به دو موضوع فرهنگسازی و وضعیت موجود توجه شود، گفت: فعالیتها باید منجر به رفاه شوند و علاوه بر این ابزاری هم برای توسعه و رفاه باشند؛ در مقوله فرهنگسازی هم باید در زمینه قانونمندی و ضابطهمندی فعالیت کرد.
کیا دلیری با بیان اینکه در واقع مردم اطلاعات محیط زیستی دارند ولی رفتار محیط زیستی ندارند، افزود: مدیریت باید جامعنگر باشد که به رفاه مردم بیانجامد. از خدمات منابع محیط زیستی استفاده کنید نه از خود منابع طبیعی و محیط زیست، به دنبال اصلاح نظام بهره برداری و ارتقای مشارکت مردمی باشید.
وی گفت: متأسفانه بهرهبرداری از منابع طبیعی کشور و بهویژه زاگرس صحیح نبوده بهطوری که ۵۰ درصد از منابع حاصل از فروش نفت نیاز است که حاصلخیزی خاک زاگرس به وضعیت قبل برگردد.
نظر شما