محسن رئیسی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به روند رشد ریه در نوزادان و کودکان اظهار کرد: رشد ریه از هفته سوم جنینی آغاز میشود، در واقع از هفته سوم بارداری، جوانه ریوی ایجاد میشود و به تدریج رشد و پنج مرحله رشد را تجربه میکند و مرحله آخر رشد ریه از هفته ۳۶ بارداری به بعد است و این رشد تا پس از تولد نوزاد ادامه پیدا میکند.
وی با بیان اینکه مرحله نهایی رشد ریه در واقع مهمترین مرحله است، افزود: در صورتی که نوزادی قبل از هفته ۳۶ بارداری متولد شود، ریه او تکامل ندارد و آماده ورود به محیط نیست، از همین رو مشکلاتی متوجه این نوزاد نارس میشود و مهمترین مسئله کمبود سورفاکتانت است.
فوق تخصص ریه کودکان تصریح کرد: سورفکتانت مادهای است که روی سطح ریه را میپوشاند و باعث میشود ریهها جمع نشوند که در نوزاد نارس سورفکتانت ترشح نشده است یا مقداری کمی دارد و همین موضوع باعث میشود ریهها مستعد کلاپس باشند و ظرفیت ریه کاهش پیدا کند.
رئیسی با اشاره به اینکه هرچه سن بارداری هنگام تولد نوزاد کمتر باشد، عوارض متوجه نوزاد بیشتر خواهد بود، ادامه داد: در صورتی که احساس شود مادری در معرض خطر زایمان زودرس قرار دارد، بنابر تشخیص پزشک، به مادر آمپول بتامتازون یا کورتون تزریق میشود تا سورفکتانت ترشح شود و عوارض متوجه نوزاد بسیار کمتر شود.
وی گفت: رشد ریهها پس از نوزادی نیز تداوم خواهد داشت و تا دو سالگی این رشد ادامه دارد؛ زمان تولد، یک نوزاد ۲۵ میلیون حباب ریوی دارد که این میزان در بزرگسالان ۳۰۰ میلیون است و تعداد این حبابها از بدو تولد به تدریج افزایش پیدا میکند و تا دو سالگی به ۳۰۰ میلیون میرسد و پس از آن اندازه حبابچهها تا هشت سالگی افزایش پیدا میکند.
فوق تخصص ریه کودکان با بیان اینکه تا سن هشت سالگی شاهد روند تکاملی ریه در کودکان هستیم، اضافه کرد: در صورتی که پس از هشت سالگی آسیبی متوجه ریه کودک شود، ریه توان بالایی برای بازسازی ندارد، اما در صورتی که سن کودک کمتر از هشت سال باشد، ریه او قدرت بازسازی بیشتری دارد.
نظر شما