تولید پلتفرم قدرتمند در مقابل ابزارهای جنگ شناختی راهکار پیشگیری از آسیب‌های فرهنگی است

سخنگو و رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: ایجاد و تولید پلتفرم حقیقی و قدرتمند در مقابل ابزارهای جنگ شناختی یکی از راهکارهای تأثیرگذار و مهم برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی صالحی امروز _چهارشنبه بیست‌وسوم آبان_ در آئین افتتاحیه برنامه «هام» در راستای افزایش بهره‌وری اجتماعی، آموزش شیوه‌های مدیریت اولین بحران‌های تربیتی به والدین و مهارت‌های خود تنظیمی به دانش‌آموزان با بیان اینکه شهرداری اصفهان و مسئولان آموزش‌وپرورش با برپایی این رویداد اقدام مهمی را جامه عمل پوشاند، اظهار کرد: این موضوع یکی از مسائل اساسی است و تأثیر مستقیم بر آینده شهر و کشور دارد.

وی افزود: در عصر فعلی لازم است اولویت‌ها به سمت پیشگیری‎‎‌ها سوق داده شود تا پیش از وقوع بعضی اتفاقات، پادزهر آن را تهیه و توزیع کنیم و علاج واقعه را قبل از وقوع رقم بزنیم.

سخنگو و رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه طی دو دهه اخیر جنگ ترکیبی یا هیبریدی در جهان آغاز شده است، گفت: امروزه تمام تلاش‌ها بر این است که به‌دلیل انگیزه‌های متعدد به‌ویژه در حوزه‌های اقتصادی و نگاه‌های تمامیت‌خواهی بنگاه‌های اقتصادی، رفتار دولت‌ها و ملت‌ها در کشورها یکسان‎‌سازی شود و از الگوهای یکپارچه‌ای تبعیت کنند.

صالحی اظهار کرد: هم‌اکنون با توسعه تکنولوژی، ارتباطات و فناوری اطلاعات عملکردهای فیزیکی جایگزین نبردهای ترکیبی شده است؛ نبردهایی که ابعاد امنیتی، اخلاقی، سیاسی، اقتصادی و نظامی دارد و از تمام دریچه‌های ممکن، ملت‌ها تحت فشار باشند تا سیاست‌های کلان آن‌ها در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تغییر پیدا کند.

وی افزود: جنگ شناختی به‌واسطه نبرد روایت‌ها موجب می‌شود در حوزه‌ها متعدد موضوعات وارده و تحمیلی را پذیرا باشیم و این موضوع به‌عنوان یک حلقه واسط برای شکستن اراده ملت‌ها باشد.

سخنگو و رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: نبرد روایت‌ها یعنی داده‌های فکری، اطلاعاتی و عملیاتی، موضوع را چنان در صفحه نخست کانال‌های مجازی قرار دهد که مدنظر طراحان باشد، بنابراین اگر بدون هیچ‌گونه ورود و بررسی جزئیات روایت‌گر مباحث اصلی نباشیم، این مباحث به یک اَبَر روایت تبدیل خواهد شد، چرا که امروز در نبردی هستیم که واقعیت‌ها، برخلاف رویدادها در عمل به نسل نوجوان، کودک و خانواده‌ها با ابزارهای فکری انتقال داده می‌شود.

صالحی فرایند خودکنترلی، خود تنظیمی و استفاده آگاهانه از ابزار تکنولوژی و روابط اجتماعی را در مجاورت روایت‌سازی و جنگ شناختی برای مخاطب و نوجوان مهم ارزیابی کرد و گفت: ویژگی جنگ شناختی همچون جنگ نظامی نیست که یک نفر از جبهه خودی حذف شود، بلکه جنگ شناختی با تغییر در دیدگاه‌ها، آرمان‌ها و پیشرفت‌های ذهنی در جبهه مقابل قرار می‌دهد، بنابراین با چنین عرصه‌ای در فضای رسانه‌ای و غیررسانه‌ای مواجه هستیم.

وی اضافه کرد: این موضوعات محدود به رسانه نیست، چراکه رسانه نوعی ابزار شناختی است، یعنی یک فرد با الگوگیری از رسانه می‌تواند رفتارهای خطرناک اجتماعی انجام دهد، بنابراین در شرایطی قرار داریم که جنگ شناختی با استفاده از نبرد روایت‌ها و مدیریت تصاویر، رفتارها، باورها، ذهنیت‌ها خانواده و نوجوان را تنظیم می‌کند.

سخنگو و رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: اگر ندانیم که در چنین اتمسفری چگونه باید تصمیم بگیریم، بی‌گمان در حوزه‌های آموزشی، فرهنگی و اجتماعی نمی‌توانیم بر افرادی که ارتباطی با آن‌ها نداریم، تأثیرگذار باشیم.

صالحی ایجاد و تولید پلتفرم حقیقی و قدرتمند در مقابل ابزارهای جنگ شناختی را یکی از راهکارهای تأثیرگذار و مهم برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی است و خاطرنشان کرد: در این مسیر با نداشتن ایجاد پلت‌فرم‌ها، باید ضد پلت‌فرم‌هایی به‌عنوان آموزش، تفریح بر مبنای فضای واقعی ترسیم کنیم؛ یعنی به‌واسطه بازی‌ها، آموزش‌ها بتوانیم علاقه‌مندی‌ها و اولویت‌ها موجود در متن زندگی یک نوجوان را پرورش دهیم تا آن را از ایزوله‌بودن و کنج اتاق بودن رهایی دهیم.

کد خبر 810350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.