به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، آیتالله عبدالکریم عابدینی عصر امروز _چهارشنبه بیستوسوم آبان_ در دیدار با رئیس مرکز نخبگان و استعدادهای حوزههای علمیه کشور اظهار کرد: شناسایی نخبگان یک ضرورت است و نخبگان فرصت هستند که اگر نادیده گرفته شوند، تبدیل به تهدید میشوند.
وی افزود: استعدادیابی را میتوانیم به قبل از حوزوی شدن فرد ببریم، یعنی برویم بگردیم این نخبهها را پیدا کنیم و بعد آنها را حوزوی کنیم که این راهکارهای زیادی دارد. ما طلبههای زیادی داریم که در مدارس فعال هستند و اینها میتوانند افراد مستعد طلبگی را پیدا کنند و استعدادها را جذب حوزه کنند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین با بیان اینکه برخی وقتها استعداد برای نخبگان ما آفت شده است، خاطرنشان کرد: برخی به خاطر نخبه بودنشان خیلی به خودشان زحمت نمیدهند که بیایند فکر، مطالعه و مباحثه کنند، کتاب بخوانند و یا پای درس بنشینند. بنابراین این مسئلهای است که در جامعه نخبگانی باید برای رفع آن کاری کنیم.
عابدینی اضافه کرد: خیلی وقتها حافظه را با استعداد اشتباه میگیریم، در حالی که حافظه بخشی از استعداد است و خیلی وقتها حافظه ممکن است آدرس غلط به آدم بدهد. در واقع ممکن است کسی حافظه خوبی داشته باشد و معدلش ۲۰ باشد، اما قدرت تحلیل نداشته باشد.
آیتالله عابدینی تاکید کرد: دستگاهها و سازمانها معمولاً از میان نیروهای مستعد حوزوی برخی طلبهها را جذب دستگاه خود میکنند، بنابراین باید برای مدیریت خروج این استعدادها نیز تدابیری اندیشید.
وی ادامه داد: تفاوت نخبهیابی در حوزه علمیه با جاهای دیگر تفاوت جدی و ماهوی دارد و ما اگر بخواهیم نخبه حوزوی انتخاب کنیم، باید بینیم قرآن چه کسی را نخبه میبیند. تفکر مثل نهال و ذکر مثل زمین است و اگر فکر در سرزمین ذکر کاشته شود، این فکر شکوفا میشود.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: ممکن است برخی اوقات یک نفر با توجه به معیارهای قرآنی نخبه نباشد؛ بنابراین شناسایی نخبگان حوزوی باید بر مبنای معیارهای قرآنی باشد و باید روی آمار نخبگانی که آنها را با استفاده از معیارهای قرآنی پیدا کردهایم، حساب ویژه باز کنیم.
نظر شما