علی ضامن صالحیفرد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری با اشاره به هفته دیابت اظهار کرد: ۴۰ هزار بیمار دیابتی در استان وجود دارد و بیشترین میزان ابتلاء در گروه سنی ۳۰ تا ۷۰ سال است.
وی افزود: ۳.۵ درصد از جمعیت استان را افراد دیابتی تشکیل میدهند و ۶.۲ آنها، افراد دیابتی بالای ۳۰ سال هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت چهارمحالوبختیاری گفت: آمار دیابت در استان در هفت ماه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بهدلیل غربالگری و گزارشدهی سیستم بهداشتی درمانی، تأثیر سبک زندگی مردم بر سلامت، حساسیت مردم نسبت به سلامتی خود با توجه به آموزشهای ارائه شده و مشارکت در انجام غربالگری و افزایش شیوع عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر (افزایش چاقی و کمتحرکی، مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی نامطلوب) افزایش داشته است.
صالحیفرد بیان کرد: در حال حاضر حدود ۹۵ درصد از بیماران دیابتی مبتلا به دیابت نوع دو و حدود پنج درصد از آنها مبتلا به دیابت نوع یک و بارداری هستند.
وی عنوان کرد: دیابت نوع دو بهطور معمول در سنین بالای ۳۰ سال با علائمی همچون پرخوری، پر ادراری، خستگی زیاد از حد، مشکلات بینایی، کاهش وزن، بهبود پیدا نکردن زخم و عفونتهای حاد خود را نشان میدهد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت چهارمحالوبختیاری تصریح کرد: مردم میتوانند با پیشگیری و مدیریت سبک زندگی با این بیماری مقابله کنند، تعهد به درمان و مصرف دارو، کنترل درمان در بازه زمانی مشخص شده، ورزش و تغذیه مناسب، اجتناب از مصرف الکل و دخانیات، بررسی عوارض منتسب به دیابت بهصورت متناوب، کنترل مطلوب فشار خون و کلسترول خون از اقداماتی است که میتوان در پیشگیری و مدیریت دیابت نوع دو تأثیر داشته باشد.
صالحیفرد تصریح کرد: دیابت در هر مرحله جدی است و سلامت فرد در صورت کنترل نشدن قند خون به خطر میافتد، ریسک بیماریهای قلب و عروق را دو برابر میکند و سالانه مسئول مرگ انسانهای زیادی در سراسر جهان است، همچنین هزینه درمان یک فرد دیابتی دو تا چهار برابر یک فرد غیردیابتی است.
وی تاکید کرد: بیماران با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و کنترل قند خون خود به سلامت و روند درمان خود کمک کنند.
نظر شما