به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، ساماندهی سگهای ولگرد و بلاصاحب در شهرهای مختلف کهگیلویه و بویراحمد به یک مطالبه عمومی تبدیل شدهاست و این موضوع بعد از فوت دانشآموز کازرونی به در پی حمله سگ ولگرد و گازگرفتگی، این نگرانی بین خانوادهها در کهگیلویه و بویراحمد بیشتر نمود پیدا کردهاست.
در شهرهای بزرگ کهگیلویه و بویراحمد موضوع ساماندهی سگهای ولگرد به یک چالش تبدیل شده و این موضوع تا بالاترین سطح مدیریت استان یعنی استانداری نیز کشیده شده و حتی دادستان عمومی و انقلاب مرکز کهگیلویه و بویراحمد نیز به موضوع ساماندهی سگهای ولگرد ورود کرده و خواستار پیگیری سریع موضوع شدهاست.
سیدحمزه محققزاده فرماندار شهرستان کهگیلویه، امروز، سهشنبه بیستودوم آبان در جلسه کمیته ساماندهی سگهای بلاصاحب در شهرستان کهگیلویه اظهار کرد: با توجه به درخواست مکرر شهروندان مبنی بر جمعآوری و ساماندهی سگهای ولگرد، این موضوع در دستور کار فرمانداری و سایر دستگاههای مرتبط در سطح شهرستان قرار گرفته است و با جدیت دنبال میشود.
فعالیت گروههای زندهگیری سگهای بلاصاحب در دهدشت
وی با بیان اینکه برای تجمیع و نگهداری سگهای خیابانی باید برنامهریزی اصولی برای بلندمدت انجام شود، افزود: باید در این مسئله تمام دستگاههای متولی همچون شهرداریها، دهیاریها، محیطزیست و اداره دامپزشکی با طرح و برنامه مدون نسبت به ساماندهی آن اقدامات لازم را انجام دهند.
محققزاده گفت: جهت رفع مشکل در کوتاهمدت با قید فوریت اکیپهای فعال زندهگیری سگهای بلاصاحب در شهرستان تشکیل شده است و این اکیپها ضمن فعالبودن در خصوص جمعآوری و انتقال این حیوانات، باید تمام تلاش خود را در جهت حفظ امنیت شهروندان و زندهگیری و تفکیک سگهای سالم و بیمار و همچنین بالابردن سرعت عمل در جمعآوری و انتقال سگهای ولگرد بهکار گیرند.
وی تصریح کرد: ترویج غذادهی به سگها موجب تکثیر شدید این حیوان شدهاست، این در حالی است که گروههای مدنی و حامیان حیوانات اغلب در فضای مجازی بیرحمانه با هرگونه اظهارنظر غیرعلمی خود مانعی برای ساماندهی موضوع میشوند.
فرماندار شهرستان کهگیلویه با اشاره به اینکه در خصوص ساماندهی دستورالعمل کشوری وجود دارد، خاطرنشان کرد: تشکیل کارگروههای تخصصی و مشورتی از دانشگاهیان، دامپزشکان، متخصصان محیطزیست، متخصصان بهداشت میتواند مثمرثمر باشد.
وی افزود: شهرداران، دهیاران و محیطزیست باید طی اقدامی مشترک و همزمان در سطح حوزههای استحفاظی نسبت به زندهگیری سگها و انتقال به مراکز نگهداری اقدام کنند.
دخالت نابهجای حامیان حقوق حیوانات و بینتیجه ماندن ساماندهی سگهای ولگرد
دخالت فعالان حقوق حیوانات نه تنها در کهگیلویه بلکه در شهر یاسوج مرکز استان نیز وجود دارد و با اینکه شهرداری در گذشته با ایجاد محلی در مجاورت کارخانه بازیافت زباله در «دوپشته دشتروم» سعی در جمعآوری و نگهداری از سگهای ولگرد را داشت، اما دخالت فعالان حقوق حیوانات و اقدام این افراد در رهاسازی سگها موجب شد تا این اقدام شهرداری بینتیجه بماند.
وضعیت ساماندهی سگهای ولگرد در شهر یاسوج با ورود دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد همراه شدهاست، وحید موسویان دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد در اینباره میگوید: در قانون، شهرداریها محوریت این موضوع را دارند، اما دیگر دستگاهها نسبت به جمعآوری سگهای ولگرد وظیفه و مسئولیت دارند.
وی میافزاید: شهرداری یاسوج در گذشته در منطقه «دوپشته دشتروم» با ایجاد «فنس» جهت ساماندهی سگهای ولگرد اقدام کرده است، اما افرادی با عنوان حامیان حقوق حیوانات در این چرخه و فضای پیشبینی شده اشکالاتی ایجاد کردند.
موسویان با بیان اینکه در اتفاقات هفتههای اخیر و حمله سگهای ولگرد به یک دانشآموز جلساتی بهصورت فوری تشکیل شد، تصریح میکند: در این جلسه برای بررسی ویژه ابعاد ماجرا دستور داده شد.
وی با اشاره به اینکه بیتفاوتی سبب تلفات مختلفی خواهد شد، میگوید: شهرداریها بهتنهایی توان ساماندهی سگهای ولگرد را ندارند و دیگر ارگانها ملزم به ایفای نقش هستند.
دادستان عمومی و انقلاب یاسوج با تأکید بر اینکه موضوع سگهای ولگرد باید به قید فوریت جمعآوری شود، خاطرنشان میکند؛ سگهای ولگرد در شرایط فعلی مشکلات مختلفی برای شهروندان ایجاد کردهاند و تلاش داریم با اقدامهای کارشناسی و ضربتی نسبت به این موضوع ورود کنیم در کنار این موضوع رعایت مسائل مربوط به نگهداری و توجه به آنها در جانماییها باید موردتوجه باشد.
وی میگوید: جلسات مختلفی برای سگهای ولگرد تشکیل و مصوباتی داشتهایم و افراد متولی نسبت به این موضوع وظیفه ایفای نقش دارند.
موضوع ساماندهی سگهای ولگرد در شهرستان گچساران نیز در پیچ و خم لجولجبازی ادارات با شهرداری در واگذاری زمین و آوردن بهانههای مختلف ماندهاست.
ساماندهی سگهای ولگرد در گچساران معطل واگذاری زمین و تعامل دستگاهها
رضا قشقایی، شهردار دوگنبدان در رابطه با ساماندهی سگهای ولگرد در گچساران میگوید؛ در سال ۱۴۰۲ با دو دامپزشک جهت عقیمسازی و انگلزدایی سگهای بلاصاحب تفاهمی صورت گرفت و قرار شد که پس از این اقدامات سگهای بلاصاحب رها شوند و این مورد نیاز به یک مکانی به عنوان نقاهتگاه داشت، چرا که برای واکسیناسیون این سگها برای طی شدن دوران نقاهت به مکانی احتیاج داریم.
وی خاطرنشان میکند: در این خصوص و برای نقاهتگاه جنب محل دپوی زبالهها مکانی در نظر گرفته شده است که با مخالفت محیط زیست روبهرو شدیم.
قشقایی تصریح میکند؛ جنب کارخانه شنوماسه مکانی در نظر گرفته شده است که شرکت شهرکهای صنعتی به صورت کتبی مخالفت کرد و از آنجایی که شهرداری، مکان دیگری با مالکیت خود ندارد، در این زمینه مشکل داریم.
به گزارش ایمنا، باتوجه به وجود مناطق روستایی و عشایری در نزدیکی شهرهای کهگیلویه و بویراحمد، هر روز بر جمعیت سگهای ولگرد و بلاصاحب و جولان این موجودات خودمختار در شهرها افزوده میشود و علاوه بر ایجاد رعب و وحشت در بین مردم بهویژه زنان و کودکان، باعث ایجاد مشکلات بهداشتی و شیوع بیماریهای عفونی زیادی میشوند و نه تنها در کهگیلویه و بویراحمد که این موضوع به یک چالش و مطالبه عمومی در کشور تبدیل شدهاست.
متأسفانه برخی دلسوزیها از طرف انسانها برای سگها موجب شده است که این حیوانات گاه با حمله به مردم باعث صدمه و گاه مرگ شوند، با آنکه در دین اسلام به موضوع مهربانی با حیوانات توصیه و تأکید شدهاست، اما این مورد نباید سبب شود که برخی با افراط و تفریط موجبات بهخطر افتادن سلامت مردم را فراهم آورند.
نظر شما