سازوکار مقابله با سگ‌گردانی در قزوین طراحی شود

دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: باید سازوکار مقابله با پدیده سگ‌گردانی در قزوین طراحی شود، چراکه بنا بر ماده ۶۸۸ قانون آئین دادرسی کیفری سگ‌گردانی تهدیدی جدی علیه بهداشت عمومی است و جرم محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، علی‌اصغر عسگری عصر امروز _دوشنبه بیست‌ویکم آبان_ در نشست کنترل پدیده سگ‌گردانی در پارک‌ها و معابر عمومی قزوین اظهار کرد: باید سازوکار مقابله با پدیده سگ‌گردانی در قزوین طراحی شود، چرا که بنا بر ماده ۶۸۸ قانون آئین دادرسی کیفری سگ‌گردانی تهدیدی جدی علیه بهداشت عمومی بوده و جرم محسوب می‌شود.

وی افزود: فیلم‌های داستانی در چارچوب پدیده سگ‌گردانی و حیوانات خانگی می‌تواند تأثیرات بسیار بیشتری از بنرها و بیلبوردهای سطح شهر داشته باشد که امیدواریم شاهد ساخت اینگونه اثرات هنری باشیم‌.

دادستان قزوین با بیان اینکه اقدامات پیشگیرانه برای سگ‌گردانی در سه مرحله باید انجام شود، خاطرنشان کرد: در مرحله نخست باید سگ‌گردانی ممنوع شود و در مرحله دوم باید پیشگیری فرهنگی صورت گیرد که اطلاع‌رسانی در بنرها در همین قالب انجام می‌شود. مرحله آخر و سوم هم پیشگیری قضائی خواهد بود که در قالب تشکیل پرونده‌ها، صدور حکم و اجرای مجازات‌ها به بازدارندگی منجر می‌شود.

عسگری با اشاره به ضرورت برخورد اقتصادی با پدیده سگ‌گردانی اضافه کرد: باید از ظرفیت اتاق اصناف برای جلوگیری از فعالیت پت‌شاپ‌ها استفاده شود، چرا که مجوز پروانه کسب با عنوان پت‌شاپ وجود ندارد.

وی ادامه داد: می‌توان از ظرفیت ماده ۲۷ برای برخورد قانونی با عرضه محصولات قاچاق ویژه سگ‌ها و حیوانات خانگی استفاده کرد. همچنین در کنار برخورد با پدیده سگ‌گردانی باید ساماندهی سگ‌های بلاصاحب هم مورد توجه قرار گیرد که خوشبختانه در استان قزوین شاهد اقدامات خوبی در این حوزه هستیم.

دادستان عمومی و انقلاب قزوین تصریح کرد: برای پیشگیری از وقوع نگهداری حیوانات خانگی و سگ‌گردانی باید ابزارهای قانونی داشته باشیم و باید مطالبه‌گری در این حوزه صورت گیرد تا این ابزارهای پیشگیرانه بیشتر شود.

سگ‌گردانی در اماکن عمومی و خودروها ممنوع است

رحمان درویش‌حداد، معاون پیگیری حقوق عامه دادستان قزوین نیز در این جلسه عنوان کرد: روا نیست در فضای سبزی که میلیاردها تومان برای آن‌ها هزینه شده است، به دلیل بی‌احتیاطی سگ‌گردان‌ها این خانواده‌ها را از حضور در پارک محروم کنند و کودکان را در معرض آلودگی و بیماری قرار دهند.

وی اضافه کرد: اگر خانواده‌ها از عواقب و مضرات سگ‌گردانی آگاهی پیدا کنند، خودشان برای پیشگیری از این موضوع در سطح استان پیش قدم خواهند شد، بنابراین برخورد با سگ‌گردانی برای حفظ سلامت و امنیت مردم به صورت جدی باید اجرایی شود.

معاون دادستان قزوین ادامه داد: دلایل متعددی وجود دارد که باید سگ‌گردانی کنترل شود و بنا به تحقیقاتی که در دانشگاه علوم‌پزشکی انجام شد، بخش عظیمی از سگ‌گردانی‌ها بابت تبلیغات رسانه‌ای غیر معتبر و آگاهی نداشتن خانواده‌ها است.

درویش‌حداد تأکید کرد: هر پدیده‌ای که سلامت انسان را تهدید می‌کند، باید با آن مبارزه شود و امروز نیز دستگاه‌های اجرایی پای کار آمده‌اند تا مقابله با این معضل اجتماعی و جلوگیری از رواج آن را در دستور کار قرار دهند.

وی افزود: قرار نیست هر کسی به دلیل سلیقه شخصی خود سلامت جامعه را تهدید کند؛ بنابراین در گام نخست در بحث مقابله با سگ‌گردانی در اماکن عمومی کار می‌کنیم و در گام‌های بعدی به سمت ممنوعیت سگ‌گردانی در خودروها خواهیم پرداخت.

کد خبر 809695

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.