به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمدحسین عطایی صبح امروز _دوشنبه بیستویکم آبان_ در دوره آموزشی مخاطرات زیستمحیطی در محصولات کشاورزی اظهار کرد: سالیانه حدود ۱۰۰۰ تن آفتکش و سموم کشاورزی برای مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی در سطح ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی استان قزوین مصرف میشود.
وی افزود: رویکرد وزارت جهاد کشاورزی حذف سموم پرخطر از فهرست سموم مجاز کشور و ثبت سموم کمخطر و سازگار با محیط زیست است و در این راستا تاکنون بیش از ۱۴۰ نوع آفتکش حذف شدهاند و ۳۰ نوع آفتکش از دی سال جاری مشمول استاندارد اجباری خواهند شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با تاکید بر امنیت غذایی و حفظ سلامت محصولات کشاورزی خاطرنشان کرد: این دوره آموزشی باید در همه شهرستانهای استان برگزار شده و نسبت به آموزش بیشتر کشاورزان در حوزه سموم و آفتکشها اقدام شود.
راهاندازی پایگاه نوآوری کشت گندم و جوی دیم
عطایی از راهاندازی پایگاه نوآوری کشت گندم و جو دیم در استان قزوین خبر داد و تاکید کرد: در راستای اجرای برنامهها و سیاستهای طرح جهش تولید در دیمزارها و در چهارمین سال اجرای این طرح در استان پایگاه نوآوری کشت گندم و جو دیم در قزوین راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه این پایگاه در قالب در اراضی کشاورزی روستای آقابابا از توابع بخش کوهین ایجاد شده است، ادامه داد: در این پایگاه میزان برداشت ارقام مختلف گندم و جو دیم مقایسه میشود که شامل مقایسه برداشت هشت رقم گندم دیم و شش رقم جو دیم است.
محصولات کشاورزی قابل ردیابی و شناسایی باشند
علی راهانجام، معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در این جلسه عنوان کرد: در کشاورزی مدرن حذف کامل آفت کشها امکانپذیر نیست و برای حفظ سلامت محصول و محیط زیست مصرف آنها باید مدیریت شود.
وی با اشاره به اینکه پایش محصول نهایی از نظر باقیمانده سموم در دنیا منسوخ شده و باید رویکرد ما به مراقبت از ابتدای چرخه تولید و از مزرعه تا سفره تغییر کند، اضافه کرد: همه محصولات باید قابلیت ردیابی و شناسایی را داشته و مزارع و باغات باید شناسنامهدار شوند.
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه آموزش و پیشگیری دو اصل مهم در سلامت محصول هستند، گفت: برای دستیابی به این مهم نیازمند عزم ملی هستیم و انتظار ما از کشاورزان این است که برای استفاده از سموم مجاز بر اساس دستورالعملهای فنی عمل کنند تا باقیمانده آفتکشها در محصولات زراعی به حداقل ممکن برسد.
نظر شما