به گزارش خبرگزاری ایمنا، گروهی از دانشمندان با تحلیل کهکشانهای میزبان انفجارهای رادیویی سریع (FRB) به نتایج جدیدی درباره منشأ این پدیدهها دست پیدا کردهاند. این انفجارها رویدادهایی با مدت زمان میلیثانیهای هستند که از خارج از کهکشان راه شیری شناسایی میشوند و اغلب به ستارههای نوترونی با میدانهای مغناطیسی بسیار قوی یا مگنتارها مرتبط میشوند.
محققان با استفاده از دادههای بهدستآمده از آرایهی Deep Synoptic Array (DSA-110) ویژگیهای ۳۰ کهکشان میزبان FRB را بررسی کردهاند. نتایج این بررسیها نشان میدهد که کهکشانهای عظیم و ستارهساز بهطور ویژهای محل وقوع FRBها هستند. این یافته حاکی از آن است که انفجارهای رادیویی سریع، ردیابهایی با تمایل به کهکشانهای پرجرم و غنی از فلز هستند.
کارشناسان معتقدند که این تمایل ممکن است به دلیل محیطهای غنی از فلزات در این کهکشانها باشد که میتواند به تشکیل اجداد مغناطیسی از طریق ادغام ستارگان کمک کند. ستارگان با محتوای فلزی بالاتر بهطور معمول فشردهتر بوده و احتمال بیشتری برای پر کردن لوبهای Roche و انتقال ناپایدار جرم دارند که منجر به ادغام و تشکیل بقایایی با میدان مغناطیسی قوی میشود.
این پژوهش نشان میدهد که ابرنواخترهایی با فروپاشی هستهای در کهکشانهای عظیم ستارهساز، احتمال بیشتری برای ایجاد مگنتارها دارند. این یافتهها میتواند به درک بهتر از فرآیندهای فیزیکی منجر به شکلگیری FRBها کمک کند و در نهایت به کشف اسرار این پدیدههای کیهانی منجر شود.
نظر شما