جشنواره پوپک به جایگاه ملی و بین‌المللی دست پیدا کرده است

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: جشنواره بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان «پوپک» که در اصفهان برگزار می‌شود، توانسته است به جایگاه ملی و بین‌المللی دست پیدا کند و با حضور شرکت‌کنندگانی از ۲۸ کشور در دوره گذشته، به یکی از رویدادهای مهم فرهنگی و هنری تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، میثم بکتاشیان امروز _یکشنبه بیستم آبان_ در آئین افتتاحیه و رونمایی از پوستر چهارمین دوره مسابقه بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان اصفهان «پوپک» با بیان اینکه اصفهان در حوزه مدیریت شهری و مدیریت فرهنگی و هنری شهرداری نقش مهمی ایفا می‌کند، اظهار کرد: در این راستا سه اتفاق و رخداد فرهنگی و هنری به‌عنوان برندهای مطرح در سطح کشور قرار دارد که به تقویت مسائل گردشگری، ارتباطات فرهنگی و هنری، همچنین مشارکت کودکان و نوجوانان کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های اصلی مدیریت شهری و فرهنگی، توجه ویژه به کودکان و نوجوانان است، افزود: جشنواره پوپک یکی از مهم‌ترین رویدادهایی است که در اصفهان برگزار می‌شود و توانسته است به جایگاه ملی و بین‌المللی دست پیدا کند.

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان تصریح کرد: سال گذشته ۲۸ کشور دنیا در سومین دوره جشنواره شرکت داشتند که نشان‌دهنده تأثیرگذاری آن است؛ به‌عنوان نمونه رایزن فرهنگی یکی از کشورهای آسیایی به‌شدت به دبیرخانه جشنواره فشار می‌آورد که آثار هنری کشورش به‌طور حتم برگزیده اعلام شود؛ این امر به‌دلیل اهمیت بالای جشنواره برای آن‌ها است، که مایه افتخار ما محسوب می‌شود.

بکتاشیان عنوان کرد: حضور تیم‌های مختلف از شهرهای ایران و حتی کشورهای دیگر در این جشنواره به معرفی فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران اسلامی و اصفهان کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه درباره حاشیه شهر و مشارکت کودکان مناطق کم‌برخوردار، برنامه‌هایی همچون «اتوبوس پوپک» طراحی شده است، بیان کرد: این اتوبوس به تمام مناطق پانزده‌گانه شهرداری اصفهان به‌ویژه محلات کم‌برخوردار، سفر می‌کند تا کودکان و نوجوانان از امکانات فرهنگی بهره‌مند شوند.

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه همکاری‌های متعددی نیز با اداره کل آموزش و پرورش استان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انجام شده است، ادامه داد: مربیان در مدارس حاشیه شهر فعالیت‌های بیشتری داشته و در بیمارستان‌های تخصصی کودکان نیز فضاهایی برای شرکت کودکان بیمار فراهم شده است.

بکتاشیان ادامه داد: تاکنون استقبال گسترده‌ای از جشنواره شده است، به‌طوری که در سومین دوره نزدیک به ۱۲۰۰ نفر در این جشنواره شرکت کردند و امیدواریم با تدابیر سنجیده، جشنواره سال جاری نیز موفقیت‌های بیشتری را کسب کند و بر گستره تأثیرگذاری خود بیفزاید.

وی اضافه کرد: این جشنواره در دوره‌های مختلف برگزار شده است؛ دوره نخست با موضوع «شهر من، شهر زندگی»، دوره دوم با محوریت «شغل‌های شهر من» و دوره سوم به «جاهای دیدنی شهر من» پرداخته است، اما در چهارمین دوره که هم‌اکنون در حال برگزاری است، موضوع جشنواره به «داستان‌های شهر من» تغییر کرده است که این تصمیم پس از ارزیابی‌های اساتید روان‌شناس، متخصصان تربیت کودک و اعضای هیئت علمی گرفته شد.

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: این جشنواره به داستان‌هایی همچون تاریخ شنیداری، داستان‌ها و روایت محلی، و داستان‌های مربوط به اسطوره شهر اصفهان اشاره دارد که از نسل‌های گذشته شنیده‌ایم؛ هدف این است که کودکان و نوجوانان دیدگاه خود را از شهر و میراث ناملموس آن بیان کنند.

بکتاشیان خاطرنشان کرد: یکی از اهداف جشنواره این است که مدیران شهری و مسئولان بتوانند از نظرات و دیدگاه‌های کودکان و نوجوانان برای تصمیم‌گیری‌های شهری بهره‌برداری کنند.

وی بیان کرد: جشنواره پوپک به والدین کمک می‌کند تا از دیدگاه تحلیلی و خلاقانه کودکان در زمینه‌های مختلف همچون قصه‌ها، لالایی‌ها و روایت‌های کودکانه آگاه شوند.

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه آثار در چهار دسته سنی مختلف داوری خواهد شد تا ارزیابی دقیق‌تری از آن‌ها صورت گیرد و تفاوت‌های ذهنی و تحلیل‌های هر رده سنی به درستی مورد توجه قرار داده شود، افزود: این دسته‌بندی شامل گروه‌های سنی ۴ تا ۶ سال، ۷ تا ۹ سال، ۱۰ تا ۱۳ سال و ۱۴ تا ۱۸ سال است؛ هدف از این تفکیک انجام داوری منصفانه و متناسب با سطح درک و توانمندی‌های شناختی هر رده سنی است تا به بهترین شکل ممکن ویژگی‌ها و خلاقیت‌های آثار نمایان شود.

بکتاشیان یادآور شد: امتیازات ویژه‌ای برای جنبه‌ها مختلف از جمله خلاقیت، تفکر انتقادی و استفاده از تخیل گرفته شده است.

وی اضافه کرد: در این دوره، نقاشی‌هایی که با استفاده از تکنیک‌های هوش مصنوعی ایجاد شده است، ارزیابی خواهد شد.

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: اختتامیه این جشنواره در هفته بزرگداشت اصفهان (هفته دوم اردیبهشت ۱۴۰۴) برگزار خواهد شد، زیرا اصفهان در این ماه طبیعت و آب و هوای مناسبی دارد و زمان آن نزدیک به جشنواره‌های دیگر نیست‌.

بکتاشیان بیان کرد: علاقه‌مندان می‌توانند از طریق سایت رسمی iicpf.com جشنواره برای ثبت‌نام و دریافت اطلاعات بیشتر اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: این جشنواره با حمایت‌ها و همکاری‌های نهادهای مختلف، از جمله دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان و رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورها و سایر ارگان‌ها برگزار می‌شود، همچنین از زحمات اساتید و داوران متخصص که آثار بچه‌ها را ارزیابی می‌کنند، تقدیر و تشکر خواهد شد.

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: یکی از اتفاقات مهم این جشنواره، چاپ کتابی تحلیلی است که نقاشی‌ها و آثار منتخب کودکان و نوجوانان را از جنبه‌های روان‌شناسی، فلسفی و تربیتی بررسی خواهد کرد؛ این کتاب می‌تواند به مدیران و مسئولان شهری کمک کند تا تصمیم‌های بهتری برای توسعه فضای شهری بگیرند.

کد خبر 809459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.