به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، پیش از ظهر امروز _یکشنبه بیستم آبان_ نشست خبری برگزاری نخستین کنگره بینالمللی شتر با حضور نمایندگان از جهاد کشاورزی استان یزد، اتاق بازرگانی یزد و اعضای شورای سیاستگذاری کنگره برگزار شد.
مهدی غیب اللهی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد و دبیر شورای سیاستگذاری کنگره امروز با اشاره به اینکه سال ۲۰۲۴ به عنوان سال جهانی شتر نامگذاری شد اظهار کرد: تغییرات شرایط اقلیمی سبب شده است تا شتر را به عنوان دام آینده جهان مورد توجه قرار دهند.
ظرفیت ۱۰ درصدی یزد در پرورش شتر کشور
وی با اشاره به وجود ۱۵۰ هزار نفر شتر در کشور گفت: استان یزد تنها با ۱۰ درصد این میزان دارای ۱۵ هزار نفر شتر بوده و رتبه سوم کشور را داراست.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان اینکه بیشترین تعداد شتر استان یزد را مربوط به شهرستانهای بافق و اردکان است تصریح کرد: شهرستان بافق میتواند به عنوان پایلوت پرورش شتر معرفی شود و ۲۵۰۰ نفر شتر در شهرستان بافق وجود دارد.
غیبالهی با اشاره به اینکه تنها ایستگاه ملی تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور در بافق مستقر است گفت: تاکنون اقدامات قابل توجهای در یزد در رابطه با توسعه صنعت شتر شکل گرفته است و شناساندن ظرفیتهای شتر به محققان و سرمایهگذاران و جذب سرمایهگذاران این حوزه و نیز تبادل نظر در رابطه با تولید محصولات مرتبط با حوزه شتر از جمله اهداف برگزاری این کنگره است.
وی با اشاره به شناسایی ۴.۲ میلیون مرتع که یک میلیون آن مراتع بلامعارض هستند ادامه داد: احیای مراتع بلامعارض استان و تحویل آن به شترداران جهت توسعه پرورش شتر انجام میشود و قرار است سرمایهگذاری در حوزه پرورش شتر به عنوان مسئولیت اجتماعی محول شود.
دریافت ۱۰۰ مقاله در نخستین کنگره بینالمللی شتر
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد اظهار کرد: ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد، که از این تعداد ۷۰ مقاله پذیرش شده است که ۲۰ مورد به صورت شفاهی و مابقی در قالب پوستر ارائه میشود.
سید علیرضا اسماعیل زاده، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد و دبیر اجرایی شورای سیاستگذاری کنگره نیز در این نشست با اشاره به پنجاهمین سال تأسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مرکز اظهار کرد: تنها مرکز تحقیقات شتر کشور را در استان یزد مستقر است و سه دهه کار تحقیق انجام داده است و به این واسطه یزد سیاستگذار و پیشرو در تحقیق در زمینه شتر تک کوهانه کشور محسوب میشود.
وی بهرهگیری از دانشهای نوین مانند هوش مصنوعی است، راهاندازی سایت ملی شورزی در بافق، گردشگری تخصصی در حوزه شتر و ایجاد تنها دهکده تخصصی حوزه شتر در حوزه فناوری و نوآوری از جمله برنامههای پیشروی استان است.
به گزارش ایمنا، اولین کنگره بینالمللی شتر و چهارمین کنگره ملی شتر به میزبانی استان یزد و در روزهای ۲۳ و ۲۴ آبان در شهرستان بافق برگزار میشود.
نظر شما