به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در سال ۲۰۲۴، چندین کشور قطعی برق قابلتوجهی را تجربه کردند که دلیل عمده آن تقاضای بالا، شرایط آبوهوایی نامناسب و زیرساختهای ناکافی بود. این کشورها بیشترین آسیبها را از قطعی برق در سال جاری دیدند و عبارتند از:
عراق: این کشور با کمبود شدید برق مواجه بوده و خاموشی در مناطق شهری آن گاهی روزانه تا ۱۰ ساعت ادامه داشته است. دولت عراق ساعات ادارات دولتی را برای مقابله با گرمای شدید و کمبود مداوم برق کاهش داد که این امر با اعتراضات عمومی علیه مدیریت بحران توسط دولت همراه بود.
کویت: کویت با افزایش دما بهمنظور مدیریت تقاضای برق، قطعی برق را در ساعات اوج مصرف از ۱۱ صبح تا ۵ بعد از ظهر اجرایی کرده است. قطعی ممکن است تا دو ساعت طول بکشد.
مصر: مصر از تابستان گذشته با کمبود برق مواجه است و دولت آن اعلام کرده است که برق کشور روزانه سه ساعت قطع میشود که بعد به دو ساعت کاهش پیدا کرد. این بحران در مصر به توقف عرضه گاز طبیعی از کشورهای همسایه نسبت داده میشود.
کوبا: کوبا در اکتبر ۲۰۲۴ با خاموشی سراسری ناشی از شکست نیروگاه آنتونیو گویتراس مواجه شد. در طول سال نیز مناطق مختلف این کشور به دلیل مشکلات زیرساختی و کمبود سوخت با قطعیهای گسترده برق مواجه شدند که منجر به اعتراضات و ناآرامیهای عمومی قابلتوجهی شد.
آفریقای جنوبی: این کشور همواره در حال مبارزه با کاهش بار برق است و قطع عمدی عرضه برق بهمنظور مدیریت تقاضای نیرو در آن انجام میگیرد. این اقدامات بیش از یک دهه ادامه داشته است، اما در سال ۲۰۲۴ به دلیل فرسودگی زیرساختها و افزایش مصرف تشدید شده است.
لبنان: بحران انرژی لبنان منجر به خاموشیهای گسترده شده است که باعث شده است شهروندان تنها یک یا دو ساعت برق دولتی در روز داشته باشد. این وضعیت ناشی از بحران اقتصادی و بخش انرژی ناکارآمد است.
بالکان (مونتهنگرو، بوسنی و هرزگوین، آلبانی): این کشورها در ژوئن سال جاری قطعی برق چشمگیری را تجربه کردند که به دلیل افزایش ناگهانی مصرف برق ناشی از دماهای بالا و بارگذاری بیشازحد سیستمها بهواسطه گرما ایجادشده است.
زامبیا: این کشور به دلیل سطح پایین آب در سدها که به دلیل شرایط خشکسالی مرتبط با النینو تشدید شده است، شاهد کاهش عرضه برق روزانه بوده که منجر به قطعی طولانیمدت شده است.
نظر شما