اراک به‌عنوان سومین شهر تالابی کشور معرفی می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان مرکزی گفت: اراک را به‌عنوان سومین شهر تالابی کشور ثبت و معرفی خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، یوسف یوسفی ظهر امروز _شنبه نوزدهم آبان_ در همایش روز استانی درنا اظهار کرد: در روزهای گذشته با مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هوا اراک، با پیگیری‌های صورت‌گرفته و بر اساس یافته‌های علمی به‌دلیل آثار و عواقب مازوت سوزی مقرر شد مازوت‌سوزی نیروگاه شازند متوقف شود.

وی افزود: بر اساس مصوبه دولت نیروگاه‌ها اگر نتوانند گاز موردنیاز را تأمین کنند، ملزم به کاهش و یا قطع تولید هستند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان مرکزی با اشاره به پاسداشت روز درنا توسط انجمن‌های مردم‌نهاد، عنوان کرد: مشارکت انجمن‌های مردم‌نهاد در برگزاری این نوع رویدادها می‌تواند در فرایند فرهنگ‌سازی و استفاده بهینه از محیط مؤثر واقع شود.

یوسفی حفاظت بهتر از تالاب به‌عنوان زیستگاه درناها در طول سال را ضروری دانست و گفت: تالاب میقان در دهه ۸۰ از تالاب فصلی به تالاب دائمی تبدیل شد، حفاظت از این تالاب نیازمند برنامه جامع مدیریت زیست‌بومی است که با پیگیری‌های انجام شده در سال جاری این برنامه بازنگری و به‌روز شده است.

وی با بیان اینکه در برنامه قبلی مدیریت زیست‌بومی تالاب خلأهایی در زمینه طغیان پشه‌ها، ریزگردها، آتش‌سوزی و آنفولانزای فوق‌حاد پرندگان وجود داشت، گفت: در بازنگری صورت‌گرفته اقداماتی برای رفع این چالش‌ها تدوین و مصوبات اولیه آن اخذ شده و قرار است در کارگروه شورای توسعه و برنامه‌ریزی به‌عنوان اصلاحیه ضمیمه طرح می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: ۱۲۵ میلیارد تومان اعتبار در سفر رئیس سازمان مدیریت بحران برای این برنامه‌ها تخصیص یافت.

یوسفی پیرامون حقابه تالاب هم اظهار کرد: در سال ۹۲ بالغ بر ۲۰۰ لیتر در ثانیه پساب به‌عنوان حقابه تالاب اختصاص یافت، قرار بود بخشی از پساب به پالایشگاه منتقل شود که با مخالفت‌های صورت‌گرفته مانع آن شده و حقابه تالاب به ۵۵۰ لیتر در ثانیه افزایش یافت و مقرر شد مابقی آن از حقابه طبیعی تأمین شود.

وی تأکید کرد: حفظ تالاب از لحاظ اقتصادی و اهمیت اجتماعی که دارد، می‌تواند به‌اندازه چندین برابر جنگل ارزش داشته باشد.

عضویت تالاب در کنوانسیون بین‌المللی رامسر سال‌های سال مغفول ماند

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو شهر تالابی بوشهر و اصفهان در کشور وجود دارد، عنوان کرد: تلاش داریم اراک را به‌عنوان سومین شهر تالابی کشور ثبت و معرفی کنیم.

یوسفی افزود: جلسات اولیه مربوط به این مهم در شورای شهر مطرح و جلسات آن برگزار شده، قرار است شهرداری نماینده‌ای را برای این مهم معرفی و پیگیری‌های لازم را در حوزه اطلاع‌رسانی، اقدامات حقوقی و قانونی را انجام دهد.

وی پیرامون رامسر سایت شدن تالاب نیز تصریح کرد: عضویت تالاب در کنوانسیون بین‌المللی رامسر سال‌های سال مغفول مانده که باید به آن پرداخته شود.

سالانه ۲۰ هزار قطعه پرنده مهاجر از جمله درنای خاکستری به تالاب میقان مهاجرت می‌کنند

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان مرکزی همچنین پیرامون برج پرنده‌نگری تالاب اظهار کرد: این برج ایراداتی پیدا کرده که باید بازسازی و استحکام‌بخشی شود که اعتباراتی برای آن جذب شده است.

یوسفی گفت: اکوسیستم تالاب میقان به‌گونه‌ای است که فصل زمستان‌گذرانی درناها در این تالاب انجام می‌شود و سالانه حدود ۲۰ هزار قطعه پرنده مهاجر از جمله درنای خاکستری به تالاب میقان اراک مهاجرت می‌کنند.

کد خبر 809095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.