بسیاری از الگوها و المان‌های مازندران رو به فراموشی رفته است

نماینده مردم جویبار، سیمرغ، سوادکوه و قائم‌شهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تلاش مسئولان بر انتقال تاریخ مازندران به نسل امروز گفت: امروزه بسیاری از نمادها، الگوها و المان‌های این استان رو به فراموشی رفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، علی کشوری ظهر امروز_شنبه نوزدهم آبان_ در گفت‌وگو با خبرنگاران ضمن گرامی‌داشت روز مازندران اظهار کرد: تلاش باید کرد تا بتوانیم در آینده‌ای نزدیک، این روز و هفته را به شکلی برای نسل آینده به‌ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان معرفی کنیم، اینکه بدانند در تاریخ این سرزمین چه گذشته است.

وی با بیان اینکه فرزندان این دیار باید بدانند که تاریخ مازندران چه اتفاقاتی را پشت سر گذاشته و چه دلاور مردانی را دیده و چه سرگذشتی داشته است، افزود: همه می‌دانیم که مازندران، سرشار از اتفاقات بسیار مهمی در طول تاریخ است که غیور مردان و شیرزنان این سرزمین رقم زده‌اند، بنابراین باید توجه کرد که ما برای معرفی این اتفاقات مهم تاریخی استان چه اقدامات و کارهایی کرده‌ایم.

نماینده مردم قائم‌شهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، جویبار و سیمرغ با تاکید بر اینکه تلاش باید کرد تا بتوانیم با فرهنگ‌سازی در سال‌های آتی، تاریخ مازندران را برای جوانان و نسل آینده‌مان بازگو کنیم، گفت: باید بگوییم که برای این سرزمین، چه نگرش‌هایی وجود داشته، چه خاطراتی بر جای مانده است و چه اتفاقاتی را از سر گذراندیم تا اکنون این چیزی را که امروز شاهد هستیم، رقم بزنیم و بدان افتخار کنیم.

کشوری وجود بسیاری از نمادها، الگوها، المان‌ها در استان را نشانه یادمان‌گونه دانست و مطرح کرد: نمونه‌ای چون کارخانه نساجی قائم‌شهر که وقتی سوت این کارخانه در طلوع آفتاب به صدا درمی‌آمد، مردم با صدای آن در می‌یافتند که طلوع آفتاب شده است، می‌فهمیدند که زنگِ کار، تلاش و کوشش به صدا در آمده و سوتِ غروب هنگام این نوید را می‌داد که به پایان روز کاری رسیده‌ایم.

کشوری با بیان اینکه در جایی همچون کارخانه تولید و اشباع تراورس شیرگاه نیز همین شرایط را می‌بینید، افزود: با آن صدای زنگی که نواخته می‌شد، با آن ریل راه‌آهن و حرکت قطاری که نوید کار و کوشش را می‌داد، خیلی از اتفاقاتی را که به فرهنگ و هنر شهرستان و استان ما بر می‌گردد، باید به مرور یادآوری و تثبیت کنیم.

فرزند خلبان شهید احمد کشوری با اعلام بر اینکه باید این خرده اتفاقات را برای جوانان و نسل امروز بازگو کنیم و جا بیندازیم، یادآور شد: آنان نیز می‌توانند این خاطرات و فرهنگ را به نسل دیگر انتقال دهند و نسل به نسل، سینه به سینه بچرخد و به آیندگان منتقل شود.

وی با تاکید بر اینکه برای بروز و ثبوت مسائلی از این دست، مسئولان ما می‌توانند بسیار تأثیرگذار باشند، اظهار داشت: حتی خود بنده به‌عنوان نماینده مردم در جایی که قرار دارم، باید تمام تلاش خودم را برای شناساندن فرهنگ غنی استان مازندران صرف کنم و این را به عنوان یک رسالت بدانیم.

کشوری تصریح کرد: چرا که ما می‌دانیم اگر روزی به‌نام استان مازندران، ثبت شد، نباید تنها به این روز بسنده کرد و تنها یک نام از مازندران باقی بماند، بلکه در ۳۶۵ روز سال، شناخت پیدا کند که در کل ایام سال بدانیم که قدر، ارزش و منزلت مردم مازندران و دیار علویان، خیلی بیشتر از این است، همان‌طور که می‌دانیم این سرزمین بیش از ۱۴ هزار و ۵۰۰ شهید را تقدیم انقلاب اسلامی ایران کرده است.

نماینده مردم جویبار، سیمرغ، سوادکوه و قائم‌شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید بدانیم که چه دلاور مردانی قبل از انقلاب اسلامی در دوره‌ای که ما از آن به نام تبرستان یاد می‌کردیم و آن گستردگی جغرافیایی چه کارهایی که کردند، چه جانفشانی‌هایی داشتند، خاطرنشان کرد: بنابراین پاسداشت حفظ این ارزش‌ها برای ما و مسئولان، یک وظیفه است تا در جهت شناخت کامل این خطه تلاشی صورت گیرد.

کد خبر 809039

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.