تکمیل زیرساخت‌های منتهی به مرز مهران

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام گفت: تکمیل و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز منتهی به مرز مهران به منظور تسهیل در تردد زائران عتبات عالیات، پیگیری تسریع تکمیل سامانه گرمسیری و طرح مهار آب‌های مرزی از اولویت‌های سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، روح الله نورمحمدی امروز _شنبه نوزدهم آبان_ در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه ایلام اظهار کرد: گردشگری در حوزه‌های مذهبی، دفاع مقدس، طبیعی و سلامت، بهره‌مندی از منابع نفت و گاز، معادن غیرفلزی، صنایع شیمیایی و پتروشیمی، وجود مرز بین المللی مهران در زمینه تجارت خارجی و تردد مسافران از این مرز، کشاورزی و دامپروری از جمله مهمترین مزیت‌های استان ایلام به شمار می‌رود.

وی افزود: تکمیل و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز منتهی به مرز مهران به منظور تسهیل در تردد زائران عتبات عالیات و تسریع در صادرات غیرنفتی، پیگیری تسریع در تکمیل سامانه گرمسیری و طرح مهار آب‌های مرزی، تسریع در تکمیل و احداث سدهای میمه، سیکان، چناره و اخذ مجوز تخصیص آب برای سد جزمان و تکمیل مطالعات فاز ۲ سد جزمان و سایر طرح‌های در حوزه آبریز کرخه از دیگر اولویت‌های سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام محسوب می‌شود.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام خاطرنشان کرد: پیگیری اتصال استان به خطوطی ریلی، احداث آزادراه و تکمیل راه‌های ارتباطی درون استان و تسهیل راه‌های ارتباطی با استان‌های کرمانشاه، لرستان و خوزستان، تکمیل طرح‌های فاضلاب شهرها، مطالعه و تأمین بلند مدت آب شهرهای مختلف استان به ویژه شهر ایلام، تکمیل طرح‌های کوچک تأمین آب برای جلوگیری از مهاجرت ساکنان روستاها و شهرهای کوچک به مرکز استان و سایر استان‌های کشور از راهبردهای سازمان برای توسعه استان به شمار می‌رود.

نورمحمدی اضافه کرد: عقب ماندن از مواهب توسعه به دلیل موقعیت جغرافیایی، جنگ تحمیلی و تبعات منفی زیرساختی، عمرانی و اجتماعی بعد از جنگ، نبود ارتباط ریلی و شبکه آزادراهی و کمبود بزرگراه، ضعف شدید میزان سرمایه‌گذاری و کارآفرینی از چالش‌های پیش روی استان ایلام هستند.

وی بالا بودن نرخ تورم و بیکاری جونان تحصیل کرده، پایین بودن نرخ مشارکت اقتصادی، کمبود شدید فعالیت‌های نوین اقتصادی و دانش‌بنیان، سهم ناچیز از منابع نفت، گاز و پتروشیمی در توسعه استان به دلیل تکمیل نشدن صنایع پایین دستی، ضعف زیرساخت‌های فرهنگی و هنری را از دیگر چالش‌های پیش روی توسعه استان ایلام دانست.

حجت‌الاسلام الله نور کریمی‌تبار، امام جمعه ایلام نیز در این دیدار عنوان کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نقش پیش برندگی برای سایر دستگاه‌ها دارد و باید با تعامل و همکاری با دیگر مسئولان استان، نیازها و اولویت‌های استان برای تخصیص بودجه به مرکز منعکس شود.

وی افزود: وضعیت توزیع و هدر رفت آب شرب تصفیه شده یکی از مهمترین معضلات استان ایلام است و این استان برای مدیریت منابع آبی و کاهش هدررفت و توزیع عادلانه آب نیازمند برنامه‌ریزی است.

امام جمعه ایلام تصریح کرد: باید فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی از جمله استخراج و فروش نفت یا تولیدات پتروشیمی در زندگی و سفره عموم مردم استان نمود داشته باشد.

کد خبر 809035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.