شمار شهدای رسانه در جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه به ۱۸۵ نفر رسید

با تأیید خبر شهادت یک خبرنگار دیگر توسط رژیم صهیونیستی، تعداد شهدای رسانه در پی بیش از یک‌ سال حملات بی‌وقفه اسرائیل به نوار غزه به رقم هولناک ۱۸۵ نفر رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دفتر رسانه‌ای دولت غزه در بیانیه‌ای اعلام کرد خالد ابوزیر، روزنامه‌نگار و کارمند یکی از رادیوهای محلی، آخرین شهید از جامعه رسانه در این باریکه تخت محاصره است.

این دفتر از جامعه جهانی و گروه‌های مختلف مطبوعاتی درخواست کرد که تجاوز اسرائیل را متوقف کرده و این رژیم را به دلیل جنایاتش علیه فلسطینیان و به‌ویژه روزنامه‌نگاران، در دادگاه‌های بین‌المللی محاکمه کنند. در این یک سال جنگ ویرانگر اسرائیل در غزه، این رژیم رکوردهای جنایت‌کارانه در جهان را در دست گرفته است. بر اساس اعلام کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ)، خبرنگاران در این جنگ، بیش از هر درگیری دیگری در سه دهه اخیر کشته شده‌اند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در موضع‌گیری اخیر خود اعلام کرد که باید از «صدای خبرنگاران در غزه محافظت شود و آزادی مطبوعات تضمین گردد.»او همچنین با «غیرقابل‌قبول» خواندن کشتار گسترده خبرنگاران فلسطینی گفت: «ممنوعیت مداوم که مانع از ورود خبرنگاران بین‌المللی به غزه می‌شود، حقیقت را بیش‌ازپیش خفه می‌کند.»

در همین راستا، ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، با بیان اینکه «خبرنگاران چشم‌ها و گوش‌های جهانی هستند که در آتش می‌سوزد، گفت: آنان «صدای قربانیان در بحران هستند».

وی با ابراز نگرانی از وضعیت خطرناکی که برای خبرنگاران در خاورمیانه وجود دارد، گفت: «آمار خبرنگاران کشته‌شده در فلسطین به‌شدت بالاست و باید به‌مراتب بهتر محافظت شوند.»

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با اشاره به اینکه «هشت مورد از هر ده قتل خبرنگاران بدون مجازات باقی می‌ماند»، از دولت‌ها خواست اقدامات بیشتری برای جلوگیری از حملات علیه روزنامه‌نگاران، محافظت از ژورنالیست‌ها و تعقیب مسئولین این جنایات انجام دهند.

درحالی‌که کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران گزارش داده است که اسرائیل در رده دوم فهرستی قرار دارد که از پاسخگویی و مجازات برای قتل خبرنگاران شانه خالی کرده‌اند، تورک تاکید کرده است مصونیت از مجازات برای حملات علیه خبرنگاران «عدالت را تضعیف می‌کند.»

این گزارش نشان می‌دهد که در مقیاس جهانی، در ۸۰ درصد از موارد، هیچ فردی مسئول قتل خبرنگاران شناخته نمی‌شود و شواهد حاکی از آن است که در دست‌کم ۲۴۱ مورد، گزارشگران به دلیل فعالیت‌های خبری هدف قرار گرفته‌اند.

جوودی گینزبرگ مدیر اجرایی CPJ در مصاحبه‌ای گفت: نیروهای اسرائیلی «به‌طور هدف‌مند خبرنگاران را به دلیل شغلشان هدف قرار می‌دهند و این رژیم تمایلی به مجازات کسانی که خبرنگاران را کشته‌اند، ندارد».

وی همچنین عادی‌سازی مصونیت از مجازات در زمینه قتل خبرنگاران را «نگران‌کننده» دانست.

برای حفاظت از جان خبرنگاران در زمان جنگ، مفاد مشخصی در پروتکل اول الحاقی به کنوانسیون‌های ژنو ۱۹۷۷ وجود دارد؛ این پروتکل در ماده ۷۹ بیان می‌کند که خبرنگاران در حین درگیری‌های مسلحانه به‌عنوان غیرنظامی تلقی می‌شوند و باید همانند سایر غیرنظامیان مورد حمایت قرار گیرند.

همچنین، تجهیزات رسانه‌ای نیز باید به‌عنوان اموال غیرنظامی محافظت شوند؛ علاوه بر این، برخی سازمان‌های بین‌المللی مانند فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) اعلام کرده‌اند دولت‌ها موظف به انجام تحقیقات بی‌طرفانه در مورد حمله به خبرنگاران هستند و باید عاملان این حملات را به عدالت بسپارند.

از اکتبر سال گذشته، با وجود قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر درخواست آتش‌بس فوری، رژیم صهیونیستی حملات ویرانگری علیه غزه انجام داده است که منجر به شهادت بیش از ۴٣ هزار و پانصد نفر گردیده که هفتاد درصد از آنان زنان و کودکان بوده‌اند. همچنین بیش از ۱۰۲ هزار و ۷۰۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.اسرائیل هم‌اکنون در دادگاه بین‌المللی کیفری با اتهام نقض کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ مواجه است. به‌قتل‌رساندن روزنامه‌نگاران فلسطینی به‌عنوان بخشی از شواهد موجود برای این اتهام است.

کد خبر 808978

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.