فوتبال علیه دشمن

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _شنبه نوزدهم آبان ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «دفاع از کارکرد وفاق» نوشت: چهارشنبه و پنجشنبه گذشته رئیس‌جمهور در چهار مراسم شرکت کرد؛ پاسداشت استاد حسین انصاریان، دیدار جمعی از رؤسای ستادهای انتخاباتی با مسعود پزشکیان، دیدار هیئت رئیسه جبهه اصلاحات و گردهمایی مسئولان ستاد امید. فارغ از تنوع نشست‌ها، اظهارات رئیس‌جمهور قابل توجه است، اظهاراتی که تبیین کننده رویکرد کلان دولت چهاردهم است، رویکردی مبتنی بر وفاق که قرار است تغییرات مورد انتظار جریان‌های حامی و همسو را بر بستر همین رویکرد دنبال کند. در عین حال، گزاره مهم رئیس‌جمهور درباره نتیجه انتخابات آمریکا در گردهمایی مسئولان ستاد امید بیان شد. پزشکیان با بیان اینکه برای ما هرگز تفاوتی نخواهد داشت که چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز شده، تأکید کرد: زیرا کشور و نظام ما به قدرت درونی خود با ملتی با عزت و عظمت متکی است. گزارشی از این رویدادهای چهارگانه را می‌خوانید.

پزشکیان شامگاه چهارشنبه در گردهمایی مسئولان ستاد امید، با بیان اینکه پیش از انتخابات ریاست جمهوری در فضایی بودیم که برخی رویکردهای سلبی و محدود، امکان ایجاد وفاق در کشور را مشکل کرده بود، به تلاش‌های صورت گرفته برای ایجاد برخی اصلاحات در ساختار سیاسی کشور برای اولین بار، از جمله انتصاب استانداران و مدیران از همه اقوام و مذاهب و جنسیت‌ها اشاره کرد و گفت: همه این اقدامات در ذیل گفتمان وفاق ملی، نه با دستور من، بلکه با همدلی و هماهنگی همه نهادهای حاکمیتی و همچنین عنایت ویژه رهبری معظم انقلاب اسلامی صورت گرفت و ثابت کرد که اگر ما بتوانیم زبان و نگاه مشترک ایجاد کنیم قادر خواهیم بود بر همه مشکلات نیز غلبه کنیم.

رئیس‌جمهور در پاسخ به برخی گلایه‌ها درباره نحوه و چینش مدیران و مسئولان در دولت چهاردهم با بیان اینکه تغییر ساختار به صورت دفعی اتفاق نخواهد افتاد و نیازمند زمان است، تصریح کرد: ارزیابی کلی من از انتخاب وزرا، استانداران و مدیران ارشد دولت در مجموع خوب بوده و گرچه ممکن است هنوز با وضعیت ایده‌آل ما فاصله داشته باشد، اما معتقدیم همین تغییراتی که ایجاد شده و قبلاً امکان آن وجود نداشت، دستاوردهای بزرگی است که باید قدر بدانیم و به بهانه‌های مختلف ایجاد اختلاف نکنیم. وی بر ضرورت شکل‌گیری ساختاری نظام‌مند و عادلانه برای انتخاب مدیران شایسته و توانمند بر اساس طی سلسله مراتب در کشور تأکید کرد.

قوتبال علیه دشمن

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «دنیا روز شکست رژیم صهیونیستی را به دست مجاهدان خواهد دید» نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح پنجشنبه در دیدار اعضای مجلس خبرگان، این مجلس را مرتبط‌ترینِ نهادها با انقلاب خواندند و با اشاره به برخی انگیزه‌ها و فعالیت‌ها برای متوقف کردن انقلاب و به عقب بازگرداندن حرکت ملت، گفتند: عمده مسئولیت رهبری حفظ جهت‌گیری کشور به سمت اهداف انقلاب است؛ بنابراین، مجلس خبرگان که نقش منحصربه‌فردی در تعیین رهبری دارد، اهمیت بی‌بدیلی می‌یابد.

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، همچنین با اشاره به بالندگی، پویایی و ادامه مقابله قدرتمندانه حزب‌الله و حماس، تأکید کردند: بر اساس وعده‌های تردیدناپذیر یاری خداوند و بر مبنای تجربیات مقابله پیروز حزب‌الله و حماس در دهه‌های گذشته، حوادث اخیر قطعاً پیروزی جبهه حق و مقاومت را به دنبال خواهد داشت.
در این دیدار که در پایان اجلاسیه دوم دوره ششم خبرگان انجام شد، رهبر انقلاب با اشاره به جایگاه مجلس خبرگان در قانون اسلامی و نظام، این مجلس را از لحاظ مفهوم ارتباط با انقلاب اسلامی، از انقلابی‌ترینِ نهادها برشمردند و گفتند: علت استفاده از این تعبیر، نقش خبرگان در گزینش رهبری است.

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، هدف اصلی انقلاب را «محقق کردن توحید» به معنای وسیع اجرای دین اسلام در کشور و در زندگی مردم خواندند و افزودند: رهبری مأمور است جهت‌گیری حرکت کشور و نظام به سمت این هدف اساسی را حفظ کند.

ایشان با اشاره به برخی انگیزه‌ها برای مانع‌تراشی در تحقق جامعه توحیدی در کشور، گفتند: می‌خواهند حرکت انقلاب و نظام را در این مسیر متوقف کنند و اگر توانستند با بازگشت به عقب، وضع ارتجاعی گذشته را ولو در ظاهر و لباس نو، تکرار کنند.

رهبر انقلاب با اشاره به انحراف انقلاب‌های بزرگی مانند انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب شوروی در یکی دو دهه بعد، افزودند: خطر بازگشت به عقب برای همه حرکت‌های بزرگ مردمی وجود دارد.

ایشان با استناد به هشدارها و تذکرات متعدد قرآن کریم درباره بازگشت به عقب به عنوان یک خطر بسیار مهم، افزودند: پروردگار در قرآن مجید تهدید می‌کند که اگر از کفار اطاعت کردید، دچار عقب‌گرد و ارتجاع می‌شوید و یا اینکه کفار شما را بعد از ایمان، دوباره به کفر برمی‌گردانند.

قوتبال علیه دشمن

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «زایش هفتم اکتبر در هلند» نوشت: فحاشی و پاره کردن پرچم فلسطین به دست صهیونیست‌های نژادپرست در حاشیه یک بازی فوتبال در هلند، چنان جامعه مسلمانان و هلندی‌های هوادار فلسطین را خشمگین کرد که آن‌ها از خجالت صهیونیست‌ها درآمدند. این حادثه چنان وضع بحرانی را ایجاد کرده که بنیامین نتانیاهو تصمیم گرفت دو هواپیما برای تخلیه اتباع صهیونیست به هلند اعزام کند، اما با مخالفت دولت هلند با این اقدام، ناچار شد وزیر خارجه تازه منصوب شده‌اش را به این مأموریت اعزام کند. حادثه بامداد شنبه در هلند، کشوری که غالباً در حاشیه سیاست جهانی قرار دارد، نشان داد که چقدر خشم از جنگ ۱۳ ماهه تل‌آویو در غزه، عمیق و گسترده است. هفتم اکتبر ۲۰۲۳، نشانه خشم فروخورده فلسطینیان از هشت دهه جنایت در سرزمین‌های اشغالی بود. حالا تکرار حمله به صهیونیست‌ها در کشوری مثل هلند در هفتم نوامبر ۲۰۲۴، برای رژیم صهیونیستی یک زنگ هشدار است. رئیس این رژیم گفت که «تصاویری از هلند دیدیم که امیدوار بودیم بعد از هفتم اکتبر نبینیم» و هشدار داده که حوادث هلند زنگ خطری برای کشورهای دیگر است. معنای تلویحی موضع هرتزوگ بعد از ۱۳ ماه جنگ در غزه، نگرانی اسرائیلی‌ها از تکرار هفتم اکتبر در ابعاد جهانی است.

در سال‌های اخیر، رشد مقوله نژادپرستی و اسلام‌ستیزی در هلند، بیش از هرچیز با خیرت ویلدرز، رئیس حزب «برای آزادی» شناخته شده است و حالا با گذشت بیش از یک سال از جنایات صهیونیست‌ها در باریکه غزه، جلوه‌ای از نژادپرستی و اسلام‌ستیزی توأمان، در هلند بار دیگر و این بار در قالب اقدامات صهیونیست‌ها خود را نشان داده است. بامداد جمعه با پایان بازی فوتبال دو تیم «آژاکس» هلند و «مکابی» رژیم صهیونیستی در ورزشگاه یوهان کرایف، تماشاگران صهیونیست، پرچم فلسطین را که در برخی از خیابان‌های اطراف ورزشگاه نصب شده بود، پاره کردند. گفته شده که در میان هواداران صهیونیست در آمستردام، سربازان این رژیم و همچنین اعضای موساد هم حضور داشتند. این اقدام صهیونیست‌ها به درگیری با مسلمانانی منتهی شد که قصد داشتند مانع صهیونیست‌ها شوند. درگیری‌ها زمانی بالا گرفت که صهیونیست‌ها به دنبال این درگیری‌ها به فحاشی و شعارهای نژادپرستانه مانند «در غزه مدرسه‌ای وجود ندارد، چون کودکی وجود ندارد» روی آوردند. این در حالی است که هواداران مکابی قبل از شروع بازی فوتبال هم به اعلام یک دقیقه سکوت به یاد قربانیان سیل مرگبار در والنسیا احترام نگذاشتند و با سوت زدن، شعار دادن و آتش‌بازی هواداران آژاکس را خشمگین کردند که این اقدام هم به متشنج شدن فضای حاکم دامن زد.

قوتبال علیه دشمن

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «فوتبال علیه دشمن» را برگزید و نوشت: به گزارش «وطن امروز» در چارچوب هفته چهارم مسابقات لیگ اروپا، آژاکس آمستردام میزبان مکابی تل‌آویو بود. مسابقه‌ای که با نتیجه ۵- صفر به سود میزبان نام آشنا به پایان رسید. با این حال کم‌اهمیت‌ترین قسمت این مسابقه به نتیجه آن مربوط می‌شد، چرا که انتهای این بازی تبدیل به آزمونی برای هواداران فوتبال شد تا نفرت خود را از آنچه روی سکوها دیده بودند ابراز دارند. بر اساس گزارش‌های منتشرشده، نخستین جرقه درگیری میان هواداران آژاکس و ۳۰۰۰ هوادار صهیونیست تیم مکابی با یک شعار روی سکوی تیم میهمان زده شد. صهیونیست‌ها با سر دادن شعار تروریستی «تو غزه چرا هیچ مدرسه‌ای نیست؟ چون هیچ بچه‌ای نیست»، حمایت خود را از عملکرد رژیم اشغالگر در نسل‌کشی غزه اعلام کردند. آنها پس از پایان بازی نیز با پایین کشیدن پرچم فلسطین از مقابل یکی از ساختمان‌های شهر آمستردام خشم هواداران آژاکس را برانگیختند. همان طور که اشاره شد این اقدامات خشم هواداران آژاکس و حامیان فلسطین را موجب شد و آنها پس از مسابقه اقدام به تنبیه صهیونیست‌ها کردند.

بر اساس ویدئوهای منتشرشده در جریان درگیری فیزیکی هواداران آژاکس تعدادی از صهیونیست‌ها زخمی شدند. «دیک شاف»، نخست‌وزیر هلند که به حمایت از رژیم صهیونیستی معروف است این واقعه را «حملات کاملاً غیرقابل قبول و یهودستیزانه» توصیف کرد و گفت در این باره با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل در تماس است. شورای امنیت قومی رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد اسرائیلی‌ها در آمستردام باید از تردد در خیابان‌ها و اقامت در هتل‌ها خودداری کنند؛ در حالی که وزارت خارجه این رژیم گفته اوضاع در پایتخت هلند آرام‌تر شده است. سخنگوی ارتش صهیونیستی اعلام کرد پس از برآورد اوضاع تصمیم بر این شد که هیچ‌یک از نظامیان ارتش تا اطلاع ثانوی اجازه سفر به هلند را نداشته باشند. لازم به ذکر است در جریان درگیری هواداران آژاکس با صهیونیست‌ها مدارک نظامی برخی تماشاگران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان از حضور آن‌ها در جریان نسل‌کشی غزه می‌داد.

قوتبال علیه دشمن

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «پایان مازوت‌سوزی؟» را برگزید و نوشت: در روزهای اخیر، شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، دستور توقف استفاده از سوخت مازوت در استان اصفهان را صادر کرد. این دستور در پی تشدید مشکلات آلودگی هوا و اثرات مخرب زیست‌محیطی استفاده از مازوت در این استان داده شد. شورای اسلامی شهر اصفهان در نشست اخیر خود نیز به ضرورت تسریع در جلوگیری از مازوت‌سوزی در زمستان تأکید کرد و خواستار جایگزینی صنایع آلاینده با توسعه حمل‌ونقل عمومی شد. این اقدامات با هدف کاهش آلاینده‌ها و بهبود کیفیت هوای استان اصفهان پیگیری می‌شود.

مازوت‌سوزی در ایران یکی از مباحث مهم محیط‌زیستی و صنعتی است که در سال‌های اخیر به دلیل آلودگی‌های شدید و پیامدهای زیست‌محیطی و بهداشتی‌اش توجه زیادی را به خود جلب کرده است. مازوت، نوعی سوخت سنگین است که در صنایع و نیروگاه‌ها استفاده می‌شود و به دلیل آلودگی بالا و انتشار آلاینده‌های مضر، انتخاب اول در بسیاری از کشورها نیست. اما در ایران به دلیل برخی محدودیت‌های منابع گاز و مشکلاتی که در زیرساخت‌ها و انتقال انرژی وجود دارد، مازوت‌سوزی در برخی از نیروگاه‌ها و صنایع همچنان انجام می‌شود.

تاریخچه استفاده از مازوت در ایران به دهه‌های گذشته برمی‌گردد. با رشد صنایع و افزایش تقاضا برای انرژی، دولت‌ها تلاش کردند از منابع مختلف انرژی برای تأمین نیازهای خود بهره ببرند. در این راستا، استفاده از نفت کوره یا مازوت در برخی نیروگاه‌ها و صنایع به‌ویژه در فصول سرد سال افزایش یافت. مازوت به دلیل دسترسی نسبتاً آسان و قیمت ارزان در مقایسه با دیگر سوخت‌ها، از دهه‌های گذشته در کشور به طور گسترده استفاده می‌شد. بااین‌حال با توجه به افزایش آگاهی‌های زیست‌محیطی و همچنین استانداردهای بین‌المللی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، استفاده از مازوت به عنوان سوخت جایگزین کاهش یافت و تلاش‌ها برای جایگزینی آن با سوخت‌های پاک‌تر مانند گاز طبیعی شدت گرفت.

قوتبال علیه دشمن

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «هیاهوی جهانی با ترامپ ۲» را برگزید و نوشت: اقتصاد و شاخص‌های بازارها، سیاست، تحولات ژئوپلیتیک، دامنه جنگ‌ها و نوع رویکرد سیاستمداران با روی کار آمدن ترامپ تغییر خواهد کرد. همان‌طور که تجربه «ترامپ یک» نشان داد، باید هم در زمین بازی داخل آمریکا و هم در تمام جهان، شاهد مجادله سیاست‌گذاران با ترامپ باشیم. «دنیای‌اقتصاد» در مجموعه‌ای از گزارش‌ها، وضعیت جهان و ایران را با روی کار آمدن مجدد ترامپ بررسی کرده است. به نظر می‌رسد که در سیاست داخلی، ترامپ به دنبال این است که برنامه‌های دوره اول خود را ادامه دهد. هرچند که احتمالاً در تیم خود تغییرات قابل توجهی خواهد داد تا بتواند اهدافش را با چالش‌های کمتری اجرایی کند. سیاست‌های او برای مهار مهاجران بسیار تبلیغ شده و بسیاری از لاتین‌تبارها نیز به‌دلیل حمایت از بازار کار، به ترامپ رأی دادند. از سوی دیگر، احتمالاً او با تداوم سیاست‌های تجاری، به‌دنبال حمایت از صنایع داخلی خواهد بود. به نظر می‌رسد دعوای اول ترامپ شروع شده و جرمی پاول، درباره استقلال بانک مرکزی برای او خط و نشان کشیده است. در بخش سیاست خارجی نیز وعده ترامپ، پایان دادن به جنگ‌های جاری دنیا است. اکونومیست در این زمینه معتقد است: با افول نقش آمریکا در سازمان‌دهی نظم بین‌المللی، جهان متعلق به قلدرها خواهد بود. کشورها قادر خواهند بود بدون ترس از عواقب سیاست‌های خود، همسایگان خود را از نظر اقتصادی و نظامی مرعوب سازند. قربانیان آنها که نمی‌توانند برای کمک گرفتن به آمریکا روی آورند، به احتمال زیاد تن به مصالحه می‌دهند یا تسلیم می‌شوند و در این میان پیگیری ابتکارات جهانی، از مقابله با تغییرات اقلیمی گرفته تا مباحث مرتبط با کنترل تسلیحات دشوارتر خواهد شد. همان‌طور که با روی کار آمدن ترامپ، نااطمینانی جهانی افزایش یافته است، اقتصاد داخل کشور نیز با ریسک‌های جدید روبه‌رو می‌شود. صنایعی نظیر خودروسازی، فولاد و پتروشیمی که با دنیای بیرون ارتباط قابل توجهی دارند، نگران هستند و بازار سهام نیز متأثر از این نگرانی‌ها، حرکت خواهد کرد.

قوتبال علیه دشمن

کد خبر 808841

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.