ترشی‌های ایرانی، روایت‌گر تاریخ و اصالت/ قصه‌های محلی که در سفره‌ها جان می‌گیرند

پاییز که می‌رسد، طعم‌های ماندگار و اصیل ترشی‌های محلی از سراسر ایران سفره‌ها را رنگین می‌کند و هر لقمه‌ای از این طعم‌ها، قصه‌ای از فرهنگ و سنت‌های کهن ایرانی را در خود دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، با شروع پاییز و سرد شدن هوا، عطر و طعم ترشی‌های محلی از سراسر ایران سفره‌های ما را گرم و دلپذیر می‌کند؛ هر منطقه با ترکیبات خاص و سنت‌های منحصربه‌فرد خود، ترشی‌هایی را خلق کرده که هرکدام داستانی از فرهنگ و ذائقه محلی را روایت می‌کنند. از ترشی هفت بیجار کردستان با اصالت ۱۵۰ ساله تا ترشی تند و تیز بندری جنوب، از ترشی سالاد شور خراسان تا ترشی ونوشک کرمانشاه؛ که هر کدام با مواد اولیه بومی و عطر و طعمی خاص، یادآور رنگارنگی و غنای آشپزی ایرانی‌اند. در ادامه با ما همراه باشید تا سفری جذاب به دنیای طعم‌های بومی ایران داشته باشیم:

کردستان و ترشی هفت بیجار:

ترشی هفت بیجار با اصالتی ۱۵۰ ساله، نزدیک‌های پاییز، در منزل هر بیجاری پیدا می‌شود؛ البته این ترشی به خاطر عطر و طعم بی‌نظیرش که مدیون ادویه مخصوص و جادویی‌اش است، محبوبیت ویژه‌ای پیدا کرده و دورچین غذاهای بسیاری از ما ایرانی‌ها است.

جالب است بدانید این ترشی به خاطر مواد تشکیل‌دهنده که شامل هفت میوه، هفت ادویه و هفت سبزی است به هفت بیجار مشهور شده است.

لازم به ذکر است که ترشی هفت بیجار برای استان کردستان است ولی این ترشی به استان گیلان و آذربایجان هم نسبت داده می‌شود؛ اما موارد اولیه این ترشی مواد اولیه ترشی بیجار گیلان و مازندران تفاوت دارد.

ترشی‌های ایرانی، روایت‌گر تاریخ و اصالت/ قصه‌های محلی که در سفره‌ها جان می‌گیرند

بندرعباس و بوشهر با ترشی بندری:

ترشی بندری مربوط به شهرهای جنوبی ایران که بیشتر طبع گرمی دارند و علاقه به ترشی‌های تند و تیز دارند می‌باشد، که ترشی بندری یکی از انواع محبوب ترشی است و می‌توانید میزان تندی این ترشی را مطابق سلیقه خود کمتر یا بیشتر کنید.

ترشی بندری در کنار غذا سرو شده و طعم بسیار خوبی دارد؛ و احتمالاً شما نیز طعم این ترشی را چشیده‌اید.

این ترشی از خیارشور، بادمجان، هویج، گل کلم، موسیر، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل قرمز و سبزیجات معطر تشکیل شده است.

ترشی‌های ایرانی، روایت‌گر تاریخ و اصالت/ قصه‌های محلی که در سفره‌ها جان می‌گیرند

خراسان با ترشی سالاد شور:

ترشی سالاد شور یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه و پر طرفدار فصل زمستان است که می‌توانید آن را جایگزین سالادهایی مثل سالاد فصل کنید.

مواد این ترشی خوشمزه شباهت‌هایی به ترشی گل کلم دارد که البته این دو ترشی از نظر ظاهر کاملاً متفاوت هستند.

این ترشی از گوجه فرنگی، گل کلم، هویج، کرفس، سیب زمینی ترشی، خیار قلمی، سیر، فلفل سبز، تخم گشنیز، گوجه فرنگی، مرزه، نعنا، نمک و سرکه تشکیل شده است.

ترشی‌های ایرانی، روایت‌گر تاریخ و اصالت/ قصه‌های محلی که در سفره‌ها جان می‌گیرند

کرمانشاه و ترشی ونوشک:

ترشی بنه یا ونوشک یا پسته کوهی میوه کوچکی که طبع گرم و خشکی دارد یکی از ترشی‌های محلی و خوشمزه کرمانشاه می‌باشد.

ونوشک عطر و طعم بسیار مطلوب و خوشایندی دارد و در فصل بهار به وفور در این مناطق یافت می‌شود.

لازم به ذکر است که برای ترشی ونوشک از پسته وحشی که هنوز نرسیده است و پوستش سبز رنگ است و پوسته چوبی‌اش تشکیل نشده استفاده می‌کنند.

ترشی‌های ایرانی، روایت‌گر تاریخ و اصالت/ قصه‌های محلی که در سفره‌ها جان می‌گیرند

کد خبر 808719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.