به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، لئونی هاف از دانشگاه آکسفورد، با تجزیه و تحلیل اثر انگشتهای بهجا مانده بر روی مجسمههای سفالی کشفشده از شهر باستانی هراکلیون مصر، به بررسی سن، جنس و شرایط کاری سازندگان این آثار پرداخت. این تحقیق که در مجله باستانشناسی آکسفورد منتشر شده است، از فناوری تصویربرداری انتقال انعکاس (RTI) برای مطالعه این اثرات استفاده کرده است.
هاف در بررسی خود، اثر انگشتهای بهجا مانده بر روی ۹ مجسمه از مجموع ۶۰ مجسمه کشفشده را تجزیه و تحلیل کرد. نتایج نشان داد که علاوه بر مردان، زنان و کودکان نیز در ساخت این مجسمهها نقش داشتهاند. دکتر هاف اظهار کرد: شواهد روشنی از مشارکت کودکان در مجسمهسازی کشف شد که در ابتدا شگفتزدهکننده بود، اما با توجه به شواهد بینفرهنگی کودکان کار در سفال، منطقی به نظر میرسد.
تحقیقات نشان داد که در مصر، کودکان در کنار بزرگسالان آموزش میدیدند، در حالی که کارگاههای یونانی تمایل به آموزش کارآموزان جوان توسط سرپرستان مسنتر داشتند. این یافتهها نشاندهنده رویکردهای متفاوت فرهنگی در آموزش مجسمهسازی است.
دکتر هاف امیدوار است که با کشف مجسمههای سفالی جدید در حفاریهای آینده، بتواند مطالعات گستردهتری در این زمینه انجام دهد و درک بهتری از زندگی روزمره و ساختار اجتماعی مصر باستان به دست آورد.
نظر شما