به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، جدیدترین خبرهای شهرهای جهان را در این بسته خبری بخوانید.
موتور هیدروژنی الکتریکی هیوندای رکورد سفر را شکست
گروه موتور هیوندای کره به یک نقطه عطف بزرگ در سفر کامیونهای پیل سوختی هیدروژنی خود رسید که شامل پیمودن ۱۰ میلیون کیلومتر در جادههای سوئیس میشور. این تولیدکننده کرهای ناوگانی از کامیونهای سلول سوختی XCIENT را به این کشور اروپایی عرضه کرده است که تنها در سه سال و هشت ماه، معادل ۲۵۰ بار دور زمین سفر میکنند.
هیوندای ۴۸ کامیون سلول سوختی هیدروژنی XCIENT را در سال ۲۰۲۰ پس از تقویت زیرساختهای لازم برای سوخت پرسانی و خدماترسانی به این ناوگان، به سوئیس اعزام کرد. این طرح نظارت بر نحوه عملکرد فناوری در کاربردهای تجاری واقعی و ارزیابی اثربخشی فرآیند سوخترسانی و سرویس کامیونها بود.
هیوندای ضمن ابراز رضایت بالا از دستاوردهای ناوگان اعزامی به سوئیس، اعلام کرد که قصد دارد از دادههای عملکرد و مصرف آنها برای بهبود و تقویت سیستم پیل سوختی خود بهره ببرد. این شرکت با تجزیهوتحلیل دقیق بازخورد مشتریان، زمینههای بهبود را شناسایی کرده و به بهترین نحو به نیازهای رانندگان و صاحبان ناوگان پاسخ داده است.
نکته مثبت دیگر نمایش مثبت ناوگان هیدروژنی XCIENT هیوندای در سوئیس این است که بینشی در مورد پیروی از سیاستهای زیستمحیطی ارائه میکند؛ سیاستهایی که هر سال با تمرکز جهان بر انقلاب انرژی سبز سختتر میشوند.
بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول (IMF)، تقریباً ۴۰ درصد از اشتغال جهانی تحت تأثیر هوش مصنوعی است و بعضی صنایع بیشتر از سایرین در معرض اتوماسیون مبتنیبر هوش مصنوعی هستند.
نقشه زیر بر اساس شاخص آمادگی هوش مصنوعی صندوق بینالمللی پول، ۱۰ کشور برتر را نشان میدهد که بیشترین آمادگی را برای هوش مصنوعی دارند.
این شاخص در مجموع ۱۷۴ کشور را برای سال ۲۰۲۳ پوشش میدهد و از دادههای هشت نهاد از جمله سازمان بینالمللی کار، بانک جهانی و مجمع جهانی اقتصاد استخراج شده است.
کشورهای برتر برای آمادگی هوش مصنوعی
سنگاپور به عنوان کشوری که بیشترین آمادگی را برای پذیرش نرم هوش مصنوعی دارد، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. این کشور صدها میلیون دلار برای تقویت قابلیتها و حمایت از استراتژیهای هوش مصنوعی ملی سرمایهگذاری کرده است. کارمندان سنگاپوری همچنین سریعترین افراد جهان در بهکارگیری مهارتهای هوش مصنوعی هستند.
دولت سنگاپور حتی مجموعهای از ابزارهای هوش مصنوعی همهمنظوره را برای افسران خدمات عمومی توسعه داده است که هنوز استانداردهای امنیتی سختگیرانهای را رعایت میکنند. علاوه بر سنگاپور، کشورهای شمال غربی اروپا مانند دانمارک (رتبه ۲)، هلند (رتبه ۴)، استونی (رتبه ۵)، فنلاند (رتبه ۶) و سوئد (رتبه ۱۰) نیز در رتبه ۱۰ برتر آمادگی هوش مصنوعی قرار گرفتند.
چین بلندترین نقطه زمین را خورشیدی کرد
چین تسلط خود بر بخش انرژیهای تجدیدپذیر جهان را با نصب یک اسکله خورشیدی در کمپ اصلی کوه اورست نشان داد. هدف این کشور تشویق و گسترش استفاده از انرژیهای پاک در سطح جهان و این پروژه تنها یکی از اهداف آن برای تقویت استراتژیهای گستردهتر اجرای پایداری و تسلط بر جامعه جهانی است. پروژه حاضر چین را در موقعیت رهبری قرار میدهد که محیطی دوستدار محیطزیست را فراهم میآورد.
انرژی خورشیدی در اورست: نوآوری در فناوری
گزینهها و اقدامات بسیاری برای اجرای پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر صورت گرفته، با این حال کوه اورست در این زمینه هرگز موردتوجه قرار نداشته است. چین بهعنوان کشوری با نوآوریهای بزرگ به کاوش در قله اورست و نصب اسکله خورشیدی در ارتفاع ۴۳۰۰ متری از سطح دریا روی آورده که این امر مهارتهای مهندسی این کشور و تعهد آن به توسعه زیرساختهای انرژی تجدیدپذیر را نشان میدهد. این پروژه از اهداف کلی چین در کاهش انتشار کربن و افزایش نفوذ بر بخش انرژی پاک جهان پشتیبانی میکند.
کارآمدتر شدن مدیریت هوشمند ترافیک شهرها
شهرها مراکز فعالیت انسان هستند و جمعیت جهان در مراکز شهری متمرکز است. انتظار میرود که از هر ۱۰ نفر، هفت نفر تا سال ۲۰۵۰ در مناطق شهری زندگی کنند و با توجه به این سناریو، شهرها با چالش به حداقل رساندن اثرات زیستمحیطی ترافیک، افزایش پایداری فضاهای شهری و بهینهسازی استفاده از منابع خود مواجه هستند.
برای تحقق این امر، شهرها در فناوری، تجزیه و تحلیل دادهها، پیادهسازی زیرساختهای هوشمند و اجرای راهحلهای کارآمد سرمایهگذاری میکنند. ادغام فناوریهای شهر هوشمند در شهرهای تازه توسعه یافته چین و کشورهای خلیجفارس سادهتر است زیرا بنیادهای پذیرش در آنها بسیار سریع رقم خورده است.
به عنوان مثال، شهر شنژن چین تنها در ۵۰ سال از یک روستا به یک کلانشهر جهانی تبدیل شد و دبی از یک بندر ماهیگیری کوچک به یکی از پیشرفتهترین شهرهای جهان تغییر هویت داد. با این حال، وضعیت در شهرهای قدیمی اروپا پیچیدهتر است، جایی که شبکههای حملونقل قدیمی بهراحتی با فناوریهای هوشمند ادغام نمیشوند و نیاز به سرمایهگذاری قابلتوجهی دارند.
راهحلها و تحلیلهای ترافیک سازمان جهانی تامتام (TomTom) با بهینهسازی عملیات تجاری و بهبود مدیریت ترافیک، حتی در شهرهایی که بهدلیل زیرساختهای قدیمی چالشبرانگیز است، در شکلدهی به شهرهای هوشمند نقش کلیدی دارند.
ترافیک شهری چه چالشهایی برای شهرها ایجاد میکند؟
ازدحام ترافیک با هدر دادن زمان با ارزش رانندگان، بهرهوری کار را کاهش میدهد و از سویی دیگر به دلیل مصرف سوخت و هزینههای نگهداری بالاتر، هزینهها را برای دارندگان وسایل نقلیه افزایش میدهد.
از منظر زیستمحیطی، راهبندانهای ترافیکی به دلیل توقف و روشن شدن مداوم وسایل نقلیه، همچنین انتشار گازهای گلخانهای اضافی که هنگام جستوجوی رانندگان برای مکانهای پارکینگ ایجاد میشود، به افزایش آلودگی کمک میکند.
علاوه بر آلودگی هوا، ترافیک نیز به آلودگی آب کمک میکند، زیرا باران بقایای نفت را از جادهها به آبراهها میبرد. علاوه بر این، تنوع زیستی را کاهش میدهد و منجر به آلودگی صوتی ناشی از سروصدای زیاد میشود.
چشمانداز آینده شهرهای هوشمند چیست؟
آینده شهرها باید به چالشهای حیاتی مانند تغییرات آب و هوایی، رشد جمعیت، مهاجرت و مدیریت انتشار گازهای گلخانهای بپردازد. بهلطف ۶۰ میلیارد نقطه داده که روزانه توسط سازمان تامتام در سراسر جهان جمعآوری میشود، مدیران ترافیک در شهرها میتوانند استراتژیهای موثرتری برای بهبود تحرک طراحی کنند تا تغییرات برنامهریزی شهری مورد نیاز را در کوتاهمدت و میانمدت پیشبینی کنند، بهرهوری را افزایش دهند و شرایط محیطی را بهبود بخشند و سلامت عمومی را افزایش دهند.
تبدیل ضایعات گیاهی به بیوچار؛ راهکار کاهش دیاکسید کربن
انتشار دیاکسید کربن به عنوان یکی از عوامل اصلی گرمایش جهانی شناخته میشود که بهطور عمده ناشی از فعالیتهای انسانی است و تأثیر آن به دلیل طول عمر بالای دیاکسیدکربن در جو تشدید شده است. بخش عظیمی از بحرانهای کنونی زمین ناشی از دیاکسیدکربن است، گازی بیرنگ و بیبو که از اکسیژن و کربن تشکیل شده است و بهطور متوسط در جو با غلظت ۳۸۰ ذره در میلیون وجود دارد. اگرچه دیاکسید کربن گاز سمی نیست، اما غلظت بالای آن در فضاهای بسته منجر به جابهجایی اکسیژن و به خطر انداختن جان افراد میشود.
برنامه ایالات متحده برای جذب دیاکسید کربن موجود در جو
استارتآپ آمریکایی Applied Carbon یک ربات کشاورزی را اختراع کرده است که با تبدیل ضایعات گیاهی به بیوچار، دیاکسید کربن را بهطور ایمن به مدت چندین دهه ذخیره میکند. بیوچار زغال تهیهشده از زیستتودههای گیاهی و ضایعات کشاورزی است که بهعنوان کود و برای اصلاح خاک مصرف میشود. این زغال بهصورت جامد و سرشار از کربن است و آن را به مدت هزاران سال در خود نگاه میدارد. شرکت Applied Carbon با توسعه فناوری منحصربهفردی قادر است زیستتوده باقیمانده در زمینهای کشاورزی را به بیوچار تبدیل کند.
اگر این فناوری بهدرستی اجرا شود، پتانسیل حذف تا دو میلیارد تن کربن در سال را دارد، همچنین میتواند بازده محصولات کشاورزی را افزایش دهد. بیش از دوهزار سال است که بیوچار در حوزه آمازون تولید و برای بهبود خاک استفاده میشود، در حال حاضر حدود ۱۰ درصد از خاک این منطقه شواهدی از الحاقات بیوچار را نشان میدهد.
مقابله با آلودگی صوتی با راهکارهای نوین شهرهای مختلف
آلودگی صوتی یکی از چالشهای جدی و جدانشدنی شهرهای مدرن در سراسر جهان است. افزایش ترافیک جادهای، ساختوسازهای گسترده و فعالیتهای اجتماعی با ایجاد سطح بالایی از سروصدا موجب کاهش کیفیت زندگی ساکنان و به خطر افتادن سلامت روانی و جسمی آنها میشود. آلودگی صوتی در محیطهای شهری فکر کردن، تمرکز، برقراری ارتباط، انجام فعالیتهای روزمره و خوابیدن را با اختلال روبهرو میکند.
قرار گرفتن طولانیمدت در معرض سر و صدای جاده، راهآهن و حملونقل هوایی منجر به استرس فیزیولوژیکی و روانی میشود که بهطور غیرمستقیم بر بروز بیماریهای قلبی و فشار خون بالا تأثیر میگذارد. سر و صدای ناشی از سطوح متوسط ترافیک جادهای عملکرد شناختی کودکان از جمله توجه، تمرکز، تشخیص صدا، حافظه و توانایی خواندن را مختل میکند و کیفیت عملکرد آنها را در فعالیتهای مدرسه کاهش میدهد.
کاهش آلودگی صوتی به یکی از اولویتهای کلیدی در برنامهریزی شهری و مدیریت محیطهای شهری تبدیل شده است و شهرها در پی راهکارهای نوآورانه و مؤثر برای بهبود شرایط زندگی ساکنان خود هستند. راهکارهای مؤثر از جمله اعمال محدودیت سرعت، دیوارهای صوتی، سطوح جادهای بیصدا، ترویج وسایل نقلیه الکتریکی، استفاده از سنسورهای صوتی و برنامههایی برای افزایش آگاهی جامعه میتواند به بهبود کیفیت زندگی ساکنان کمک کند.
محدودیتهای سرعت در جادههای شلوغ و اجرای مقررات سختگیرانهتر در مورد سرعت میتواند به کاهش آلودگی صوتی کمک کند، زیرا صدای وسایل نقلیه با افزایش سرعت بیشتر میشود. برنامهریزی و طراحی توسعههای با کاربری مختلط در شهرها میتواند با کاهش فاصله بین خانهها و محل کار، نیاز به رفتوآمد طولانی را کاهش دهد. ترویج وسایل نقلیه الکتریکی از طریق یارانهها و زیرساختهای شارژ یکی دیگر از راههای کنترل آلودگی در شهرها بهشمار میآید. آموزش ساکنان درباره تأثیرات آلودگی صوتی و تشویق به رفتارهای کمصدا همچون محدودیت در بوق زدن و استفاده از ابزارهای کمصدا میتواند جامعه را به سمت رفتارهای مدنظر سوق دهد.
اروپا، جولانگاه حملونقل هیدروژنی پاک
پتانسیل بالای انرژی هیدروژن طی ۱۰ سال گذشته هیجانات زیادی را در سطح جهانی برانگیخته و توجهات گستردهای را به خود جلب کرده است. سوخت هیدروژن با پتانسیل خود برای کاهش قابلتوجه انتشار گازهای گلخانهای، منبع انرژی همهجانبهای را ارائه میدهد که میتواند سوخت وسایلنقلیه را تأمین، برق موردنیاز جوامع را تولید و حتی خانهها را گرم کند. متخصصان یک شرکت ترابری چندملیتی فرانسوی بهتازگی از پتانسیل این سوخت در ارائه راهحلهای حملونقل پایدار بهره گرفتهاند و به اجرای طرح تردد قطارهای هیدروژنی در منطقه برای نخستینبار در سراسر اروپا پرداختهاند. به این ترتیب آلمان و ایتالیا شاهد انتقال هیدروژن به فاز جدیدی از بهرهبرداری خواهند بود.
متخصص یادشده در سال ۲۰۱۶ از برنامههای خود برای پیادهسازی و توسعه یک سیستم قطار منطقهای در آلمان با سوخت هیدروژن رونمایی کرد که سیستمی ارزشمند برای حملونقل این کشور با تولید آلایندگی صفر است. قرار شد سیستم جدید تا سال ۲۰۲۲، جایگزین سایر سیستمهای قطار در سراسر آلمان شود، زیرا این کشور متعهد به پایداری است. ایتالیا نیز تا پایان سال جاری، میزبان پروژهای مشابه خواهد بود که بخشی از پیشرفتهای این کشور را در ایجاد نخستین بخش هیدروژنی تشکیل میدهد. اتحادیه اروپا سررسید دستیابی به اهداف خود برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای از طریق حملونقل به صفر درصد را سال ۲۰۵۰ تعیین کرده است و این قطارها نقش ارزشمندی در دستیابی به چنین هدفی ایفا کنند.
قطارهای هیدروژنی استانداردهای راحتی بالا و بیصدایی را ارائه میدهند که در همتایان الکتریکی آنها یافت میشود و در عین حال عملکرد عملیاتی معادل قطارهای دیزلی از جمله برد بالا دارند. این قطارهای نوآورانه روی خطوط غیربرقی حرکت و بهعنوان جایگزینی پایدار برای قطارهای سوخت فسیلی عمل میکنند.
نقش برنامههای جمعی در ارتقای زندگی شهری
شهرها بهعنوان مراکزی برای زندگی، کار و تعاملات اجتماعی با چالشهای فراوانی روبهرو هستند و برنامههای مشارکتی و گروهی نقش بسزایی بهعنوان ابزارهای کلیدی برای مقابله با این چالشها دارند. مشارکت فعال مردم در این برنامهها میتواند به تقویت انسجام اجتماعی، ترویج توسعه پایدار و ایجاد فضایی خلاقانه منجر شود که بر نیازها و خواستههای واقعی جامعه تأکید دارد.
نقش رویدادهای جمعی در احیای شهرها
برنامههای جمعی به شهروندان این امکان را میدهد که بهطور مستقیم در فرایندهای برنامهریزی و تصمیمگیری درگیر شوند، برنامهریزان شهری از این طریق درک عمیقتری از نیازها و مطالبات جامعه پیدا میکنند و به این ترتیب راهحلهای شهری را بهصورت متناسبتری طراحی میکنند. مشارکت شهروندان در برنامههای جمعی این فرصت را فراهم میکند تا تجربیات و مشاهدات روزمره خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند که نتیجه حاصل از آن به طراحان شهری در فهم بهتر نحوه استفاده از فضاها کمک میکند.
اجرا و گسترش برنامههای جمعی در شهر نتایج قابلتوجهی در زمینه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، پایداری و تابآوری ایفا میکند و منجر به شکلگیری فضاهای شهری پرجنبوجوش و ارتقای کیفیت زندگی شهری میشود.
تأثیر اجتماعی
کارگاهها و رویدادهای مشترک فرصتهایی را برای اعضای جامعه فراهم میآورند تا بتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند، ایدههای خود را به اشتراک بگذارند و به اهداف مشترکی برای ارتقای کیفیت زندگی دست پیدا کنند. ابتکاراتی همچون «هر کس، هر روز» در شهرهای بارکینگ و داگنهام انگلستان نشاندهنده این موضوع است که چگونه تشکیل شبکههای اجتماعی میتواند اعضای جامعه را به شرکت در فعالیتهایی همچون کشت محصولات کشاورزی، کاشت درخت و تجارت محلی تشویق کند. این تعاملات علاوهبر به بهبود رفاه فردی، پیوندهای همسایگی را تقویت میکند و جوامع پایدارتر و پرجنبوجوشتری میسازد.
رویدادهای اجتماعی تعامل میان ساکنان را تشویق و به تقویت روحیه اجتماعی کمک میکند. فعالیتهایی نظیر جشنوارههای محلی و مهمانیهای خیابانی شهروندان را به حضور در جمع و برقراری ارتباط با همسایگان تشویق و از این طریق پیوندهای اجتماعی را تقویت میکند. مراسمی که فرهنگ و میراث محلی را جشن میگیرند حس غرور، افتخار و تعلق به جامعه را میان ساکنان افزایش میدهد.
بسیاری از رویدادهای جمعی برای موفقیت خود به داوطلبان محلی نیاز دارند تا برنامهریزیها و تدارکات لازم را انجام دهند. این مشارکت نهتنها به سازماندهی رویداد کمک میکند بلکه منجر به افزایش مشارکت شهری و تقویت حس تعلق در جامعه میشود. از سوی دیگر، برگزاری رویدادهای مشارکتی جامعهای بههمپیوسته تشکیل میدهد که نرخ جرم و جنایت کمتری را تجربه میکند. فعالیتهای اجتماعی و گردهماییها موجب میشود ساکنان به یکدیگر بیشتر توجه کنند و در نتیجه محیطی امنتر ایجاد میشود.
افزایش تعاملات اجتماعی که توسط برنامههای مشارکتی حاصل میشود میتواند به بهبود سلامت روانی و عاطفی ساکنان کمک کند. فعالیتهای اجتماعی برنامهریزیشده بهطور منظم، افراد را به شرکت در فعالیتهای فیزیکی و استفاده از فضاهای باز ترغیب میکند که میتواند تأثیر مثبتی بر سلامت عمومی داشته باشد.
کارگاهها و رویدادهای مشارکتی میتواند مرکزی برای تعاملات اجتماعی باشد و فعالیتهای مختلفی همچون کلاسهای آموزشی، هنری، صنایع دستی و گردهماییهای اجتماعی را پوشش دهد. تحقیقات نشان میدهد که این مراکز میتوانند شبکههای اجتماعی و مشارکت شهری را در محلهها بهطور قابلتوجهی بهبود بخشند و همبستگی اجتماعی را افزایش دهند.
انرژی خورشیدی به فراساحل رسید
با نگاه به آیندهای کربنصفر، زمینهایی که به مزارع خورشیدی تبدیل شدهاند، در حال تبدیل شدن به یک منظره رایج در سطح جهان هستند، اما همچون توربینهای بادی، تأسیسات عظیم خورشیدی در حال حرکت به سمت فراساحل هستند. چین به دنبال ارزیابی کارایی این طرح، آزمایشهای دریایی یک سکوی شناور ششضلعی مقاوم در برابر امواج را آغاز کرده است. این آزمایش توسط گروهی در جنوب شبهجزیره شاندونگ اداره میشود و نشاندهنده آغاز برنامه تحقیقاتی خورشیدی فراساحلی در این کشور است.
سطح فوقانی سکوی آزمایشی به وسعت ۱۶۲۴ مترمربع دارای ۴۳۴ پنل فتوولتائیک است که سه فناوری و چهار ظرفیت مختلف را بهمنظور تعیین مستحکمترین پلتفرم ممکن برای راهاندازی مورد آزمایش قرار میدهد. این سکو به ارتفاع ۹ متر روی مجموعهای از ۶۴ شناور نصبشده در اطراف یک سازه پایینی قرار دارد. کابلهای متصل به بستر دریا که آن را در موقعیت خود نگه میدارد، برای مقاومت در برابر امواج ۱۰ متری طراحی شده است.
زمانی که امواج با پنلهای فتوولتائیک تماس پیدا میکنند، کریستالهای نمک تشکیل میشوند که بر کارایی تبدیل فوتوالکتریک تأثیر میگذارد. علاوهبر این، آب دریا موجب خوردگی اجزای فتوولتائیک و سیستمهای الکتریکی میشود، بنابراین کل سکو به سطح بالاتری از دریا ارتقا پیدا کرده است، بهطوری که حتی در شرایط دریایی سخت نیز امواج با پنلهای فتوولتائیک نصبشده برخورد نخواهد داشت.
مرحله تحقیق این سکو که در ۳۰ کیلومتری دور از ساحل در آبهایی به عمق ۳۰ متر واقع شده است، پس از نصب به مدت یک سال ادامه خواهد داشت. اعضای تیم مقاومت این سکو را در برابر باد و امواج، همچنین دوام کلی آن را بررسی و راندمان عملکرد، الزامات تعمیر و نگهداری و موارد دیگر را ارزیابی خواهند کرد. دادههای جمعآوریشده حاکی از توسعه سیستمهای خورشیدی فراساحلی آینده در ادغام با مزارع بادی فراساحلی موجود است.
این پروژه تنها طرح استفاده از پتانسیل انرژی خورشیدی فراساحلی نیست، پیش از این نیز متخصصان دانشگاه کرانفیلد جزایر دورافتاده اندونزی را به سکوهای خورشیدی شناور مقاوم در برابر امواج مجهز کرده و یک طرح خورشیدی آزمایشی شناور را در مزرعه بادی دریای شمال به مرحله اجرا گذاشتهاند. پس از آن نیز یک دکل شناور انعطافپذیر توسط Ocean Sun ساخته شد که همراه با امواج دریا بالا و پایین میرود و یک پلتفرم هیبریدی برای برداشت انرژی از باد، امواج دریا و خورشید را مورد آزمایش قرار داده است.
اهرام جیزه به گالری روباز تبدیل شد
چهارمین نسخه نمایشگاه معروف هنر معاصر در فضای باز با عنوان Forever Is Now (ابدیت، اکنون است) در اهرام تاریخی جیزه بازگشایی شد که شامل نصب آثار هنری در مقیاس بزرگ از ۱۲ هنرمند بینالمللی است. نمایشگاه سال جاری که توسط سازمان نمایشگاهی Art D'Egypte اداره میشود، باستانشناسی و شیفتگی مداوم به مکانهای باستانی را مورد توجه قرار میدهد.
نادین عبدالغفار، بنیانگذار Art D’Egypte، محیط منحصربهفرد این نمایش را به عنوان نقطه قوت رویداد عنوان کرده است زیرا برگزاری چنین گالری در یک فضای باستانی ۴۵۰۰ ساله در نوع خود بینظیر است. آثار قابل توجه این گالری شامل نصب نمادین اثر هنرمند کرهای ایکجون کانگ Ik-Joong Kang و مجسمههای نیلوفر آبیشکل هنرمند هندی شیلو سولمان (Shilo Shiv Suleman) است که زبانها و نمادهای معنوی مختلف را با هم ترکیب میکند، همچنین هنرمند ایتالیایی، لوکا بوفی، طرحهای مینیمالیستی را ارائه کرده است که به صورت یکپارچه با پسزمینه باستانی، ترکیب میشوند. این نمایشگاه تا شانزدهم نوامبر دایر خواهد بود و تلفیقی فرهنگی بیهمتایی را در یکی از نمادینترین مکانهای جهان ارائه میدهد.
هنرمندانی از بریتانیا، ایتالیا، کرهجنوبی، آفریقای جنوبی، بلژیک، لبنان، فرانسه، مصر، هند، یونان، اسپانیا و کانادا برای حضور در این رویداد موظف به رویاپردازی و ساخت قطعاتی شدند که نهتنها پسزمینه خیرهکننده اهرام را تکمیل میکنند، بلکه الهامبخش فکر و گفتوگو هستند. هرکدام از چیدمانها یک چشمانداز و داستان تازهای را ارائه میدهد و هنر معاصر را با تاریخ غنی مصر ترکیب میکند. از نمایشهای نوری فراگیر گرفته تا مجسمههای جذاب، این آثار بازدیدکنندگان را تشویق میکنند تا در مورد داستانهای خودشان و ارتباطاتی تأمل کنند که همه انسانها را متحد میکنند. همانطور که بازدیدکنندگان در این گالری روباز باورنکردنی قدم میزنند، تعامل پرجنبوجوش بین گذشته و حال را کشف خواهند کرد که نشان میدهد چگونه هنر به ما کمک میکند تا انسانیت مشترک خود را درک کنیم.
امن ترین کشورهای جهان معرفی شد
با رسیدن درگیریهای جهانی به بالاترین سطح خود از زمان جنگ جهانی دوم، احساس امنیت عمومی در دهه گذشته بهبود پیدا کرده است. این افزایش ایمنی درکشده تا حد زیادی به افزایش اعتماد به مجریان قانون نسبت داده میشود که عاملی کلیدی در میزان احساس امنیت مردم، صرفنظر از وضعیت اقتصادی یک کشور است. بسیاری از کشورهای مرفه از امنترین کشورهای جهان هستند و این امر ارتباط بین ثبات اقتصادی و امنیت فیزیکی را برجسته میکند.
نظم و قانون در سراسر جهان در سال ۲۰۲۴
امتیازات شاخص قانون و نظم بر اساس دادههای گزارش ایمنی جهانی گالوپ در سال ۲۰۲۴ نشان میدهد که امنترین کشورهای جهان در سال جاری عبارتند از:
کویت ۹۸
سنگاپور ۹۵
تاجیکستان ۹۵
نروژ ۹۳
استونی ۹۱
فنلاند ۹۱
ایسلند ۹۱
کوزوو ۹۱
لوکزامبورگ ۹۱
سوئیس ۹۱
این شاخص بر اساس نظرسنجی از ۱۴۶ هزار نفر در ۱۴۰ کشور جهان ترسیم میشود و برداشت عمومی از ایمنی را منعکس میکند. شرکتکنندگان در این نظرسنجی به سوالاتی در مورد ادراکشان در سه حوزه کلیدی «احساس امنیت شخصی»، «اعتماد به پلیس» و «تجربه حمله و سرقت» پاسخ دادند.
توربین بادی معروف هلند وارد بازار شد
وقتی صحبت از انرژیهای تجدیدپذیر به میان میآید، انرژی بادی بهعنوان یکی از امیدوارکنندهترین گزینهها است، اما به دلیل سروصدایی که توربینهای بادی ایجاد میکند، کمتر در شهرها مورد استفاده قرار گرفته است، همچنین استفاده از توربینهای سهپره رایج با احتمال آسیب رساندن به حیات وحش و جوامع محلی همراه است. به همین دلیل تاکنون تولید انرژی با پنلهای خورشیدی در شهرها اجرا شده است و استفاده از آنها بهسرعت در حال افزایش است.
شرکت هلندی ارشمیدس (Archimedes) بهتازگی توربین بادی شهری (لیام اف ۱) را به بازار معرفی کرده بود که به شکل صدف طراحی شده و به اندازهای کوچک است که بتوان آن را در محیطهای شهری و حتی ساختمانهای کوچک نصب کرد. این توربین یک نوآوری در صنعت انرژی بادی است که تقریباً بدون صدا، بسیار کارآمد و سازگار با مناظر شهری طراحی شده است.
طراحی لیام اف ۱ با اقتباس از پوسته صدف ناتیلوس و با نسبت طلایی انجام شده و از روتور مارپیچی برای آن استفاده شده است. این طراحی امکان جذب باد از جهات مختلف را به توربین میدهد، برخلاف توربینهای معمولی که نیاز به وزش باد از جهتهای مشخصی دارند. ظاهر توربین به شکلی مخروطی طراحی شده است که بدون استفاده از سخت افزار یا نرم افزار دیگر، مانند پرههای هواشناسی، خود را در جهت باد مناسب قرار میدهد.
مشخصات فنی توربین لیام اف ۱
این توربین بادی به فناوریهای جدیدی مجهز است که بهطور قابلتوجهی از صداهای ناخواسته ناشی از چرخش پرهها کاسته و به این ترتیب برای نصب در مناطق نزدیک به محلهها و محیطهای حساس مناسب است. لیام اف ۱ در دو مدل کوچک و بزرگ موجود است؛ مدل کوچک دارای قطر روتور ۰.۷۵ متر و توان نامی ۱۰۰ وات و قطر روتور مدل بزرگتر ۱.۵ متر با توان نامی ۵۵۰ وات است. هر دو مدل برای پرندگان و خفاشها بدون ضرر هستند زیرا نویزی با فرکانس کمتر از ۴۵ دسیبل تولید میکنند.
لیام اف ۱ بسیار کارآمدتر از توربینهای بادی معمولی با اندازه مشابه است زیرا برخلاف سبکهای قدیمی، نیروهای بالابرنده را با نیروهای پسای مقاومتی ترکیب میکند و به این ترتیب میزان جذب نیروی باد را افزایش میدهد و همچنین قابلیت تنظیم خودکار برای دستیابی به بهترین زاویه دریافت باد را دارد.
مدل بزرگ این توربین قادر به تولید ۱۵۰۰ کیلوواتساعت انرژی از جریان باد با سرعت حدود پنج متربرثانیه است که بهطور تقریبی نیمی از انرژی مصرفی یک خانواده معمولی را تشکیل میدهد. راندمان مدل کوچک با وزن تنها ۳۲ کیلوگرم، یکچهارم مدل بزرگ است و میتواند ۳۷۵ کیلوواتساعت انرژی تولید کند.
چشمانداز توربین بادی شهری
بر اساس پیشبینی کارشناسان هواشناسی، پنلهای خورشیدی در پاییز و زمستان سال جاری کارایی خوبی نخواهند داشت و نیاز به گزینههای جایگزین برای تولید انرژی جوامعی که برق خود را خارج از شبکه تأمین میکنند، بیش از هر زمانی اهمیت پیدا کرده است. شرکت Archimedes امیدوار است که این توربینها را با پنلهای خورشیدی ادغام کند و به ساختمانها و مشاغل خودکفای انرژی کمک کند تا در مزارع و کاربردهای ترکیبی هنگام وزش باد از توربینهای لیام اف ۱ و هنگام تابش خورشید از سلولهای خورشیدی برای تولید انرژی استفاده میشود.
این شرکت از پایههای پروانه (Butterly Pole) در شهرداری وستفورنه (Westvoorne) در جنوب هلند رونمایی کرد، یک دکل هشت متری که دارای ۲۰ پنل خورشیدی در پیرامون خود و یک توربین بادی مرکزی از مدل لیام اف ۱ است و قادر به تولید ۵۷۵ کیلووات برق است. در حال حاضر دو دکل در میدان اصلی شهر نصب شده است که برای تأمین نیازهای محلی بدون وابستگی به شبکه برق کافی است.
طراحی فشرده و مدرن این دکل قابلیت نصب در فضاهای شهری را فراهم کرده است و میتواند بهعنوان یک راهحل پایدار در زمینه تولید انرژی تجدیدپذیر در مکانهای مختلف استفاده شود. دکل پروانهای شرکت ارشمیدس با ترکیب انرژی حاصل از باد و خورشید به کاهش ردپای کربن و آلودگی کمک میکند و میتواند برای جوامع خارج از شبکه یا دورافتاده بهعنوان یک منبع انرژی پاک و پایدار استفاده شود.
سال گذشته، شرکت فرانسوی New Wind درخت باد شهری را برای استفاده تجاری معرفی کرد که از مجموعه ۷۲ میکروتوربین با محور عمودی برای تولید نیرو از بادهای ملایم استفاده میکند و برای محیطهای شهری بسیار مناسب است. پس از آن، توربین بدون پره شرکت اسپانیایی Vortex معرفی شد که ظاهری شبیه به یک لوله عمودی دارد و برای تولید برق به پرهها متکی نیست. این توربین به اندازهای کوچک است که قابلیت نصب در هر مکانی را دارد و میتواند تا ۱۰۰ وات برق تولید کند.
با گذشت زمان پیشرفتهای بیشتری در زمینه توربینهای بادی حاصل میشود و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۵۰ این صنعت بیش از ۶۰۰ هزار شغل جدید را پشتیبانی کند و نزدیک به ۳۵ درصد از تولید انرژیهای تجدیدپذیر آینده را تشکیل دهد.
نظر شما