همه باید صدای اصفهان باشیم

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان گفت: برای احیا، دریافت و نجات وضعیت آثار میراثی اصفهان که فقط برای اصفهان نیست بلکه برای کل کشور و حتی عالم است، حتماً وزارت میراث در این قصه ورود پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت‌الاسلام محمدتقی نقدعلی پیش از ظهر امروز _چهارشنبه شانزدهم آبان_ در آئین پاسداشت ثبت جهانی هنر قلم‌زنی اصفهان با بیان اینکه امروز روز مبارکی است، اظهار کرد: خداوند متعال نسبت به هنری که ما تولید می‌کنیم دقت می‌کند و حساس است؛ به‌طوری که وقتی به حضرت داوود دستور می‌دهد ترمه بباف آن ظرافت‌های هنری را گوش‌زد می‌کند، یعنی این چنین نیست که ما در تولید یک محصول این سلیقه‌هایی که رعایت می‌شود دخلی در تولیدات و خروجی کار داشته باشد.

وی افزود: استان اصفهان در هر یک از عرصه‌های صنایع دستی، آثار تاریخی و میراث ماندگار که برای ما به ارث رسیده سرآمد است و اگر بخواهیم نام ببریم واقعاً یک عرصه اعجاب آوری است که انتها ندارد.

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان تصریح کرد: حضور مسئولان ارشد کشوری و استانی در چنین جلسات و رونمایی‌هایی مثل ثبت جهانی هنر قلمزنی که یکی از هزاران هنری‌ست که در کشور ما و بالاخص در استان ما دارد رقم می‌خورد، دربردارنده رشد، توسعه و بالندگی‌است.

وی با اشاره به اینکه شما می‌دانید و من هم می‌دانم که در سال‌های اخیر هنرهای مختلف بالاخص صنایع دستی با آفت‌های زیادی مواجه شده است، افزود: صادرات فرش دستباف که یک زمانی بیش از سه میلیارد دلار از صادرات کشور را به خود اختصاص می‌داد امروز به ۵۰ میلیون دلار رسیده و ۳.۵ میلیارد دلار به دلایل مختلف به ۵۰ میلیون دلار رسیده است.

حجت‌الاسلام نقدعلی با بیان برخی از مشکلات گفت: پیمان سپاری ارزی یکی از مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم.

وی اظهار کرد: ما از یک طرف برای ورود بسیاری از عرصه‌ها تحریم نیستیم اما نسبت به صنعت فرش تحریم هستیم چراکه دشمنان می‌دانند نقطه حساس و گلوگاه کجاست و آنجا را تحریم می‌کنند و این نکته‌ای است که از مدیرکل میراث، استاندار و معاون وزیر تقاضامندم تا نسبت به این قصه و موارد مشابه آن از ورود محصولات مشابه ساخته شده خارجی که عرصه صنایع دستی ما را زیر سوال برده است، جلوگیری کنند.

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان ادامه داد: میراث تاریخی ما یک جهان است، اصفهان یک جهان است و این آثار تاریخی باقی‌مانده از گذشته ماقبل اسلام ایران، در دوره اسلامی تا الان که در اصفهان است با مشکلات جدی مبحث آب و محیط زیستی به جایی رسانده که سی و سه پل باقی‌مانده از گذشتگان، چهل ستون و ده‌ها و صدها اثر تاریخی در خطر نابودی هستند.

وی تصریح کرد: میراث تاریخی امروز با مشکل و چالش جدی بحث فرونشست زمین مواجه است و تقاضا دارم این پیام را خودتان دریافت کنید و در وزارتخانه از جانب اصفهان آن را پیگیر باشید.

حجت‌الاسلام نقدعلی گفت: امروز پس از اقداماتی که در دولت شهید رئیسی شروع شد با برخی از چالش‌ها روبه‌رو شدیم و تقاضامندم برای احیا، دریافت و نجات وضعیت آثار میراثی اصفهان که فقط برای اصفهان نیست بلکه برای کل کشور و حتی عالم است، حتماً وزارت میراث در این قصه ورود کند و در ادامه این مسیر است که صنایع دستی و ده‌ها صنایع اشتغال که این‌ها می‌تواند هم در کشور رونق ایجاد کند و هم مؤثر خواهد بود.

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان اظهار کرد: استاندار جدید اصفهان تجربه کاری خود را در سطح کشور داشته و به‌عنوان یک چهره ملی امروز سکاندار این استان شده است؛ همه ما سر خط هستیم که وزارتخانه میراث برای مشکل عمده شهر اصفهان یعنی قصه آب که پسوند و پشت بند این قصه فرونشست شده و این اوضاع را برای اصفهان رقم زده است، به‌طور جد پیگیری باشد.

وی ادامه داد: ما ۲۰ نماینده استان و خدمت‌گزار شما با تمام مسئولین استان از جمله قضائی و… همه یک صدا با عبارت «نجات اصفهان از این وضعیت» پشت سر شما هستیم.

کد خبر 808289

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.