به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، فلورانس نایتینگل نخستین شخصی بود که مفهوم پرستاری معاصر امروزی را به جهان معرفی کرد. او در فلورانس ایتالیا به دنیا آمد و به همین دلیل نام او را فلورانس گذاشتند. نایتینگل در طول جنگ کریمه پرستار بود و از آنچه به واسطه حضورش آنجا آموخته بود برای ایجاد یک سیستم پرستاری جامع هنگام بازگشت به خانه خود استفاده کرد. او بین سربازان مجروح جنگ، لقب «بانوی چراغدار» را داشت. نایتینگل نویسندهای پرکار بود که روشهای پرستاری خود را از طریق نوشتههایش به اشتراک میگذاشت، او همچنین اطلاعات زیادی در زمینه علم آمار داشت و همواره یافتههایش را با آمار به اشتراک میگذاشت؛ یکی از اولین اشکال نمودار دایرهای توسط او ایجاد شد.
او در سال ۱۸۷۰ اولین مدرسه پرستاری را با همکاری بیمارستان سنت توماس در لندن تأسیس کرد. فلورانس نایتینگل یک پیشگام پرستاری مدرن بود که روز تولد او به عنوان روز جهانی پرستاری گرامی داشته میشود.
شعار روز جهانی پرستار ۲۰۲۴
شعار روز جهانی پرستار ۲۰۲۴ «پرستاران ما، آینده ما. قدرت اقتصادی مراقبت کردن» تعیین شد زیرا پرستاری بنیاد اصلی مراقبتهای بهداشتی است که اغلب با محدودیتهای مالی مواجه است.
دانستنیهای پرستاری
کمبود پرستار در آینده
تخمین زده میشود که ۲۹ میلیون پرستار و ۲.۲ میلیون ماما در سراسر جهان وجود داشته باشد. سازمان جهانی بهداشت WHO کمبود ۴.۵ میلیون پرستار و ۰.۳۱ میلیون ماما را تا سال ۲۰۳۰ برآورد کرده است.
تعداد پرستاران زن بیشتر از مردان است
حرفه پرستاری در چند دهه اخیر فراگیرتر شده است، اما هنوز راه زیادی در پیش است. طبق آمار WHO از سال ۲۰۲۰، تنها ۱۰ درصد از پرسنل پرستاری مرد هستند.
کلاه پرستاری، ابداع نایتینگل
فلورانس نایتینگل اولین اقدامات کلیدی بهداشتی و همچنین کلاه پرستار را به عنوان بخشی از لباس پرستار معرفی کرد.
پرستاری با بیشترین تعداد عمل زایمان
لوکرتیا لستر بین سالهای ۱۷۴۵ تا ۱۷۷۹ حدود ۱۳۰۰ نوزاد به دنیا آورد.
روز پرستار در ایران
روز پرستار در ایران هر سال مصادف با زادروز حضرت زینب (س) گرامی داشته میشود. این روز به عنوان فرصتی برای تقدیر از زحمات پرستاران و یادآوری نقش حیاتی آنها در نظام سلامت شناخته میشود. حضرت زینب (س) به عنوان نماد ایثار و صبر، در تاریخ پرستاری ایران جایگاه ویژهای دارد.
کمبود پرستار در کشورهای مختلف
فنلاند، موناکو، نروژ، سوئیس و ایسلند بیشترین تعداد پرستار را به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت دارند.
کمبود پرستار یک خطر فزاینده سلامت در بسیاری از کشورها است. یک نظرسنجی جهانی در سال ۲۰۲۲ توسط McKinsey & Company نشان میدهد که آفریقا و آسیای جنوبشرقی بیشترین کمبود را دارند. این بررسی همچنین نشان داد که پنج عامل اصلی برای حفظ پرستاران شامل موارد زیر است:
- محیط کاری امن
- تعادل کار و زندگی
- مراقبت و اعتماد به همتیمیها
- انجام کار معنادار
- برنامه کاری انعطافپذیر
نظر شما