به گزارش خبرگزاری ایمنا، تحقیقات جدید در استرالیا از ارتباط میان زمان صرفشده با صفحه نمایش در کودکان و افزایش خطر ابتلاء به اختلال طیف اوتیسم حکایت دارند. این مطالعات بر روی ۵۱۰۷ کودک انجام شده و نتایج آن در مجله طب کودکان جاما منتشر شده است.
بر اساس این پژوهش، کودکانی که پیش از دو سالگی بیشتر از چهارده ساعت در هفته پای صفحه نمایش مینشینند، در سن دوازده سالگی ۸۰ درصد بیشتر از کودکانی که زمان کمتری به تماشای صفحه نمایش اختصاص میدهند، در معرض خطر ابتلاء به اوتیسم قرار دارند. این موضوع موجب نگرانی متخصصان از تأثیر زمان صفحه نمایش بر رشد اجتماعی و حسی کودکان شده است.
سابرینا باتلر، استادیار مشاوره در دانشگاه سیراکیوز، اظهار کرد: استفاده بیش از حد از رسانههای دیجیتال ممکن است بر مهارتهای اجتماعی کودکان تأثیر منفی بگذارد و مشکلاتی در برقراری روابط دوستانه ایجاد کند. به گفته محققان، مواجهه با صفحه نمایش در کودکان میتواند موجب اختلال در پردازش حسی و تغییر در شیمی مغز شده و انتقالدهندههای عصبی کلیدی همچون ملاتونین، دوپامین و استیل کولین را تحت تأثیر قرار دهد.
در این تحقیق به تأثیر عواملی چون تحصیلات مادر و درآمد خانواده اشاره شده و آمده است که این عوامل اجتماعی نیز بر رشد کودکان تأثیر دارند. نویسندگان مطالعه پیشنهاد کردهاند که پزشکان در ارزیابی رشد کودکان، زمان صفحه نمایش را نیز در نظر بگیرند.
محققان به والدین توصیه کردهاند که با توجه به افزایش محبوبیت رسانههای دیجیتال، مراقب زمان صفحه نمایش کودکان خردسال خود باشند و زمان استفاده از این ابزارها را محدود کنند تا روند رشد طبیعی آنها تسهیل شود.
منبع: JAMA Pediatrics
نظر شما