به گزارش خبرگزاری ایمنا، پژوهشگران دانشگاه بولونیا در مطالعهای جدید به کشف ارتباطی میان نمادهای حکاکیشده بر روی مهرهای سنگی استوانهای و تکامل خط میخی بهعنوان قدیمیترین سیستم نوشتاری جهان پرداختهاند. این یافتهها نشان میدهد که این نمادها به عنوان نشانههایی برای توسعه اولیه نوشتار در جنوب بینالنهرین نقش اساسی ایفا کردهاند.
به گفتهی محققان، برخی از این مهرهای استوانهای به حدود ۴۴۰۰ سال قبل از میلاد بازمیگردد، زمانی که نشانهها برای تأیید معامله یا نگهداشتن حسابها روی الواح گلی چاپ میشدند. این نقوش، که شامل تصاویر مربوط به حمل کوزهها و پارچه بوده است، بعدها در نوشتههای ابتدایی برای تجارت محصولات کشاورزی و منسوجات به کار گرفته شدند و به تدریج به نشانههای خط میخی تبدیل شدند.
سیلویا فرارا، استاد زبانشناسی کلاسیک دانشگاه بولونیا، اظهار کرد: تغییر از نمادگرایی پیشانوشتار به نوشتار یکی از پیشرفتهای مهم فناوریهای شناختی انسان محسوب میشود.
این گذر نشان میدهد چگونه انسان از پیشاتاریخ به تاریخ قدم گذاشت و برخی تصاویر ماقبل تاریخ در سیستمهای نوشتاری اولیه وارد شدند.
محققان امیدوارند که با این پژوهشها بتوانند نمادهای نوشتاری پیشامیخی بیشتری را شناسایی و رمزگشایی کنند. نتایج این مطالعه در نشریه علمی «دنیای باستان» منتشر شده است.
نظر شما