محمدرضا کنعانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در گلستان اظهار کرد: چون حوزه محیط زیست یک فرایند مشارکتی است از این رو لازم است تا شهروندان در حفظ و حراست از محیط زیست مشارکت داشته باشند.
وی افزود: برای اینکه مشارکت سازندهتر باشد باید آگاهی و دانش مردم را نسبت به محیط زیست افزایش دهیم، از این رو آموزش کودکان، نوجوانان و دانش آموزان اولویت ویژه ماست.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان از انعقاد تفاهمنامهای با اداره کل آموزش و پرورش استان خبر داد و گفت: براساس این تفاهمنامه، برنامههای متنوعی برای توانمندسازی دانشآموزان و مجموعه آموزشو پرورش استان در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: در فاز نخست ۳۵ مدرسه در روستاها و حاشیه مناطق تحت مدیریت همچون پارک ملی گلستان، منطقه حفاظت شده جهان نما و مجموعه تالابها انتخاب شد.
کنعانی خاطرنشان کرد: از آنجایی که سخنرانی ممکن است برای دانشآموزان اثرگذار نباشد، تئاتر موزیکال با موضوع حفاظت از محیط زیست را در دستور کار قرار گرفت تا از این طریق برای کودکان و نوجوانان آگاهسازی انجام شود.
وی با بیان اینکه این روند از سال ۱۴۰۱ ادامه دارد، افزود: علاوه بر این یک طرحی تحت عنوان سه شنبههای محیط زیست برای دانش آموزان برنامهریزی شده است تا بر اساس آن هر هفته تعدادی دانشآموز برای تماشای تئاتر موزیکال و بازدید از حیات وحش به اداره کل محیط زیست استان میآیند.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان از اجرای طرح یک ساعت با محیطبان در مدارس با هدف فرهنگسازی خبر داد و گفت: در این طرح محیطبان با لباس فرم در مدارس حاضر شده و درباره حرفه خودشان برای دانشآموزان صحبت میکنند.
وی تصریح کرد: طرح خانههای محیط زیست پروژه دیگری است که در فضایی بستر خانه برای حضور شهروندان مهیا شده است که بر اساس آن شهروندان میتوانند حساسیتهای محیط زیست را آموزش ببینند.
کنعانی یکی دیگر از راههای اطلاعرسانی و آگاهسازی جامعه را آموزش در بستر کانونهای پرورش فکری برای کودکان و نوجوانان دانست و افزود: کانونهای پرورش فکری از مراکزی هستند که نقش ارزندهای در حفظ و حراست از محیط زیست و آموزش به کودکان و نوجوانان دارند به همین خاطر با این مراکز وارد مذاکره شدیم و هشت مراکز کانون پرورش فکری در هشت شهرستان به عنوان خانه محیط زیست معرفی کردیم تا از این طریق اطلاعات خوبی در اختیار دانشآموزان قرار گیرد.
نظر شما