به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ایالات متحده آمریکا بزرگترین اقتصاد جهان و در بسیاری از زمینهها کشوری پیش رو است، با این حال در بعضی موارد از دیگر کشورهای توسعهیافته جهان عقب مانده و نیاز به بهبود دارد. در ادامه با نمای کلی از اقتصاد، جمعیت، سیستم مراقبتهای بهداشتی، آموزش و هزینههای نظامی این کشور آشنا میشویم.
اقتصاد
ایالات متحده آمریکا با تولید ناخالص داخلی (GDP) حدود ۲۷ تریلیون دلار، بزرگترین اقتصاد جهان است و بالاترین هزینههای مراقبتهای بهداشتی و بیشترین بودجه نظامی را دارد. رقم بالای تولید داخلی، موجب پیشی گرفتن این کشور از سایر اقتصادهای بزرگ از جمله چین (۱۷.۸ تریلیون دلار) و آلمان (۴.۵ تریلیون دلار) میشود. تولید ناخالص داخلی آمریکا به ازای هر نفر ۶۵ هزار و ۲۰ دلار است (بهطور تقریبی چهار برابر میانگین جهانی) و آن را در رتبه هفتم جهان قرار میدهد.
وزارت خزانهداری آمریکا بالاترین ذخایر طلای جهان را به میزان ۸۱۳۳ تن و ارزش حدود ۷۰۰ میلیارد دلار دارد. این مقدار بیش از دو برابر ذخایر آلمان (۳۳۵۲ تن) و سه برابر ذخایر ایتالیا (۲۴۵۲ تن) است. در حالی که تولید ناخالص داخلی منعکسکننده تولید کلی اقتصادی یک کشور است، ذخایر طلای آن با حمایت از سیاستهای پولی و تأثیرگذاری بر ثبات ارز و تجارت، نقش مشخصی در چشمانداز مالی آن ایفا میکند.
دادههای جمعیتی
ایالات متحده آمریکا با ۳۴۵ میلیون نفر جمعیت، پس از هند (۱.۴۳ میلیارد) و چین (۱.۴۱ میلیارد) سومین کشور پرجمعیت جهان است، با این حال نرخ رشد جمعیت آن بهطور پیوسته در حال کاهش است و همراه با پیری جمعیت، چالشهای اقتصادی و اجتماعی بالایی همچون حفظ بهرهوری و حمایت از سالمندان را به همراه دارد.
نرخ باروری در این کشور تنها ۱.۸۴ است، یعنی میانگین تعداد فرزندان یک زن در طول زندگی خود در این کشور بهطور متوسط کمتر از دو فرزند و از میانگین جهانی ۲.۴ و نرخ جایگزینی ۲.۱ مورد نیاز برای جمعیت پایدار و بدون مهاجرت، کمتر است. (کشورهایی که بالاترین نرخ باروری را دارند نیجر (۶.۶۴)، آنگولا (۵.۷۰) و جمهوری دموکراتیک کنگو (۵.۴۹) هستند و تایوان (۱.۱۱)، کرهجنوبی (۱.۱۲) و سنگاپور (۱.۱۷) کمترین نرخ را دارند.)
میانگین امید به زندگی نیز در ایالات متحده آمریکا ۸۱ سال یعنی کمی بالاتر از میانگین جهانی ۷۵ سال است، اما همچنان از اکثر کشورهای اروپایی و سایر کشورهای توسعهیافته کمتر است.
کیفیت زندگی
حداقل دستمزد فدرال ایالات متحده آمریکا از سال ۲۰۰۹ تاکنون ۷.۲۵ دلار در ساعت بوده است. به گفته Data for Progress، یک اندیشکده مترقی آمریکایی، افزایش حداقل دستمزد یک موضوع کلیدی انتخاباتی است، زیرا بیش از ۸۰ درصد از رأیدهندگان آمریکایی معتقدند که دستمزد فعلی برای برخورداری از یک زندگی با کیفیت مناسب کافی نیست.
با میانگین کار در هفته ۳۷ تا ۵۲ ساعت، حداقل دستمزد سالانه در ایالات متحده حدود ۱۵ هزار و ۸۰ دلار و بهطور تقریبی دو برابر میانگین جهانی ۶۲۹۳ دلار است، اما این میزان تنها نیمی از حداقل دستمزد کارگران در کشورهایی همچون استرالیا (۳۴۵۱۵ دلار)، نیوزلند (۳۳۴۸۷ دلار) و لوکزامبورگ (۳۲۱۰۳ دلار) را تشکیل میدهد.
با این حال در زمینه مقرونبهصرفه بودن ازجمله برای خرید خانه، آمریکا با نسبت قیمت به درآمد ۱۳۱.۳ از بالاترینها در جهان بهشمار میرود. این امر نشان میدهد که میانگین قیمت یک خانه در ایالات متحده آمریکا در مقایسه با سال ۲۰۱۵ بهعنوان سال پایه، بیش از ۳۰ درصد از رشد درآمد پیشی گرفته است.
در حال حاضر نامزدهای ریاستجمهوری آمریکا (کامالا هریس و دونالد ترامپ)، هر دو از معرفی سیاستهای مالیاتی برای حمایت از خریدارانی خبر دادهاند که برای نخستین بار خانه خریداری میکنند.
گرانترین مراقبتهای بهداشتی جهان
آمریکا پرهزینهترین سیستم مراقبتهای بهداشتی را در جهان دارد و سالانه بیش از ۱۲ هزار دلار برای هر نفر هزینه میکند. هزینههای بالای خدمات، داروها و حق بیمه در آن، با ایجاد موانعی برای دسترسی افراد بهویژه اقشار آسیبپذیر به خدمات درمانی همراه است. هزینههای مراقبتهای بهداشتی دولت این کشور ۱۶.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی آن و حدود هفت درصد بالاتر از میانگین جهانی ۷.۳ درصد است.
با وجود هزینههای بهنسبت بالای مراقبتهای بهداشتی، امتیاز شاخص سلامت ایالات متحده آمریکا کمتر از بسیاری از کشورهای پردرآمد دیگر است. این امتیاز میزان سلامت افراد و دسترسی آنها به خدمات مراقبتهای بهداشتی را اندازهگیری میکند.
هریس از حامیان قوی قانون مراقبتهای بهداشتی مقرونبهصرفه است و هدف خود را مقرونبهصرفه کردن خدمات بهداشتی برای بیشتر آمریکاییها تعیین کرده است. وی متعهد شده که این قانون ۱۴ ساله را گسترش دهد، با این حال ترامپ در طول دوره ریاستجمهوری خود در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ بارها سعی کرد آن را لغو کند.
آموزش و پرورش
با توجه به ابتکار دادههای آموزش، هزینههای آموزش عمومی در ایالات متحده آمریکا کمتر از معیارهای جهانی و از رشد اقتصادی عقبتر است. این کشور حدود ۶.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف آموزش میکند که بالاتر از میانگین جهانی ۴.۷ درصدی است. در زمینه عملکرد در ریاضیات، علوم و خواندن آمریکا در برنامه سال ۲۰۲۲ برای ارزیابی بینالمللی دانشآموزان (PISA) در مجموع ۱۴۶۸ امتیاز کسب کرد. این امتیاز از میانگین جهانی ۱۳۲۰ بیشتر، اما در مقایسه با چندین کشور آسیایی از جمله سنگاپور (۱۶۷۹ امتیاز)، چین (۱۶۰۵) امتیاز و ژاپن (۱۵۹۹ امتیاز) کمتر است.
مخارج و قدرت نظامی
ایالات متحده آمریکا بیشتر از مجموع ۱۰ کشور بعدی با بالاترین هزینه نظامی، برای ارتش خود هزینه میکند و ۳۹ درصد از کل هزینههای نظامی جهان را تشکیل میدهد. با نزدیک به ۹۰۰ میلیارد دلار بهعنوان سهمی از تولید ناخالص داخلی، هزینههای نظامی این کشور ۳.۴۵ درصد و بسیار بالاتر از میانگین جهانی ۲ درصد است.
نظر شما