به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، سیدسعید میرنظامی صبح امروز _دوشنبه چهاردهم آبان_ در آئین روز جهانی استاندارد و تجلیل از برگزیدگان استاندارد استان مرکزی اظهار کرد: شعار امسال هفته استاندارد، مشارکت مردمی و جهش تولید و توسعه اقتصادی، نامگذاری شده است.
وی افزود: حضور محصولات ایران اسلامی در بازارهای جهانی منوط به رعایت استاندارد و کیفیت است.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی تصریح کرد: وقوع این رخداد بزرگ به تنهایی توسط سازمان استاندارد امکانپذیر نیست چراکه ما تنها، نقش محوری و دبیرخانهای داریم و ضرورت دارد همه ارگانها پای کار باشند.
میرنظامی افزود: نیاز است به موضوع استاندارد توجه ویژه شود چراکه حضور کشور و استان مرکزی در بازارهای جهانی در گرو توجه به استاندارد و کیفیت است.
وی با بیان اینکه صدور پروانه حلال در سطح کشوری و برش استانی در حال اجراست گفت: برای استانداردسازی تجهیزات تفریحی، مصالح ساختمانی، آسانسورها و طلا، اقدامات خوبی انجام شده است.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی اضافه کرد: با توجه به شرایط خاص ارزی کشور، چارهای جز تولید داخلی و پیگیری راهبرد ارتقا استاندارد و کیفیت نداریم.
میرنظامی ادامه داد: امسال در حوزه خود به عنوان دستگاه نمونه و برتر استان مرکزی انتخاب شدیم که حاصل هم افزایی و کمک تمامی دستگاههاست.
اندازهشناسی یکی از چهار رکن سازمان ملی استاندارد است
حسن خانهزر رئیس مرکز اندازه شناسی، اوزان و مقیاسهای سازمان ملی استاندارد ایران هم اظهار کرد: اندازهشناسی یکی از چهار رکن سازمان ملی استاندارد به شمار میرود.
وی افزود: اجرای کامل قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد در کشور الزامی است، هنوز بسیاری از مواد این قانون اجرا نشده است.
رئیس مرکز اندازه شناسی، اوزان و مقیاسهای سازمان ملی استاندارد ایران تصریح کرد: بعد از ابلاغ قانون تقویت و توسعه استاندارد، سازمان ملی استاندارد زیر نظر مستقیم ریاست جمهوری قرار گرفت و ساختاری حاکمیتی پیدا کرد و وظایف این دستگاه، تغییرات تحولی پیدا کرد.
خانه رز با بیان اینکه قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد متقن است افزود: امید میرود این قانون به خوبی مطالعه و مورد توجه قرار گیرد تا در تمام حوزهها اجرایی شود.
وی عنوان کرد: قانون تقویت و توسعه جدید استاندارد در سال ۹۶ مصوب مجلس شورای اسلامی شد و به گفته بسیاری از کارشناسان امر، از قوام خوبی برخوردار است.
رئیس مرکز اندازه شناسی، اوزان و مقیاسهای سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: در سالهای اخیر اقدامات خوبی انجام شده که بسیاری از آنها برای نخستینبار، زیربنایی و زیرساختی بود و برای اجرای بهتر سایر مواد قانونی باید از این پس، انجام شود.
خانه رز گفت: سازمان استاندارد ایران، عضویت بسیاری از سازمانهای بینالمللی استاندارد را در اختیار دارد.
وی افزود: اقتصاد هر کشوری بر مبنای ارتباط و رعایت اصول بینالمللی رشد میکند به همین دلیل عضویت در سازمانهای بینالمللی از اهمیت شایانی برخوردار است.
رئیس مرکز اندازه شناسی، اوزان و مقیاسهای سازمان ملی استاندارد ایران اضافه کرد: امسال نیز توانستیم عضویت منطقهای اقیانوسیه و آسیا و عضویت بینالمللی آی لک را کسب کنیم.
خانه رز تاکید کرد: اگر تاجر یا یک واحد تولیدی بخواهد صادراتی داشته باشد باید گواهینامهای از نظر مرغوبیت و استاندارد بودن کالا را به مجامع بینالمللی ارائه دهد تا مورد پذیرش قرار گیرد.
وی افزود: در گذشته با وجود آزمایشگاههای مورد تأیید سازمان ملی استاندارد تحت پروتکلهای ۱۷۰۲۵، اعتبار بینالمللی نداشت و باید یک آزمایشگاه مقصد هم تجدید میشد که هم اینک با این عضویت، آزمایشگاههایی که کد ۱۷۰۲۵ دارند مورد تأیید بینالمللی است و دیگر نیازی نیست واحد تجاری یا صنعتی تأیید مقصد گیرد و این امر در کاهش هزینههای ارزی نقش بسزایی دارد.
رئیس مرکز اندازه شناسی، اوزان و مقیاسهای سازمان ملی استاندارد ایران خاطر نشان کرد: عضویت در منطقه اوراسیا در حوزه اندازه شناسی با جدیت پیگیری میشود.
نظر شما