هنر در خدمت حفظ و معرفی فرهنگ ایثار و شهادت

مراسم رونمایی از آثار هنری مربوط به کنگره شهدای استان اصفهان در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با حضور هنرمندان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا اکبری، معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان پیش از ظهر امروز _دوشنبه چهاردهم آبان_ در مراسم رونمایی از آثار هنری مربوط به کنگره شهدای استان اصفهان اظهار کرد: انقلاب، هنر بنیان‌گذار انقلاب اسلامی بود و رویکردی که بسیج در ۴۰ سال گذشته داشته، به سمت تخصصی شدن در شاخه‌های مختلف رفته که یکی از مهم‌ترین آن، بسیج هنرمندان است.

وی افزود: امروز هنرمندان در بخش اسلامی و انقلابی هنر و حوزه ایثار و شهادت کار کردند و با هنرشان، آن‌ها را ماندگار کردند. جهت دادن به هنر و خلق آثار هنری با زمینه‌ای که در انقلاب اسلامی داریم، می‌تواند این انقلاب را ماندگارتر کند.

استقبال بی‌نظیر هنرمندان برای خلق اثر در حوزه ایثار و مقاومت

در ادامه حجت‌الله سلطانی، مدیر کانون مرکزی بسیج هنرمندان استان اصفهان اظهار کرد: از سال گذشته، مراسم افتتاح دومین کنگره ۲۴ هزار شهید استان اصفهان با همکاری دستگاه‌های مختلف اجرا شد و در آبان شاهد برگزاری اجلاس نهایی به‌عنوان ایستگاهی برای شروع دوباره خواهیم بود؛ در کنگره، فضاهای مختلفی دنبال می‌شود اما از موضوعات مورد تاکید رهبری، فضای هنر است زیرا بارها فرموده‌اند «هر اندیشه و تفکر و انقلابی تا در قالب هنر نگنجد، ماندنی نیست.»

وی افزود: اگر بخواهیم در فضای بزرگداشت شهدا در کنار اندیشه و تفکر و فرهنگ ایثار قدم برداریم باید از فضای هنر استفاده کنیم؛ یکی از کارگروه‌های موفق در کنگره بزرگداشت شهدا، رویدادها و خلق آثار هنری بود؛ در عرصه‌هایی همچون فیلم، نمایش، هنرهای سنتی، صنایع دستی، شعر و عرصه‌های یازده‌گانه نیز با کلیدواژه ۲۴ هزار اتفاقات خوبی رقم خورد.

مدیر کانون مرکزی بسیج هنرمندان استان اصفهان خاطرنشان کرد: یکی از این رویدادها، رویداد فراخوان ۲۴ هزار نقش بود که اعلام شد هرکس طرح و ایده‌ای دارد که می‌تواند به فضای کنگره و انعکاس و ترویج فرهنگ ایثار کمک کند، ارسال کند؛ از این رویداد، استقبال فراتر از انتظاری شد طوری که در دبیرخانه، مدت زیادی مشغول بررسی آثار در سه قالب آثار فاخر، جریان ساز و هنری بودیم و امروز بیش از ۲۵ اثر تولید و نگه‌داری می‌شود و در اواخر آبان، شاهد برگزاری نمایشگاه این آثار خواهیم بود؛ البته که این راه تمام‌نشده و برنامه‌های مختلفی برای بعد کنگره و در عرصه‌های متنوع اجرا خواهد شد.

سلطانی گفت: بین آثار ارسالی، بر اساس ۲۷۰ سوژه که تا کنون شناسایی شده، سوژه روستای دره‌بید بود که در تمام مردان آن در زمان دفاع مقدس به جبهه رفتند و زمان تشییع نخستین شهید این روستا، هیچ مردی حضور نداشت که بخشی از تابلوی نگارگری برگزیده به این موضوع پرداخته شده است.

هنرمندان تجسمی، پای کار شهدا

در بخشی دیگر نیز فرزاد زارعی، هنرمند و خالق یک آثار برگزیده اظهار کرد: بیش از ۸۰ لایه فلز در این اثر وجود دارد که هرکدام به صورت جداگانه قلمزنی و مشبک شده‌اند؛ در قسمت تصاویر شهدا، پرتره‌هایی هستند که با همکاری استاد محمودی انجام شده و تلاش شده است که این چهره‌ها با هنر اصیل اصفهان، ماندگار شود؛ تصویر شهید بهشتی در مرکز این اثر و در سمت راست ایشان، شهیدان خرازی، حجازی، میثمی و در سمت چپ، شهیدان کاظمی، زاهدی و ردانی‌پور قرار دارد؛ این اثر ۴۲ روز به صورت فشرده و توسط یک تیم شش‌نفره انجام شده‌است.

محمدرضا شفیعی، هنرمند دیگری که در خلق این اثر سهیم بود گفت: در این اثر، دستی که به آسمان بلند شده و باز سنگینی مسئولیت شهدا را نشان می‌دهد، همچنین تصویر شهدای شاخص اصفهان در این کنگره در این اثر وجود دارد؛ در کنار این موضوع آیه «وَلَا تَحۡسَبَنَّ ٱلَّذِینَ قُتِلُواْ فِی سَبِیلِ ٱللَّهِ أَمۡوَٰتَۢاۚ بَلۡ أَحۡیَآءٌ عِندَ رَبِّهِمۡ یُرۡزَقُونَ» و «مِّنَ ٱلۡمُؤۡمِنِینَ رِجَالࣱ صَدَقُواْ مَا عَٰهَدُواْ ٱللَّهَ عَلَیۡهِۖ فَمِنۡهُم مَّن قَضَیٰ نَحۡبَهُۥ وَمِنۡهُم مَّن یَنتَظِرُۖ وَمَا بَدَّلُواْ تَبۡدِیلࣰا» در این اثر، نقش بسته است.

وی افزود: در قسمت بالای این اثر، نام «هو الشهید» کار شده است که به خداوند اشاره دارد. قسمت پایین تابلو به نام ستارگان درخشان نام گرفت، چرا که رهبر انقلاب فرمودند شهدای اصفهان، مثل ستاره می‌درخشند.

این هنرمند خاطرنشان کرد: این کار شامل قلمزنی، مشبک فلزی و مرصع‌کاری است و مهم‌ترین و ابتکاری‌ترین تکنیک کار شده در آن، لایه بندی فلز است که تقریباً بیش از ۸۵ لایه در کنار هم قرار گرفته‌اند.

مجید صادق‌زاده، هنرمند نگارگری و خالق یکی دیگر از آثار برگزیده اظهار کرد: این اثر با تکنیک اکریلیک خلق شده است و در آن شاهد حرکت هستیم که نماد رشد و تعالی است. در کنار این موضوع، پرچمی در حال در اوج گرفتن به سمت نور دیده می‌شود، همچنین این اثر از سمت راست، لاجوردی‌تر و به سمت نمادهای اسلیمی اصفهان رفته است.

وی افزود: چند نماد در ارتباط با روایات یا مناطقی که شهدا در آن حاضر بودند نیز در این اثر وجود دارد که یکی از آن‌ها، روستای دره‌بید است که بید در این اثر، نماد آنجاست؛ روایت دیگر، داستان شهیدی است که در دیدار با حضرت امام (ره)، یک سوغات طلب می‌کنند؛ این اشاره در اثر، به‌صورت نمادین کار شده است، همچنین حرکت پلاک، نمادی از شهدا و پای بسته شده نمادی از مجروحیت و جانبازی است.

این هنرمند خاطرنشان کرد: به طور کلی، طبیعت‌سازی در این اثر، نشان دهنده جنبه رشد و تعالی و هماهنگ با حرکت سیمرغ است، همچنین طیف رنگین از طیف زرد تا بنفش در این اثر وجود دارد و سعی شده در کنار نماد اسطوره‌ای سیمرغ، نشاط نیز در اثر تلفیق شود.

کد خبر 807526

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.