واحد تولیدی که کیفیت را رعایت نکند، اعمال قانون می‌شود

مدیرکل استاندارد استان مرکزی گفت: هر واحدی تولیدی که کیفیت را رعایت نکند اعمال قانون خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، سید سعید میرنظامی ظهر امروز _شنبه دوازدهم آبان_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از مهر سال گذشته تاکنون ۲۶ پروانه تشویقی تمدید و ۱۸۶ پروانه اجباری و ۱۴ پروانه تشویقی ابطال شده است.

وی افزود: از هزار و ۱۸۳ واحد موجود در استان مرکزی، ۷۹۰ واحد فعال مشمول استاندارد اجباری است و این واحدها به صورت مستمر بازرسی و نمونه‌برداری می‌شود.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی تصریح کرد: از مهر سال گذشته تاکنون دو هزار و ۴۹۳ فقره بازرسی توسط این اداره کل انجام شده است.

میرنظامی با بیان اینکه چهار هزار و ۶۶۰ مرحله نمونه‌برداری دریک سال گذشته انجام شده است، گفت: بر اساس قانون وقتی کالایی تولید مشمول استاندارد اجباری باشد، باید حداقل چهار بار در سال نمونه‌برداری شود و پس از اینکه بازرسی و نمونه‌برداری انجام شد، برخی موارد منجر به صدور پروانه و تمدید پروانه می‌شود.

وی ادامه داد: در یک سال گذشته ۱۲۲ فقره پروانه مشمول استاندارد اجباری و ۹ فقره پروانه تشویقی صادر شده است.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی گفت: هر واحدی تولیدی که کیفیت را رعایت نکند اعمال قانون خواهد شد.

میرنظامی با بیان اینکه ۴۸۰ فقره پروانه استاندارد اجباری از مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال تمدید شده است ادامه داد: این تمدیدها بعد از چهار مرحله نمونه‌برداری صورت گرفته است، زمانی که پروانه اجباری ابطال می‌شود، به علت اینکه مشمول استاندارد اجباری است، دیگر اجازه تولید انبوه، توزیع، بسته‌بندی و فروش در سطح بازار را ندارد و کالاهای آن باید جمع‌آوری و اگر کالا کیفیت نداشته نباشد، باید تولیدات امحا شود.

وی خاطرنشان کرد: کالاهای تشویقی که ابطال شوند، اجازه استفاده از نشان استاندارد را ندارند، کالایی که نشان استاندارد دارد اما کیفیت نداشته باشد با جدیت پیگیری می‌شود اما ادعای آن باید ثابت شود و اگر این امر به اثبات برسد، به صورت کامل و ۱۰۰ درصد خسارت ذی‌نفع پرداخت خواهد شد.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی ادامه داد: از مهر ماه گذشته تا مهر امسال ۱۹۸ پروانه اجباری در این استان تعلیق و ۱۱۱ مورد رفع تعلیق شده است.

میرنظامی با بیان اینکه اداره کل استاندارد متولی قاچاق نیست، گفت: این اداره با هر کالایی که نشان استاندارد و برچسب انرژی مرتبط با استاندارد داشته باشد، در ارتباط است و اگر مردم کالایی را مصرف می‌کنند و احساس می‌کنند کیفیت مورد نظر را ندارد، باید به اداره‌کل استاندارد اعلام کنند.

وی اظهار کرد: با توجه به بازرسی‌هایی که در طی یک الی دو سال اخیر صورت گرفته در حوزه تجهیزات تفریحی هیچ رخدادی به وقوع نپیوسته است و مجموعه‌هایی که استاندارد لازم را نداشته باشد متوقف شده‌اند.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی افزود: سال گذشته بازرسی از ۷۸۹ تجهیزات شهربازی‌ها انجام و امسال ۴۵۰ مورد تجهیزات شهربازی‌ها مورد بازرسی قرار گرفته و استان مرکزی از نظر تجهیزات تفریحی ایمن است.

میرنظامی ادامه داد: سال گذشته از یک هزار و ۸۱۷ آسانسور در اماکن عمومی و دولتی بازرسی شد و امسال هزار و ۲۳ مورد آسانسور بازرسی شده است.

وی گفت: بسیاری از اماکن از قبیل برخی از ساختمان‌های پزشکان در بازرسی‌ها با اداره کل استاندارد همکاری نداشته و اجازه ورود نمی‌دهند و این در حالی است که اداره استاندارد اجازه ورود به تمام مراکز را دارد.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی گفت: این اداره در زمینه‌ی فعالیت طلا فروشی‌ها هم ورود کرده و در این راستا تعدادی از فعالین این بخش به دادگاه معرفی و تعدادی هم در کمیسیون ماده ۴۲ اعمال قانون شده‌اند.

میرنظامی با بیان اینکه تکنولوژی شرکت ایرالکو ایران در اراک قدیمی و آلاینده است تاکید کرد: موضوع آلایندگی این شرکت بارها مورد بررسی قرار گرفته و قرار بود آندسازی این واحد صنعتی از سال ۸۶ تا سال ۸۹ به شهرک صنعتی خیرآباد انتقال یابد اما همچنان انجام نشده است.

وی اضافه کرد: آندسازی شرکت ایرالکو از زمان تعیین شده برای افتتاح تاکنون، ۱۴ سال عقب است و سایت کربن صنعت نیز روند کندی دارد و با این رویه، ساخت مجتمع آندسازی تا ۱۰ سال آینده هم امکان پذیر نخواهد بود.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی اظهار کرد: محل ایجاد آندسازی آلومینیوم جاده و زیرساخت لازم را ندارد.

کد خبر 806955

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.