علیرضا سهرابی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شهر یک اثر هنری بزرگ و محیطی خلاق و پرورنده برای مردمی است که در آن زندگی میکنند؛ چنین محیطی با گوناگونی بسیار، آزادی انتخاب و خلاقیت به افراد داده است و حداکثر ارتباط را با مردم و پیرامون خود برقرار میسازد، از اینرو وظیفه برنامهریزان و مدیران شهری سازماندهی، آرامسازی و بهسازی فضا و تجهیزات در راستای مدیریت شهر است.
وی افزود: امروزه اهمیت طراحی تجهیزات و مبلمان شهری در حدی است که از تمام گروهها و تخصصها در زمینه طراحی مبلمان شهری کمک گرفته میشود که این حالت میان رشتهای بودن مبلمان شهری را تداعی میسازد.
معاون فنی و اجرایی سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان تاکید کرد: بدیهی است که آنچه که به شهر هویت میبخشد و برای ساکنان شهر آسایش را به همراه میآورد، انبوه ساختمانها و ترافیک در فضاهای شهری نیست، بلکه منظر شهری پارک و مبلمان آن است و این خصوصیات بارز، شهرها را از یکدیگر متمایز میکند.
سهرابی گفت: توجه ویژه و عمیق به طراحی، مکانیابی عناصر و تجهیزات شهری یا در واقع مبلمان شهری از ابتداییترین اقدامات در راستای هویت بخشیدن به فضاهای شهری است که نقش بسزایی در افزایش تعاملات اجتماعی و فرهنگی و کاهش مشکلات افراد در جوامع و پاسخی به نیازهای بعد اجتماعی انسان دارد.
وی ادامه داد: مبلمان شهری با اجزای شهر مجموعهای از وسایل و تجهیزاتی است که در محیطهای شهری نصب شده و به نیازهای شهروندان در برخورد با شهر پاسخ میدهد.
معاون فنی و اجرایی سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: ریشه حضور مبلمان شهری در جوامع انسانی به قدمت تاریخ است و هیچگاه نمیتوان نقطه آغاز مشخصی برای آن پیدا کرد، زیرا نیاز ساکنان شهر با گسترش شهرها تغییر کرده و عناصر شهری نیز بهتبع آن شکل گرفته گسترش یافته و تغییر کرده است.
سهرابی گفت: مساجد در طول تاریخ شاهد حضور عناصر ابتدایی همچون نشیمنگاه و وضوخانه و شهرها نیز از دیرباز شاهد اجزایی همچون آبنماها، پایههای روشنایی، سکوها، راهبندها و گلجایها بوده است که بعضی از این اجزا بهتدریج بهویژه در دوران صفویه به آثار هنری گرانبهایی تبدیل شده است.
وی افزود: اجزای شهر از یکسو ریشه در شهر و فضاهای شهری دارد و از سوی دیگر پاسخگوی شهروندان و نیازهای آنها است و همانقدر که بهلحاظ فرمی باید با فضاهای شهری تطابق داشته باشد، لازم است با انسانها نیز تطبیق پیدا کند، زیرا این عناصر مهمترین عناصر کاربردی شهرها است.
معاون فنی و اجرایی سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان تاکید کرد: امروزه مبلمان شهری اصلیترین مفصل ارتباطی شهروند با شهر است، ابزاری که علاوه بر رفع نیاز، خاطره میسازد و احساس رضایت ایجاد میکند.
سهرابی با بیان اینکه زیباترین فضاهای شهری که اساس شهرسازی امروز است، بدون عناصر مبلمان شهری ارتباطی با شهروندان و استفادهکنندگان برقرار نخواهد کرد، گفت: مبلمان شهری در تعریفی ساده عناصر واسط فضاهای شهری و شهروندان است که نقش خود را با پاسخگویی به نیازهای آنها ایفا میکند؛ نیازسنجی انتخاب و چیدمان مبلمان شهری علمی خاص است که استانداردهای ویژه خود را دارد.
وی ادامه داد: سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان در نظر دارد نخستین جشنواره طراحی خلاقانه اجزا و لوازم شهری ویژه این کلانشهر را آبان سال جاری برگزار کند.
معاون فنی و اجرایی سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: نخستین جشنواره ملی مبلمان شهری اصفهان بهصورت مسابقه به همراه نمایشگاه و با هدف فراهمآوری بستری مناسب برای مشارکت طراحان و صاحبان ایده در زمینه طراحی مبلمان شهری شناسایی استعدادهای خلاق و بهبود کیفیت رفاه شهروندان به کمک مبلمان شهری در فضاهای عمومی برگزار میشود و طرحهای برگزیده با شرایط نمایش توسط طراحان نمونهسازی و در شهر به نمایش گذاشته میشود.
سهرابی با بیان اینکه علاقهمندان برای ارسال پروپوزال و آثار خود تا بیستوپنجم آبان سال جاری فرصت دارند آثار خود را به نشانی zibasazi.isfahan.ir ارسال کنند، گفت: این جشنواره در سه بخش مسابقه، ورکشاپ و نمایشگاه آثار برگزیده برگزار و آثار منتخب در نخستین مرحله داروی در گزارش مصور چاپ میشود.
نظر شما