به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان شرقی و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، شهرام شفیعی صبح امروز _شنبه دوازدهم آبان_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این سرشماری که به مدت ۴۵ روز تا ۲۶ آذر اجرا میشود، اطلاعات جامعی از تغییرات و عملکرد بخش کشاورزی طی ده سال گذشته ارائه خواهد کرد و نتایج آن، مبنای تحلیلهای استانی و کشوری قرار خواهد گرفت.
وی افزود: این سرشماری ششمین دوره سرشماری کشاورزی است و دورههای قبلی آن در سالهای ۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۲، ۱۳۸۲ و ۱۳۹۳ برگزار شدهاند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به مطالبه بحق مقام معظم رهبری در خصوص داشتن اطلاعات و آمار دقیق و صحیح بخش کشاورزی، عنوان کرد: با توجه به اینکه بر اساس آمار به دست آمده از این سرشماری حداقل برای یک دهه آینده بخش کشاورزی کشور برنامه ریزی خواهد شد؛ بنابراین تمام عوامل اجرایی باید بر انجام درست این طرح نظارت مستمر داشته باشند.
شفیعی با بیان اینکه دسترسی به اطلاعات دقیق کشاورزی، میتواند توانمندیهای این حوزه را به تصویر کشیده است و به بهبود امنیت غذایی کمک کند، تصریح کرد: در اجرای این طرح، برخی اقلام مانند مشخصات بهرهبردار، مساحت اراضی کشاورزی شامل مساحت اراضی زراعی، باغ و قلمستانها، نام محصولات کشاورزی، سطح کاشت محصولات سالانه، تعداد و جنس انواع دام، وجود فعالیت کشت گلخانهای، پرورش ماهی و میگوی خوراکی، زنبور عسل، کرم ابریشم، پرورش طیور و سایر شاخصهای کشاورزی محاسبه و برای تصمیمگیری کلان در کشور جمعآوری میشود.
وی بر ضرورت ارائه اطلاعات صحیح تأکید کرد و گفت: تکیه بر آمار درست و قابل اعتماد، به برنامهریزیهای واقعبینانه در این حوزه کمک میکند. مردم اطمینان داشته باشند که تمام اطلاعات جمعآوریشده محرمانه است و تنها برای تحلیلهای آماری استفاده خواهد شد.
وی افزود: در سرشماری کشاورزی نیز میتوانیم با احصای اطلاعات دقیق، مشکلات دامنگیر کشاورزان را به حداقل برسانیم و از تسهیلات بخش کشاورزی در کشور برای استان بیشتر استفاده کنیم.
سرپرست جهاد کشاورزی استان با اشاره به اهمیت دادههای دقیق در سیاستگذاری، اضافه کرد: نبود اطلاعات صحیح، چالشهایی در تصمیمگیری ایجاد میکند. سیاستگذاران میتوانند با این آمار، تصمیمهای موثرتری برای توسعه بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشور بگیرند.
شفیعی بر نقش رسانهها در این فرایند تأکید کرد و افزود: همکاری مردم و اعتماد به سرشماری برای تحقق اهداف آن ضروری است، رسانهها میتوانند با تشویق کشاورزان و بهرهبرداران حوزه کشاورزی به مشارکت در سرشماری کشاورزی به تقویت وفاق ملی و توسعه کشاورزی کشور کمک کنند.
نظر شما