به گزارش خبرگزاری ایمنا، چندی پیش کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس و اتحادیه اروپا بیانیهای مشترک صادر کردند که بر اساس آن از ایران خواسته شده است تا به آنچه آنها در توصیفش از عبارت ادعایی «اشغال» جزایر سهگانه ایرانی (تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی) استفاده کردند، پایان دهد.
در مقابله با این بیانیه و برای نشان دادنِ میزان اهمیت مرز جغرافیاییِ کشور برای مردم ایران، تار ایرانی راهی جزایر سهگانه میشود.
علی قمصری، آهنگساز و نوازنده سرشناس موسیقی ایرانی، قصد دارد با بردن تار ایرانی به جزایر سهگانه، اجراهایی در این جزایر ثبت و ضبط کند؛ قمصری در توضیح و تشریح این سفر اظهار کرد: من در قالب تار ایرانی تکنوازیهایی را در جزایر سهگانه خواهم داشت. مراحل گرفتن مجوزها برای انجام این کار حدود یک هفته طول کشید و همهچیز هماهنگ شد.
وی درباره اهداف این سفر افزود: تار ایرانی پروژهای برای مردم و برخاسته از دل مردم است و به نهادی وابستگی ندارد و چرخه مالی هم در آن جاری نیست. تار ایرانی، با مردم پیش رفته است و خوشنام آن موجب شده است تا به یکی از تریبونهایی تبدیل شود که میتواند صدای مردم باشد.
نوازنده موسیقی ایرانی عنوان کرد: در طول تاریخ، کوتاهیها بخشهای زیادی از خاک ایران را جدا کرده است؛ این اتفاق زمانی که مردم طعم تلخ تاریخ را چشیدهاند و میدانند که جدا شدن بخشی از ایران، فارغ از اینکه در چه دورانی این اتفاق میافتد، ضربه به هویت ایران و ایرانی است. فکر نمیکنم هیچ ایرانی مقیم کشور یا خارج از آن، با هر اعتقاد و گرایشی، راضی و خشنود به تکهتکه شدن ایران باشد. تار ایرانی میخواهد صدای مردم درباره جزایر سهگانه و حساسیتشان درباره تمامیت ارضیِ ایران باشد.
قمصری ادامه داد: مطمئنم که اثرگذاری موسیقی مستقل برای رساندن پیام مردم به خارج از مرزها بیشتر از هر ابزار دیگری است؛ موسیقی، بدون خشونت و صلحطلبانه، رساننده پیام مردم به جهانیان است.
آهنگساز تاکید کرد: شاید در حکومتهای گذشته وقتی بخشی از خاک ایران از ما جدا شده است، موزیسینها فارغ از اینکه چه نسبتی با حاکمان داشتهاند، کمدغدغه برخورد کردهاند که موجب شده است این اتفاقات بیفتد.
قمصری درباره مواضع هنرمندان نسبت به تمامیت ارضیِ کشور گفت: در زمان ما هنرمند فراتر از رسیدگی به هنرش و اطلاعاتی که درباره کار تخصصیِ خود دارد، باید بهروز باشد و مطالعات تاریخی، موقعیتسنجی و موقعیتشناسی داشته باشد. سفرهای تار ایرانی در کنار افزودن بر عشق من به ایران و تنیده شدن روحم در هویت تمام اقوام، خط قرمز حریم ایران را برایم پررنگتر کرده است.
وی ادامه داد: در مسیر تار ایرانی، کم، سختی و بیمهری ندیدهام، اما درک آن را دارم که همه مسائل را به هم نیامیزم و هر مؤلفه را در جای خود تحلیل و داوری کنم؛ وقتی نوبت حریم ایران میشود، مسئله سوالی است که در آینده فرزندان ایران از ما میکنند که «در این زمان تو بهعنوان هنرمند برای مرزها چه کردی؟»
قمصری گفت: اگر هنرمندی اسم خود را مستقل گذاشته، باید مستقل از همه طرف باشد، نه اینکه استقلال خود را تنها با مقابله با یک جریان نشان دهد و به جریان مقابل آن وصل شود. من هنرمندی مستقلم چون به چیزی فراتر از جریانهای سیاسی باور دارم. به چیزی که مرا به انسانی رو به رشد و دغدغهمند برای خاک، خانواده، هموطن و تمام کائنات تبدیل میکند.
به گزارش ایمنا، علی قمصری و دو تصویربردار مستقل که از شیراز به او میپیوندند، طی دو روز در جزایر سهگانه ضبط قطعاتی را انجام میدهند و این کار بدون هیچ حمایت مالی از هر نهادی خواهد بود. قمصری در این سفرها قطعهای وطنی را مینوازد و میخواند.
نظر شما